Bojkot příkrmů 7. měs

28.5.22 21:23

Bojkot příkrmů 7. měs

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Mám 7měsíčního synka a od narození dost bojujeme s váhou. Kojený je na požádání a momentálně má zavedené tři jídla denně. Dopoledne ovocnou svačinku, v poledne masozeleninový příkrm a večer kaši. V půl roce nám začal konečně krásně přibírat. Baštil o sto šest a snědl skoro celou dávku kaše, celý oběd a většinu svačinky. Najednou ale prostě přestal jíst. dostanu do něj sotva pár lžiček. Zkoušela jsem ho rozptýlit, nutit, nenutit, ukázat mu to, dát mu do ruky prázdnou lžičku a prostě nic nefunguje. Sní mi maximálně nějakou kukuřičnou křupku a ode mě co vysaje z prsu. Dole má dva zoubky a možná se mu klubou další, ale ani já ani doktor si nejsme jistí. Slintá pořád o sto šest. Jediné co, tak asi před týdnem byl takový protivnější a špatně spal, takže se tam asi něco klube. Už ale asi týden nepřibral a s naší historií nízkého příbytku váhy, na kterou nás několikrát upozornil i doktor, se prostě už trochu skládám a nevím si rady. Momentálně máme 7,60 kg.
Jinak příkrmy jsem zkoušela kupované i domácí, není v tom rozdíl. když nechce, tak ani neochutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2604
28.5.22 21:27

A kojí se stále na požádání? Po půl roce už děti nepřibírají tolik, jako v prvním roce. On si z mléka vezme, co potřebuje. Navíc myslím, že mu fakt rostou zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.22 21:31

Kojím úplně stejně jako před příkrmy. Jen jak už se přetáčí a všelijak hemží, tak to někdy není úplně jednoduché a už to nevydrží na prsu tak dlouho. Ale není nějaký spavější nebo apatický. Normálně si hraje a směje se. Jen ta váha už mě zase děsí. Od narození jsem z toho v šíleným stresu a řeším do toho prodej domu, stěhování, dědictví a otec je sice zlatý a pomůže s malým, ale psychická podpora to moc není. Možná už vidím problém tam kde není… já už si nějak nejsem jistá ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
28.5.22 22:08

A kolik měl porodní váhu? Já to celkem rozumím, taky jsme bojovali s váhou a hubnutím, ale až po tom půl roce, dcera do 10m příkrmy úplně bojkotovala a mně s těhotenstvím ubývalo patrně mléko. Ten stres si pamatuju. Každopádně ona měla na roce 7,8, takže ta vaše váha v sedmi měsících mi přijde těžce v pohodě :). Osobně bych nenutila, kojila a věřila, že je to jen takové období a zase to přejde.

• Citovat
  • Upravit
34322
28.5.22 22:11

Na 7. mesic mi ta vaha prijde dobra.
Nestresuje doktor prilis..?
V tomhle veku se mi deti primarne kojily a prikrmy mely jen na ochutnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.5.22 22:16

Starší neteř měla sedm kilo v roce, pritom porodní váha 3 kg..z druhé strany kamarádce takhle přestal jíst dvouleťák, byl potom apatický a zjistili cukrovku 1. Typu…takže pokuď je veselý a normální, tak nabízet, kdyby se něco nezdálo, tak konzultace s doktorem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
29.5.22 00:51

Nebojkotuj. To, ze od 6 mesice se davaji prikrmy je jakasi nase studie. Vsude jinde po svete to maji jinak (tim myslim prvni pokrmy, v kolika mesicich, atd). Takze neboj, o nic mimco neprichazi.

Do jidla nenut, je to zbytecne. Zkousej, ale klidne dej pauzu. Zkusila si treba tyden opet jen kojit? A pak znova dat prikrm.

A taky se mi toho zda silene moc. Mozna me nekdo opravi, ale ja tedy zacinala se zeleninou na obed. Pak (po mesici i dvou) jsem davala pres den nejake krupky presnidavky, ale to spis jen na oliznuti, pak az na vecer kasi, a pak postupne pridavala. Prijde mi, ze na 7 mesicu ma pestrejsi jidelnicek jak ja. :mrgreen: Treba nezvlada vstrebat ty chute. :think:

Jinak moc bych si hlavu nevesela. Moje ratolest do 13 mesicu nechtela nic jineho, nez mleko. V podstate ze dne na den se to zlomilo a najednou pusa otevrena furt. Takze bych klidne jen kojila a sem tam PRIKRMOVALA. Uvedom si, ze prikrm je od slova prikrmit, nikoli vykrmit. Tudiz zpomal a po troskach zkousej, nikam nespechej.

Jinak vaha krasna. 7 kil jsme se dockali v 1o mesicich. Dulezite je, at dite prospiva a pribira.

A jinak jo, ted ta vaha pujde pomalu, takze neplas. Chapu, ze doted to byly skoky, ale ted pokud bude prirustek po mesici 4oo g, tak i to muze byt uspech. Aspon u nas to tak bylo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.22 01:28

@Capricorn61
Hezky napsano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23001
30.5.22 09:46

@cermakovaan Moje druhá dcera měla v 8 měsíci bojkot jídla i kojení, bylo to náročný. Rostly jí 4 zuby naráz, měla neštovice a pak hned angínu. Díky tomu, že moc nejedla, měla málo železa a ztratila chuť k jídlu (to se zjistilo díky testům po angíně), takže se jí dávaly kapky a postupně se jí chuť vrátila. Kojila jsem převážně v noci v polospánku, jinka skoro nechtěla.
Hlavní je nenutit, nabízet, ale v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.22 12:16

Tak to vypadá, že bojkot je pomalu u konce. Jestli to byli zoubky to netuším ale zase jakž takž baští. Na každé kontrole, kdy byl přírůstek cca 400g mi bylo řečeno, že je to málo. Jako samozřejmě jede doktor podle tabulky, ale stres to vyvolá pořádný. Jinak porodní váhu měl 3230 g a 50 cm a v půl roce měl 7,2 kg a 69 cm a doktor se tvářil, jak kdyby vůbec nerostl. Moc Vám všem děkuju. Je fajn vědět, že v tom nejsem sama.

Capricorn61: vždycky se mu snažím nejdřív dát jídlo a pak dokrmit mlíkem co si vezme. Co se týče chutí tak zavádíme fakt pomalu. Má třeba jeden druh oběda 4 dny a pak zase nějakou obměnu. Ikdyž taky si někdy říkám, že baští líp jak já :D A jinak na doporučení doktora jsme večer na spaní dávali nejdřív kaši, v půl roce pak zelenu na oběd, pak maso, pak rýži a teď nedávno jsme teprve začali ovocem dopoledne. Třeba jablko s piškotem, nebo mrkví, někdy banán a nejvíc mu jedou ty kapsičky do ruky od sunaru. Teď o víkendu jsem zkusila tu s ovesnými vločkami a světe div se, začal baštit jak o život :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23001
31.5.22 11:38

@cermakovaan Tak skvělé :hug: Ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie