Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo, kojí se skoro furt. Jinak domluv se s nějakou laktační poradkyní, ať se za tebou staví doma - normálně chodí - a prober to s ní, případně ti ukáže nejrůznější triky a jak přikládat k tomu druhému prsu, aby pil z obou.
Ale jinak musíš počkat, až časem zvládne sníst naráz víc, takže mu to déle vydrží.
Příspěvek upraven 27.05.19 v 19:05
@martinato píše:
Zdravím. Mám první miminko - 8. Týdnů. Přijde mi, že pořád jenom kojím. Přes den i v noci kojím po 1,5 - 2 hodinach. Je to normální? Navíc dnes vůbec nechce z pravého prsuCo mám dělat, aby neměl tak často hlad? Předem děkuji
Ono se to upraví…nemyslím si, že by to bylo vyloženě špatně.
@Ou píše:
Jo, kojí se skoro furt. Jinak domluv se s nějakou laktační poradkyní, ať se za tebou staví doma - normálně chodí - a prober to s ní, případně ti ukáže nejrůznější triky a jak přikládat k tomu druhému prsu, aby pil z obou.Ale jinak musíš počkat, až časem zvládne sníst naráz víc, takže mu to déle vydrží.
Příspěvek upraven 27.05.19 v 19:05
Do dneška neměl problém jíst ani z jednoho a mléka jsem měla až příliš, že jsem ho musela odstrikavat. Tak snad se to srovná.
Je to úplně normální, u kojení bývají rozestupy tak dvě hodiny, čím menší tím samozřejmě častěji. Oni se pak naučí rychleji a líp sát a zkrátí se čas a prodlouží se doba v noci
Je to normalni, casem nebude pit tak casto, ted jen vydrz. Mivaji i obdobi, kdy je to po hodine. Na to prave prso zkus jinou polohu, pomasirovat pred kojenim, trochu ho osulit. Mne mala nechtela pit z jednoho prsu, pak jsem si vsimla, ze vlastne nechce lezet na jednom boku a byl to zanet v uchu.
@martinato Takhle časté kojení je úplně normální, pro tvorbu mléka je to jen dobře.. Časem se frekvence trochu zmenší..
Ještě jsem zapomněla napsat, že používáme dudlík a nemáme problém s přibíráním.
@martinato píše:
Ještě jsem zapomněla napsat, že používáme dudlík a nemáme problém s přibíráním.
No tak co řešíš, akorát je to otravný, že má člověk pocit, že kojí pořád. ![]()
@pikola píše:Řeším to, že to je otrava.
No tak co řešíš, akorát je to otravný, že má člověk pocit, že kojí pořád.
Jojo vydrzet, neboj zlepsi se to, prvni dva mesice jsem vzdy prakticky prokojila
![]()
@martinato píše: Řeším to, že to je otrava.
Ještě je malinké, ono se to zlepší. A nerouhej se, buď ráda že vám to hezky jde.
@martinato píše: Řeším to, že to je otrava.
Otrava
To je realita, první půl rok a miminkem je o kojení, přebalování, chování, uspavani..
Je to uplne normalni. A ted, jak zacne byt teplo, bude miminko pit casto. Materske mleko ma na hlad i zizen. Jinak pro me osobne by byla vetsi „otrava“ neustale diteti pripravovat UM, nez kojit. ![]()
Edit: syn mel take par dnu, kdy nechtel pit z praveho prsu. Bylo to proto, ze v nem byl velky tlak a mleko strikalo samo, dusil se jim. Pomohlo malinko odstrikat.
@martinato Ahoj, je to naprosto normální, kojí se na požádání miminka, takže klidně co hodinu, děláš to správně ![]()