Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@marcelinda18, kojení o bezvadné svobodě a jednoduchosti. Dávej, když si řekne..nemusí to být přesně 3 hodiny.. NEVAŽ před a po..to se dělá, když dítě nepřibírá a i tak jen dočasně..ona si vezme kolik potřebuje, jestli je zdravé, normálně přibírající miminko, tak neřeš a nevaž, věř přírodě i jí. A k tomu večeru..já bych to taky viděla, že je přetažená..náš malý to taky po večerech míval..kojila jsem večer co hodinu, to jediné trošku zabíralo..spolu s chováním.. Přejde to, neboj ![]()
@Kapřík90 píše:
Já také kojím každé tři hodiny jinak dávám malé vodu psala že jí pláče jenom v intervalu od 18:00 do 21:00 ne že celý den a noc
Dobře a to kojis podle hodin? Pokud ano, proc?
Typická večerní pretazenost, dělá to skoro každé dítě, uklidnit a pak se pokusit přiložit, nebo napůl uspat, dítě se pak prisaje a většinou napije, spurt to nebude to by brečela a chtěla prso i přes den
Teda ty časy jsou zajímavé, to si malá nastavila sama? ![]()
@123l Nn podle hodin nekojím jenom co 3 hodiny když nakojím třeba v 7:30 tak kojím v 11:30 ne přesně to ani nejde s dvěma dětmi
i když řve moc a nevím co s malou je tak jí prostě zkusím nakojit ale stejně to pak vyblinká ale aspoň jí to zklidní
jinak malá neřve proto že má hlad ona to prso ani nechce tak to bude asi z bříška nebo zoubky jinak fakt nevím, zakladatelka chtěla jen poradit tak jsem napsala svůj názor jako všechny tady ![]()
Malá se mi takto přesně hlásí max 15min +/- a když jí chci dát dřív tak se nechytám už vůbec a dýl to už zase moc pláče. Jinak prdíky nás netrápí stě si poradí dobře ale i tak ji dávám preventivně babycalm 2X denně.
Moc vám děkuji za rady. Podle mě byli užitečné a povětšinou mě uklidnily že nejsme jediný co mají takovíto problém. A k té unavě. Malá mi chodila spát ve 22:00 kdy měla poslední kojení a budila se v 5:30 a teď usíná už ve 21:00 a spí mi též do 5:30 pak se nakrmíme a jdem si ještě lehnout a ona se vzbudí na 9:00 na papání. Přes den je opravdu v pořádku kojení to si to obě užíváme. Ještě jednou děkuji za vaše názory. ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat malá má tři měsíce a týden a už delší dobu bojujeme s kojením. V noci pije krásně ale přes den se napije trošičku a pk se stěká a nechce prso ani vidět. Jelikož se napije jen trošičku má pořád hlad, takže celé dyny jenom kojím. Trpí na prdíky tak jsem měla sab smplex ale ani po tom co jsme vypotřebovali celou lahvičku se nic nezměnilo. A i když odstříkám mlíčko a dávám z flašky tak stejně vypije jen trošičku, a pořád si papá ručičky. U doktorky teď moc nepřibrala ale prý mám ještě měsíc počkat na další kontrolu a možná koupit UM a příkrmy. Ale co ten měsíc s ní mám dělat? Jak ji mám donutit aby se pořádně najedla? Díky za odpověď…
Tak jsem si pozvala laktační poradkyni abych věděla zda třeba něco neděláme špatně a pí. si myslí že je to opravdu vzpur. A že mám mít pevné nervy a že to pomalu odezní. Tak zatínam zuby a uvidíme, i když mi to trhá srdce jí nechat plakat a prostě se dopracovat k tomu že se unaví a pak teprve si vezme prso. No a jinak pokud spinkáme a začne se probouzet a já vystihnu ten správný čas tak se chytne a neprotestuje.