Bojkot školky

34
13.3.08 09:11

Bojkot školky

Ahoj maminky, prožila jste někdy to samé?
Syn chodí od září do školky. Prvních 14 dnů bylo trochu s brekotem, ale pak si úžasně zvykl a do školky chodil opravdu rád. Teď ale po půl roce naprosté pohody nastal zlom. Malý každé ráno doma brečí, že do školky nechce, že se mu tam nelíbí, že se mu bude po mně strašně stýskat. Ráno ho kvůli tomu začlo bolívat i bříško ( jasná psychika) a včera ho to i prohnalo. Ve školce hrozný brekot při předávání do třídy a pak prý občasné pofňukávání během dne, že se mu stýská po mamince (případně po babičce). Neustále se mě drží i doma, takže si nemyslím, že by mu třeba ve školce někdo ubližoval. Spíš se teď na mě citově upnul. Naše dětská dr. nám doporučila brávat ho nějaký čas po obědě domů. takže jsem mu řekla, že do velikonoc bude chodit po obědě, protože mně musí doma pomáhat s úklidem ( to aby si nemyslel, že si to vyřval), pak že bude 5 dnů doma (velikonoční prázdniny), ale pak ať počítá s tím ,že zase bude chodívat na celý den, jako ostatní děti.

Jsem z toho dost špatná, zvlášť kvůli tomu, že půl roku do školky chodil rád a v klidu a teď tohle.
Zažila jste některá něco podobného?
Diky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
847
13.3.08 10:00

My mely to same s dcerou, ta chodi do skolky uz druhy rok a letos v prosinci zacala brecet, ale desne, trvalo to skoro 2 mesice a pak to preslo, pokud to neni sikana tak psycholog doporucil vydrzet. Dceri vadilo hlavne spani a vecne oblekani z a do puncochacu…ani se ji nedivim. Velkou roli v tom hlavne hraje mladsi sourozenec, ktery je s maminkou cely den doma.. Je to tezky, ale radim vydrzet !!!

Bubina

A myslim, ze tu uz probehla podobna diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
13.3.08 13:01

Ahoj,
měli jsme to samé a přešlo to prakticky až když i mladší začal chodit do školky a já do práce - nikdo doma není. :evil: Jinak jsem Míšu musela brát pořád po obědě což je opruz, obvykle tou dobou Vítek spal nebo nespal pak blbě usínal, když už byla ségra doma :roll: Radu nemám, přeju pevné nervy!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
13.3.08 16:55

Holky, nestrašte mě!!!
Malý má začít chodit do školky od září, ale už teď ho na to připravuju, aby to nebyl pro něho takový šok. Naše poslední debata byla ukončena tím, že mi malý řekl, že když má 3 tak bude ještě doma s maminkou, protože je ještě malý chlapeček a až bude mít 5 tak pak teda půjde do školky.
No sama jsem zvědavá jak to zvládneme, hlavně aby malý nebyl v pohodě a já nebyla vynervovaná víc než on!!! :oops:

• Citovat
  • Upravit
214
14.3.08 10:29

Veroniko,
Tájinka mi plakala při nástupu do školky asi 3 měsíce, nebo i dýl…
Později jen při odchodu (nevodila jsem jí já).
Když přišla zpátky, tak ale vždycky říkala, že se jí tam líbilo, to byl jediný důvod, proč jsem to vydržela!
Pak mi dokonce na mojí otázku řekla, že ve školce je to hezké, ale že by chtěla být doma s maminkou (byly jí 2,5 roku, psycholožka mi říkala, že tohle často neumí vyjádřit 4 leté dítě!).
Hodně lidí mě utěšovalo, že když pláčou na začátku, později je to v pohodě. A že naopak děti, které jsou rychle v pohodě a vypadají, že si zvykli, občas až po měsících školky začnou plakat… Tak podle tohohle příspěvku je to asi pravda…
Myslím, že nejdůležitější je se ujistit, že se opravdu ve školce neděje nic, co se tam dít nemá (šikana, moc přísná paní učitelka - dítě jí musí důvěřovat, atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.3.08 13:10

Ahoj holky,
Včera náš mladík doma prohlásil, že bude ve školce plakávat, protože když bude plakat, tak bude doma se Zuzkou. Tak po tomto jeho prohlášení, jsem našla asi opravdu ten pravý důvod našich problémů. Celý problém je opravdu v tom, že by byl nejraději doma se mnou a mladší ségrou. Šikanovaný není, paní učitelka je super (je to naše sousedka, takže ji dobře zná i z prostředí mimo školku), ve školce má spoustu kamarádů a když se ho ptám, tak řekne že je to tam fajn.
Dnes ho vedl do školky tatínek a neplakal. Dokonce ani když šli na procházku kolem našeho domu.
Ve skrytu dušičky doufám, že se to teda časem zase srovná. Když přijde ze školky, snažím se mu co nejvíc věnovat, aby nenabyl dojmu, že třeba Zuzku upřednostňuju.
Dám vědět, jak pokračujem. Všem se stejnými problémy přeju pevné nervy! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.3.08 15:59

Ahoj,
nám se v obdobných případech osvědčilo postavit věc jako něco, co se musí + motivace odměnou:
Je hygienický den (sobota), tak se myjí vlásky, stříhají nehty a pak si můžeš vybrat krásné čisté voňavé pyžámko…
Dnes je pondělí, takže půjdeš do školky, protože do školky všechny takhle velké děti musí, já tu zatím uvařím a uklidím, a až přijdeš domů, budeme si hrát, na návštěvu..... podle toho co je atraktivní.
A když je klid, pozitivní zpětná vazba: „No ty jsi byl dneska hodný, to mám z tebe radost, ty jsi takový šikovný mámin kluk…atd atd.“

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML