Bojkot postýlky a spaní

merett
6.5.11 10:12

bojkot postýlky a spaní

ahoj, náš 16m syn přestal mít rád svoji postýlku a nechce v noci spát. Do nedávna usínal krásně sám a bez pláče, ale asi před 14 dny se to zlomilo a máme velký problém se jen přiblížit k jeho postýlce aby nespustil slzy. S usínáním by ani problém moc nebyl, sice si asi minutu popláče ale většinou rychle usne, ale problém nastává když se vzbudí tak dostane šílenej záchvat pláče. Je jedno jestli odpoledne nebo v noci. V noci se pravidelně budí okolo 1hod a většinou tak do 4 nespí. Nemám pocit že by ho třeba trápili zoubky, problém je v jeho postýlce a celkově ve spaní. Občas pomůže ho vzít k nám do postele ale ne vždy. Nemůžu v noci jít ani na wc jak lehké má spaní a hned spustí velký nářek. Nemáte nějaký nápad co by mohlo pomoci? Jsme s manželem už dost unaveni a rádi by jsme mu nějak pomohli aby i syn líp spal :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
6.5.11 10:24

Pokud myslis, ze je to v postylce, co poridit dospelackou postel???
Samozrejme zalezi na miste a tak. Dat ji napriklad hned vedle te tve a pomalicku odsouvat a odsouvat a vysvetlovat a povidat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.5.11 10:25
merett píše: …Občas pomůže ho vzít k nám do postele ale ne vždy. …

Podle tohoto to ale nevypadá, že je problém v postýlce, ale ve spaní jako takovém ne? :think:

Náš malej měl také období, že cestoval v noci ze své postýlky k nám, ale u nás nikdy neplakal. Teď máme zase problém s usínáním (courá se a vymýšlí důvody, proč z postele vylézt - čůrání, kakání, napít atd.)

Určitě jsi přemýšlela, co se změnilo, co způsobilo tu změnu. Napadlo tě něco? (jako nemuselo to být nic, holt posun ve vývoji :nevim: ) Co s ním nevím, snad jen: nechat víc vylítat (unavit), víc v místnosti při spaní větrat, dát spát do samostatné místnosti, abyste se nerušili (já byla táááák šťastná, když jsme malýho z ložnice vyexpedovali do dětského pokoje :oops: ), změnit jídelníček na lehčí jídla večer, zavést hodně pevné/stejně se opakující rituály při večerním usínání atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
6.5.11 10:40

o jiné větší postýlce jsem taky přemýšlela, jinak jeho postýlku mám asi 0,5m od sebe (máme malou ložnici. dál být ani nemůže). Bohužel máme malý byt, takže jinam ho odstěhovat nemůžu, ale on by řvali tak a v paneláku ho hold tak ječet v noci nechat nemůžu.

wiola já právě nevím jestli je problém v postýlce nebo spaní a nebo v obou dohromady. Stačí že mu řeknu že jdeme spinkat a předtím se sám sbalil, utíkal k postýlce, vlezl do ní, lehl a spal, stačilo mu dát pusu a bylo vystaráno. Ted při zmínce spaní a přiblížení se k posteli začne plakat a je jedno jestli odpoledne nebo večer. Rituály má pořád stejně jako předtím když spal krásně ba naopak mám pocit že rituálama ví že se jde spát a začne stresovat aniž by byl v posteli. Uvnavený je také dostatečně, většinou rychle usne, spí x hodin ale pak začne plakat. Většinou ta naše postel pomůže ale ne vždy se hned uklidní, dneska to trvalo 3 hodiny. Zlom nastal po očkování Priorixem, nic jiného se nezměnilo. Byl po ní unavený a pak měl teploty a špatně spal, dávala jsem to za vinu očkování, ale od té doby je to čím dál horší a to je už měsic. Nechci to dávat do sovislosti s očkováním ale hold od té doby je problém

Příspěvek upraven 06.05.11 v 10:52

• Citovat
  • Upravit
8911
6.5.11 10:52
merett píše: … Zlom nastal po očkování Priorixem, nic jiného se nezměnilo. Byl po ní unavený a pak měl teploty a špatně spal, dávala jsem to za vinu očkování, ale od té doby je to čím dál horší a to je už měsic. Nechci to dávat do sovislosti s očkováním ale hold od té doby je problém

Hmmm, že by po tom očkování měl nějaké divočejší sny? A teď to má s tím spánkem spojené? :think: Blbý je, že v tomhle věku ti to ještě neřekne, kdyby byl aspoň o půl roku starší, tak už se s ní dá nějak domluvit… :nevim: Co třeba přidat do postýlky nějakou oblíbenou hračku/plyšáka? Že budou spinkat spolu, že ho plyšák bude hlídat… A nebo se vrátit k miminkovskému utěšování - pustit takovou tu natahovací písničku, aby mu zahrála…? Jako 3 hodiny pláče, to by mě jeb*lo. :zed: A i to dítko musí být úplně vyřízený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
6.5.11 11:01

nějaký noční můry mě taky napadly, ale kdo vi… Hračku v posteli má, každou noc spí s ní o obětí, taková hodně oblíbená spací už dlouhou dobu. Zkoušela jsem ho chovat, to by ho bavilo, ale nesním ho položit, to se hned probere a začne ječet, zkoušela jsem ho držet za ruku, ale jakmile ho pustím tak zase řev, a to už i v době kdy spí. U nás v posteli na střídačku leží a děsně sebou háže a nespí, a nebo sedí a fnuká. Právě že je to strašně vysilující a mám pocit že vše co obvykle na nespání zabíralo tak ted nepomáhá. Jsem ještě ted znovu těhotná tak o to víc jsme unavená a o to je to náročnější. Ještě jsem si říkala jestli to nemůže ze mě nejak cítit že čekáme miminko, ale zase jsem teprve ve 4měs a to mi připadá málo pravděpodobné

• Citovat
  • Upravit
8911
6.5.11 11:07
merett píše: … Ještě jsem si říkala jestli to nemůže ze mě nejak cítit že čekáme miminko, ale zase jsem teprve ve 4měs a to mi připadá málo pravděpodobné

To si nemyslím. A hlavně by to neměl být v tomhle věku problém. I starším dětem dojde AŽ po porodu, že se budou muset o mámu dělit, dřív ne, neumí si to představit. :mrgreen:

Hele, taková kacířská myšlenka. Co mu dát dudlík? A nebo trošku napít mlíčka z flašky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
6.5.11 11:13

to víš, mě už napadají samý ptákoviny když nevím co vymyslet :lol: :lol:

dudlík práve začal odmítat ted když v noci tak pláče, jak ječí tak mu ho nejde ani nacpat do pusy. Měl ho na usínání. Mlíko pil donedávna okolo 5 ráno a ještě chvíli dospával, ted už jsem zkoušela mu ho dát i v noci jestli se neuklidní a nic. Vypije flasku a pokracuje :zed: :zed: :zed:

mám pocit že jsem zkusila vážně všechno a nic pomáhá :cry: :cry: už jsme z toho fakt zoufalí. Myslíš nemohla by to být nějaká třeba ta separační krize? Sice jsme jednu měli ale ne tak šílenou. Sice na mě ve dne visí trošku víc jak obvykle ale většinou jde o situace kdy se chystáme spát a nebo je unavený

• Citovat
  • Upravit
20
6.5.11 11:34

Ja bohuzel nic neporadim, ale pricitala bych to tomu ockovani. Nam trvalo mesic , nez jsme se presne po teto vakcine vzpamatovali. Stale jen brecel, nechtel spat, visel mi na noze… Bylo to opravdu silene obdobi.Jeste chvilku vydrz, snad se to za par dni upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.5.11 12:00
merett píše: …Myslíš nemohla by to být nějaká třeba ta separační krize? …

Netuším. :nevim: My jsme neměli ani jednu. :oops: Pokud máš ten dojem, tak snad jen „domazlit“ řádně to dítko už během dne. :wink:

A nebo má reakci stejně jako dítko lenuch. Tak snad ještě vydržet (nebo zkusit homeopatika, pokud na ně věříš (já ne)). My jsme měli reakci jen po Hexe (teplotu). Ale je fakt, že „zlobivější“ byl skoro po každém očkování. Vždycky jsem doktorce zpětně říkala, že mu naočkovala zlobení. :jazyk: Tak nějak to ten měsíc trvalo, než se to srovnalo. Ale noční vyvádění jsme neměli nikdy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.5.11 12:25

tak jak to tu ctu, tak mne jeste napadlo, co delala segra s jejim malim, ten mel problem podobneho razu a vlastne by to mohlo souviset s tim spatnym snem, bal se bubaku a tak pred spanim prolezli vsechny skrin pod posteli, zavreli spolecne okno a proste se ujistili ze bubak dneska neni :) mam teprve tri mesicniho pacholka, tak jeste moc nevim jak moc takove veci vnimaji kolem tveho veku, ale je to jen napad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
6.5.11 12:34

lenuch tak já zkusím vydržet a budu se modlit aby to přešlo, u nás je to zatím 3,5 tydne :zed: :zed: :zed: :zed:

anyandel no to náš malej asi nepochopí že pod postelí není bubák, to mi ještě nepřipadá že by byl natolik chápající :think: ale dík za nápad :-)

• Citovat
  • Upravit
81480
6.5.11 13:12

Myslím, že je to tím Priorixem. Kluk taky asi po týdnu začal hůř spát, trvalo to asi 3 týdny- Chytil potom ještě nějakou virozu.

Neměl žádné vysoké horečky, ale spíš takový nesvůj. Měl vyrážku, asi ho to i svědilo, měl rýmu, v noci mu to stékalo do dýchacích cest a kašlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.11 14:25

Ahoj skuz cestovní postýlku mi měli uplně stejný problém,bál se nám v té :lol: :mrgreen: dřevěné má cestovní a je klid.

• Citovat
  • Upravit
merett
6.5.11 15:36

díky moc všem, budu věřit že je to teda očkováním a že to brzy přejde :think: když jsme hledala jak vypadají reakce na toto očkování tak jsem nikde nic podobnýho nenašla, jsem docela rada že nejsme žádná vyjímka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML