Jídelníček 6 měsíční miminko

233
16.5.22 15:36

Jídelníček 6 měsíční miminko

Ahoj, od pátého měsíce pomalu najíždíme na příkrmy, malá je na UM. Zatím absolutně nesní plnou porci na oběd, ale tak cca 60 gramů, takže primárně stále UM. Nezačala jsem tedy zatím ani svačinky, apod.
Díky tomu, jak pomalu se malá rozjídá, si absolutně nevím rady nad jídelníčkem hlavně svačinek, apod. a také, jak do ni dostat více masozel.
Prosím tedy prosím o vzorové jídelníčky pro čertvě půlročního špunta, pokud byste někdo byl tak hodný?
Také řeším, že začíná během odmítat dopíjet UM, po půlce flašky řev, takže jsem docela v koncích.
Moc díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14624
16.5.22 16:11

Já jsem měla rada knížku Vaříme pro kojence a batolata od Annabel Karmel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
16.5.22 17:04
@saniska píše:
Ahoj, od pátého měsíce pomalu najíždíme na příkrmy, malá je na UM. Zatím absolutně nesní plnou porci na oběd, ale tak cca 60 gramů, takže primárně stále UM. Nezačala jsem tedy zatím ani svačinky, apod.
Díky tomu, jak pomalu se malá rozjídá, si absolutně nevím rady nad jídelníčkem hlavně svačinek, apod. a také, jak do ni dostat více masozel.
Prosím tedy prosím o vzorové jídelníčky pro čertvě půlročního špunta, pokud byste někdo byl tak hodný?
Také řeším, že začíná během odmítat dopíjet UM, po půlce flašky řev, takže jsem docela v koncích.
Moc díky!!

My jsme zacinali zeleninovymi polivcickami, brambora, kureci kousek mrkev, kedloubek, uvarit v papinaku a rozmixovat, nesolit, nesladit nic. a davat lzickou. Junior toho snedl kila, ale byl hodne zravy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
16.5.22 17:14

@saniska
Já u holek zacinala pozvolna asi měsíc ochutnávání zeleniny na oběd+ jsem přidala maso, trošku lepku později (bezavjecne těstoviny, kuskus), po tom měsíci jsem zase asi měsíc na svačinu dávala ochutnat různé ovoce a na večeři husté zeleninové polévky zkus se podívat na recepty do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam dost jednoduchých a rychlých receptu.
V 8.mesici jsem pak přidala na druhou svačinu bílý jogurt a poslední kaše na snídani..kojila jeden průběžně dle potřeby i po jídle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.5.22 17:34

Ze začátku jednodruhovou zeleninu asi měsíc a půl.
potom kombinace zelenina/zelenina, maso/zelenina, žloutek/zelenina, zelenina, kuskus…
K tomu UM. Taky nedopije všechno.
Snídaně nebo večeře nemlecna kase vždy po týdnu.
Svačinky na odpoledne podobně jako zelenina.. tj začít jeden druh a pak kombinovat. U svačin máme asi 4 druhý zatím. Od soboty budou nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí