Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mate nekdo podobny problem: mam 7 mesicni holcicku a uz asi dva tydny bojkotuje postylku. Uspavame vecer pri kojeni, pokud nahodou neusne, tak jeste chvili se mnou v posteli a usne. Ale musi tvrde, protoze pokud ne, tak jak ji prendam do postylky, minutu lezi a dela ze spi a pak spusti rev. Nevim jak to pozna, ze neni v nasi posteli, ale pozna stoprocentne. Staci vyndat a hele - ticho a spime. Zkousela jsem ji uspat na mem polstari a pak ji i s polstarem prendat do postylky ale pokud tvrde nespi stejne zacne jecak. Takze nase noc vypada tak, ze v jednu se budime - papame, usneme tvrde, do postylky, pak v pet - papame, neusneme tvrde, do postylky, rev, vyndam a spi s nama, protoze je k neutiseni.
Napada me metoda vyrvani - ale nechce se mi do toho, pac jednou jsem ji nechala 5 minut a tak se chudinka rozervala, ze uklidnit sla tezko…
nevite jak na to? jak to ze pozna ze je v postylce - a ani neotevre oci?
jinak do 5 mesicu krasne spinkala bez budeni celou noc, od sesteho se zacala budit tak 2-3× na papani a ted k tomu jeste ta postylka…
diky za zkusenosti
tekice
Ahoj tekice ![]()
Sice ti neporadim, ale aspon ta ukludnim, ze v tom niesi sama. Nastastie nam toto obdobie uz skoncilo, ale kubko robil to iste. Zaspal mne na rukach pri kojeni alebo po kojeni, dala som ho do postielky a hned bol uplne prebraty…v noci to iste, v podstate to koncilo tak, ze ked sa mi ho na 10 krat podarilo dat do postielky vecer, tak potom po polnoci uz nikdy…postupne sa to zlepsovalo, teda myslim vecer, ze uz zostal na druhy alebo treti krat
no a teraz uz konecne spi celu noc bez zobudenia
pripadne sa budi len raz.
Metodu vyrevania sme tiez nikdy nepouzili, som mozno slaboch nemam na to ![]()
Co sa nocneho spanku tyka velmi pomohlo odstavenie(13m)
Ja mam teraz problem uz len so zaspavanim…kubko zaspava tak, ze ja lezim na manzelskej posteli on sa okolo mota, parkrat zlezie a vylezie, nakoniec sa ulozi a zaspi, ale niekedy to trva aj 40 minut
potom ho prelozim teda do postielky a spi az do rana… takze ak by mi niekto vedel poradit co s tym…
dost mi to ubera z vecerneho casu pre seba a pre manzela
![]()
Taky to občas tak máme. Zdálo se mi, že ta postýlka je na něj moc tvrdá (matrace polokokos), tak na prostěradlo dávám peřinku a zlepšilo se to. Jinak ho uspáváme v lehátku a pak tak půl hodinky čekáme, až spí opravdu hluboce a pak jde teprve do postýlky.
Ahoj,já to vzdala,když jsem ho posté dala do postýlky a on se otočil(hrozně v noci cestuje),zavadil o šprušle a hned oči jak knedlíky.Zkoušela jsem ho tvrdě spícího přenýst,protože nám občas z postele žuchnul a kdepak-místo 2-3× za noc se budil 10×.Tři noci,kdy jsem byla vyřízená - a vyprdla jsem se na to.Spí se mnou, v noci občas cítím,jak máchne rukou,nahmatá mě a spí dál,když nenahmatá,začne jak slepý kotě vrnět a hledat nosánkem,pak se mi zavrtá do podpaží a spí do rána.A mezi náma,já si to celkem užívám.Když mě ráno prdelinka vzbudí šťouchancem do vlasů a já první co vidím,je jeho rozesmátej ksichtík,tak mi ani neva to,že v postýlce nespí.
Asi jsem moc nepomohla,co?Ale taknějak cítím,že je to přirozenější.A voňavější.
Jitka
Jitko, já to takhle měla s Kamčou, ale Janek aspoň večer musí usínat v postýlce v dětském pokoji, jen si ho občas nehcám k ránu, jinak by Kamča dost žárlila. K ránu je tam mám obvykle oba, ale v nocibych se s obouma nevyspala, jak to děláš, že to Barunce nevadí???????????
Ahoj Bludicko,
no,víš,já vyměnila malýho chlapa za velkýho
Manžel spí s Barunkou v pokojíčku,já s Vojtínkem v ložnici(on sebou mrskal tak,že bysme se v naší manželské postli nevyspali-manža má 1,92cm).Ráno jde Honza do práce a Barunka na nás opatrně nakoukne-když vidí,že Vojtík spí,tak si pustí pohádky(auau,já vím,ale aspoň se ještě dospím).A když je Vojta vzhůru,tak k nám skočí do postele a děláme kraviny.Což je teď skoro každý ráno,ten náš pacholek vstává tak o půl sedmý a spí jen jednou!denně.
Barunku dávám spát já,aby neměla pocit,že je šizená,přečtu jí pohádku,pak se pomazlíme a říkáme si,co jsme ten den dělaly a jestli byla hodná nebo zlobila,pak jí pustím cédéčko s pohádkama a ona u toho usne.Občas si přilová ještě tatínka na mazlení.
No tak takhle je to u nás.
A Bára už nežárlí,teda ne na mě,spíš když se mazlí Honza s malým,vždyť je to přece JEJÍ tatínek.Ale naštěstí to není tak hrozný.
Tak ahoj.Jitka a mrňousci
PS:Za týden jde školky,jupíjahéj!Já si budu Vojtíška užívat plnou náručí.
Aha, tak já bych nesnesla nemít v posteli manžu, tak holt kluk musí nejmíň do 3 ráno chrnět v děcáku, ve 3 nebo mezi 5 až 6 se stěhuje k nám a pak mezi 6 a 7 i Kamča a ještě chrníme klidně i do 9. (na chvíli se tam vejdem ráno všechni 4
) .
Bludička
Nevím jestli pomůžu, ale nám to 100% funguje. Když byly Matýskovi 2m, koupila jsem mu v Tescu hrací koberec (slon - má přišitou velkou hlavu slona a 2 velký tlapy), který se dá složit a je z něj jakoby postýlka. No a dala jsem ho do normální postýlky a nikde jinde mi neusne. Vždycky se přitulý k tý hlavě a na obličejík si přitiskne tlapu. A když nespí, tak si v tom může v pohodě hrát a nepraští se mi o šprušle postýlky ![]()
Nevím jestli pomůžu, ale nám to 100% funguje. Když byly Matýskovi 2m, koupila jsem mu v Tescu hrací koberec (slon - má přišitou velkou hlavu slona a 2 velký tlapy), který se dá složit a je z něj jakoby postýlka. No a dala jsem ho do normální postýlky a nikde jinde mi neusne. Vždycky se přitulý k tý hlavě a na obličejík si přitiskne tlapu. A když nespí, tak si v tom může v pohodě hrát a nepraští se mi o šprušle postýlky ![]()
My se zase chystáme teď v 7 m. napůl postýlku „odložit“, malý mi v ní večer krásně usne, ale po prvním krmení kolem jedné v noci už asi nemá ten spánek tak tvrdý, takže se hodně přetáčí a cestuje a pořád se práská do šprušlíček postýlky a tím neustále se budí a pláče a já chodím tam a zpět, Zkusili jsme ho po tom prvním krmení nechat na dvou matracích, kde má spoustu prostoru a hned soal lépe, taky sice cestoval a otáčel se, ale nic ho nebudilo