Recepty na polévky pro 13m

115
3.5.11 14:04

Recepty na polévky pro 13M

Ahoj maminy, mám prosbičku, chtěla jsem poprosit zda byste mi nemohly poradit nějaké recepty na polévky pro prcka. Jedeme pořád dokola vývary z hovězího, vepřového, kuřecího, bramborajdu (bohužel nejsem moc velká kuchařka, tak nějak mě to vaření nepřirostlo k srdci, ale co bych pro něj neudělala že? :lol: ) pls poraďte nějaké recepty. Moc díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
3.5.11 14:22

Ahoj,náš jí to co my,teda nekořeněné a žádné smažené,ale omáčky všeho druhu s rýží,těstovinami,brambory…
Jinak tady je hodně receptů..

http://www.varime-detem.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
3.5.11 14:28

ahojky, já dělám synovi (11m) i zeleninové třeba různé druhy(mrkev, brokolici, hrášek adt) osmahnu na másle, přidám klasickou krupičku, orestuju, a pak pomalu přidávám vodu tak aby se mi krupička nehrudkovala, dávám bobkový list+nové koření, nakonec přidávám nadrobno nakrájenou petrželku-zelenou, tak samo dělám i mrkvanku, do té můžeš ke konci dát bud celé vajíčko nebo jen žloutek a pak zase petrželku. Dělám i čočkovou, tu malý miluje. Jinak taky vývary z masa se zeleninou a kupuju od sunarky těstoviny kachničky nebo s klasickými bezvaječnými nudlemi (syn má alergii na bílkovinu kr.mléka tak vajíčko nepoužívám a snažím se i v jiných potravinách vyhýbat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.5.11 14:36

Já dělám taky jen dokola vývary a kluk si nestěžuje. Točím různá masa, zavářky (nudle, pohanku, rýže, vločky, krupičku), zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.5.11 14:51

holky díky … tak nějak mi to vaření nebylo dáno do vínku :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.5.11 15:29

Já jsem teď vyčetla recept na dobrou brokolicovou - na másle necháš zesklovatět jednu cibuli, přidáš nakrájené 2 brambory, půlku brokolice (i s tím košťálem), posolíš, uvaříš, rozmixuješ, přidáš trochu ovesných vloček (dávám ty jemné), povaříš a je to. Ještě přidávám trochu smetany na závěr, ale v originálním receptu to není napsané. A můžeš osmahnout housku. A chutná i mně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.5.11 15:46

Též nejsem mistr kuchař, když není maso na vývar, dělám to úplně primitivně.
Do vody do hrnce dám zásadní ochucovací ingredienci, a to libeček, dodá skvělou ála „maggi“ chuť. Pak přidám, co zrovna doma najdu - mrkev, brambor, celer; k tomu něco na zahuštění např. rýži, pohanku, ovesné vločky, červenou čočku. Chvíli povařím a říkám tomu polévka :)

Pro sebe si to trochu dosolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
3.5.11 19:58

jo libeček je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
3.5.11 23:05