3. měsíční dcera vidí prso a pláče

15.8.13 20:21

Vidí prso a pláče

Ahoj maminky. Potřebovala bych poradit. Mám doma 3 měsíční holčičku a kojíme každé 3 hodiny. Ráno v 6:00, 9:00, 12:00, 15:00 je to v pořádku. Přisaje se bez sebemenších problémů a když jí vážím před a po jídle tak přibývá kolem 90. Ale co kojíme v 18:00 a 21:00 tak je to šílený boj. Vidí prso a začne strašný hysterický záchvat, prohýbat se a prostě se vztekat. Nevím co mám dělat jsem z toho nešťastná. Už to trvá tak 14 dní a já jsem z toho vyčerpaná. Menstruaci nemám jídlo jsem nijak nezměnila a mléko mám. Prosím jaké máte s tímto vy zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
15.8.13 20:23

Nemá spurt? Nebo bolení bříška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.8.13 20:24

Řekla bych, že je to typická večerní přetaženost, kdy děti právě večer mívají plakací hysteráky jen tak. Ideální je kojit v takovém případě v polospánku, případně posunout kojení na dřív/později, podle toho, jak spí, jestli před tím kojením třeba nemá moc dlouhou bdělou část…

(a teda jenom zírám, dítě přesný jak hodinky 8o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.8.13 20:26

Buďto to je růstový sprut a nebo prdíky, bolí jí bříško. My měli spruta v 6ti měsících a byl to teda boj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716

Nemuze byt pretazena? Me mala v tomle obdobi tohle delala vecer, uz byla unavena a neumela se uklidnit a hakoby ani soustredit na to prso. Ja jsem ji balila do plinky, aby se jeste vic nerozhazovala. Nekdy to pomohlo a mapila se, nekdy ne, takze pila treba az za tri hodky, jak se vzbudila na kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

@marcelinda18 tohle jsem taky zažila a bohužel moc neporadím.. u nás to pak načas přešlo a teď bojujem zas - i když asi kvůli zubům..
jak Ti spí přes den? Nemůže už takhle večer být unavená?
Já to tenkrát řešila i s laktační poradkyní a ta mi řekla, že večer už toho mléka můžu mít mín a ona utahaná a má menší chuť tahat.. takže nahřát prsa před kojením, popíjet přitom teplý nápoj na lepší spuštění mléka, zkusit změnit polohu…
a může to být i spurt.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
15.8.13 20:29

To mi malá opica dělá taky že začne ječet má to z bolení bříška a teď k tomu přispěli i zuby když nechce tak si ji dám na bříko přes nohu a malá kouká teď se jí zalíbili rybičky nebo sleduje pobíhajícího bratříčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
15.8.13 20:30

Vsechno špatně, měla bys kontaktovat laktacni poradkyni. Necasuj, nevaz. To dítě ma hlad a nechce se propijet předním mlikem. Davej častěji určitě ma žízeň. Někdy si jen cucne na žízeň, někdy má hlad, to nelze vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.8.13 20:30

Jak rikaj holky, spurt, pretazeni, brisko…cokoliv z toho. A vyprdni se na vazeni. To kojeni ma tak presny, ze to je podle ni nebo dodrzujes tri hodiny? Kojila bych podle ni, ne podle hodinek, pokud to tak tda nema, jen mi to prijde divny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
15.8.13 20:33

No ja bych asi bila hlavou o mříže, kdyz by mi někdo dal napít jednou za tři hodiny. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.8.13 20:35

A teda ty časy mi taky přijdou zvláštní, to se ti malá takhle hlásí sama, nebo ti někdo poradil dodržovat tyhle intervaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
15.8.13 20:43

Já také kojím každé tři hodiny jinak dávám malé vodu psala že jí pláče jenom v intervalu od 18:00 do 21:00 ne že celý den a noc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.8.13 20:46
@Kapřík90 píše:
Já také kojím každé tři hodiny jinak dávám malé vodu psala že jí pláče jenom v intervalu od 18:00 do 21:00 ne že celý den a noc :roll:

tak třeba ty intervaly mohou přes den vyhovovat a večer být moc dlouhé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.8.13 20:47

U nas to tak podobne zacalo - taky pribl.3 mes., pote to preslo ve vztek z prsa i behem dne, takze jsem kojila jen v noci, pak se to nedalo vydrzet, odstrikala jsem a dala flasku. Jeste asi dalsi mesic pila pres den z lahve, v noci prso a pak uz jen lahev s odstrikanym do 6 mesice, nez se mi ztratilo mleko. Asi spurt. Opravdu jsem se to snazila vydrzet co nejdyl, ale bylo mi hladoveho kriciciho miminka lito. Nevim, jak bych se zachovala znova, pisu jen svou zkusenost, neni to rada :))Problemy s odmitanim jidla se nam pravidelne vraceji i ted (10 mes.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
15.8.13 20:53

Řekla bych, že ji možná bolí břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie