Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Radši bych mu UM přidala do nějaké presnidavky nebo jiného příkrmu. Já bych to taky nepila, protože chuťově nejsou dobrá. Možná zkusit nějak ochutit, ovocem nebo se i dělají ochucena UM, ale zase ta barviva a dochucovadla pro deti nic moc. Nebo vyměnit značku.
@elue syn mi bojkotoval um od 6M… ale úplně. Pil jen rozespaly v noci. Trvalo to přesně čtyři měsíce… doktorka mi teda nikdy neřekla, ze má mít půl litru um denně. Řekla, ze některé děti mliko tolik nechtějí, ale je potřeba ohlídat 3 mléčné dávky za 24 hodin. Takže měl ráno k snídani kaši, odpoledne na svačinu jogurt nebo zakysku, kefír anebo acido mliko a v noci dávku um. Nic mu není, prospívá normálně, teď má 11M a před spaním pije um poslední měsíc, jak kdyby ho nikdy neviděl
a v noci taky pije dost, vlastně nejvíc za posledního půl roku
takže nabízet a nenutit. Dlouho jsem před spaním dělala synovi třeba jen 60ml na docucnuti, teď dělám 180ml a v noci 240…
Náš syn to začal bojkotovat v 10 měsících. Doktorka nám řekla, že to máme nahradit jinými mléčnými výrobky, že mu to holt nechutná a šílet kvůli tomu a vymýšlet jakým UM nahradit je blbost. Za týden mu budou 2 roky a zvládnul to i bez UM
![]()