Odkdy kupované mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
12.8.13 13:09

@berry4
tak dokud mi malý baští UM tak ho na něm nechám..spíš jsem chtěla vzít jen tak ze zvědavosti jestli by mi to pil, ale zase mám strach, že by se nechtěl vrátit k UM potom už.. :think:

• Citovat
  • Upravit
12262
12.8.13 13:11

@smurfka 2 dny to vydrží ale přiznám záleží na počasí, když byli ty super vedra bála jsem se dávat 2 dny mlíko takže jsem vždycky zbytek vylila, max jsem se držela hesla den a půl, za průjem mi to šetření nestálo. ono i na té láhvi je napsáno po otevřen ihned spotřebujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
12.8.13 13:11

Já dávám normální mléko cca od roka a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.8.13 13:13
@martulkasloník píše:
@smurfka 2 dny to vydrží ale přiznám záleží na počasí, když byli ty super vedra bála jsem se dávat 2 dny mlíko takže jsem vždycky zbytek vylila, max jsem se držela hesla den a půl, za průjem mi to šetření nestálo. ono i na té láhvi je napsáno po otevřen ihned spotřebujte

tak to je blbý že se to neprodává po půl litru.. :(

• Citovat
  • Upravit
12262
12.8.13 13:14
@smurfka píše:
@berry4
tak dokud mi malý baští UM tak ho na něm nechám..spíš jsem chtěla vzít jen tak ze zvědavosti jestli by mi to pil, ale zase mám strach, že by se nechtěl vrátit k UM potom už.. :think:

i to se může stát ale nemusí, jsou děcka které pijí doteď obě. já se přiznám že po první radosti jak mi končí nákupy umělka jsem litovala přechodu na kravské protože musíme častěji do obchodu, to čerstvé fakt nejde nakoupit balík do zasoby, a dovolená to je totální děs, sunar si člověk vezme sebou a tam někde ohřeje vodu ale mlíko? když jsme letěli do řecka měla jsem nervy kde tam budu kupovat mlíko a uskladním ho tak aby se mi nezkazilo protože na hotelu lednice nebyla. takže tam malá pila malé krabičky mlíka takové ty co děcka nosí do školy třeba a to teda nevyšlo zrovna levně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.8.13 13:21

@smurfka holky mi pila a pije obojí, v tom problém nevidím. Čerstvé mléko, když se s ním nebudeš 2 hodiny crcat po nákupech, ale přineseš ho vychlazené domů, dáš do lednice ti v pohodě vydrží 4-5 dní. Převařené ještě dýl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.8.13 13:23
@berry4 píše:
@smurfka holky mi pila a pije obojí, v tom problém nevidím. Čerstvé mléko, když se s ním nebudeš 2 hodiny crcat po nákupech, ale přineseš ho vychlazené domů, dáš do lednice ti v pohodě vydrží 4-5 dní. Převařené ještě dýl ;)

jakože ho přinesu od toho matu ( za barákem ), doma ho převařím, naleju zpět do té sklenice, nechám vychladit, pak dám do lednice tak vydrží 2 dny třeba?

• Citovat
  • Upravit
10032
12.8.13 13:29

Malá pije obyč. mléko plnotučné od cca roku, ale jen přes den, kdy viděla tátu či mě, že ho pijeme, tak chtěla taky, teď jí je přes dva roky, dobereme zásobu UM a dávám jí už i kravské mléko, přímo z farmy, které mě výjde na 13kč/l a chutná mnohem líp než kupované v obchodě… a malé taky jede :-) takže přejdeme už na kravské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.8.13 13:32
@Petulikk píše:
Malá pije obyč. mléko plnotučné od cca roku, ale jen přes den, kdy viděla tátu či mě, že ho pijeme, tak chtěla taky, teď jí je přes dva roky, dobereme zásobu UM a dávám jí už i kravské mléko, přímo z farmy, které mě výjde na 13kč/l a chutná mnohem líp než kupované v obchodě… a malé taky jede :-) takže přejdeme už na kravské…

to je dobrá cena? kde to kupuješ? 8o

• Citovat
  • Upravit
10032
12.8.13 13:32

@smurfka já to mléko nepřevařuju a vydrží nám doma max 3dny :-D ale to proto, že ho vždy vypijeme :-) ale nebála bych se ty 4-5dní vydrží :-) ale musí být v chladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
12.8.13 13:34

@smurfka u nás přímo u farmáře na statku… 13kč je super cena za čerstvé mléko, viděla jsem i za 16už z automatu… možná to už zdražili, nevím bo v automatu nekupuju, když můžu mít přímo od farmáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.8.13 13:36
@tatranka1 píše:
a proč máš takové dávkování? jen se ptám. děláš řidší schválně? :think: 8 odměrek =240ml vody

to ne..ale když tam dám těch 8 odměrek a těch 240ml vody tak to udělá dohromady těch 270ml..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
12.8.13 13:36
@Petulikk píše:
@smurfka u nás přímo u farmáře na statku… 13kč je super cena za čerstvé mléko, viděla jsem i za 16už z automatu… možná to už zdražili, nevím bo v automatu nekupuju, když můžu mít přímo od farmáře…

tak to máš super..tady nic takového není :?

• Citovat
  • Upravit
10032
12.8.13 13:38

@smurfka já o tom taky dlouho nevěděla, že to tu máme a od té doby jezdím jen tam :-) ale občas koupím i z obchodu, když dojde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.8.13 13:41
@tatranka1 píše:
tak já to blbě pochopila, jak si psala na 270ml vody :mrgreen: :mavam:

jsem myslela že jsem tam napsala DO 270ml…ale je možné že ne :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová