Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, přestávám kojit - malý má 11měsíců. Nevím co z náhradou mléka - ještě mám něco Nutrilonu, ale co pak? od kdy se může dávát kupované mléko plnotučné 3,5%? nechtěla bych pořád kupovat Nutrilon… díky za názory a rady.
Tak kupuj levnější UM..třeba babylove, sunar, hami..ty se dají koupit za 150,–…jinak plnotučné převařené se může od roka, ale podle mě je to moc brzo.. ![]()
Plnotucne bych zatim nedavala.Nase dvojcata maji pres dva roky a davam porad um.Ale navareni pouzivam normalni mleko.
Mě malá v 15 měs. přestala pít sunar a tak se šlo na kravské, kdyby nepřestala tak ho dávám dál asi do dvou let, zase taková částka to není, v 11 měs. je brzo jít na obyč mlíko. ono časem zjistíš že to zase tak levnější není, moje malá denně vypije jedno mlíko takže si spočítej 30×18,– což je zhruba to samé jako když jsem 3× za měsíc koupila sunar v akci
podotýkám že se nemá dávat děckám krabicové ale čerstvé které je v obchodě většinou v láhvi, má kratší trvanlivost a jinou cenu!
@martulkasloník
tobě vyšli 3 sunary na měsíc? ![]()
já kupuju pět a to dávám jen ráno a večer ![]()
Čerstvé kravské mléko se může od roka, takže ho dát můžeš. Anebo místo Nutrilonu kupovat jakékoliv jiné levnější UM, u ročáka je to opravdu už fakt jedno. Rozhodnout se musíš sama. Já dávala UM do 18 měsíců, pak syn začal pít plnotučné kravské.
Prvorozený přešel na plnotučné bio v cca 14m, druhorozený v roce, u třetího plánuju taky v roce - samozřejmě podmínkou je, že z toho dítě nemá břichabol či jiné problémy.
Ale počítala jsem to a při přepočítání nákladů na objem ti vyjde kravský a levná UM jako babylove či babydream cca nastejno finančně.
@smurfka
to ti jako pije dítě litr večer a litr ráno?
Mě teda stačil 1 a 1/2 měsíčně -babylove nebo sunar, když byla krize s babylove.
Já kojila obě holky do roka a půl, a pak dávala Sunar 24, plnotučné mléko od dvou let.
@berry4 píše:
@smurfkato ti jako pije dítě litr večer a litr ráno?
Mě teda stačil 1 a 1/2 měsíčně -babylove nebo sunar, když byla krize s babylove.
ne dávám 8 odměrek - což je na 270ml vody ráno a to samé večer..a vyjdem mi jeden sunar na týden ( 7 dní ) tak nevím kde dělám chybu ![]()
OT omlouvám se, malej přešel na UM, kupuju Hami ochucený, zkoušela jsem Sunar, Babylove apod, chce jen to ochucené
Jde normální mlíko, myslím neochucené ochutit? Že bych tam třeba dala banán? Asi jo co
Nebo jahody
@Prcek88 píše:
OT omlouvám se, malej přešel na UM, kupuju Hami ochucený, zkoušela jsem Sunar, Babylove apod, chce jen to ochucené
Jde normální mlíko, myslím neochucené ochutit? Že bych tam třeba dala banán? Asi jo coNebo jahody
sunar je taky ochucený - vanilka, banán, jahoda..
jinak myslím že šejkry dělat můžeš..ovoce rozmixuj s mlékem a je ![]()
@smurfka píše:
sunar je taky ochucený - vanilka, banán, jahoda..
jinak myslím že šejkry dělat můžeš..ovoce rozmixuj s mlékem a je
Jo to mě napadlo ![]()
Díky ![]()
Dávala bych zbytky UM a pak uvidíš. Od roka a půl jsem dávala kravské mléko