Bojkotuje odrážedlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je malá. Dej tomu čas. Navíc každé dítě je jiné. Některé to chytne v x, některé později, některé vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč to řešit? Je aktivní jinde. Syn jezdil od roka, byl sikovnej, bavilo ho to. Dcera je pohybově zdatná, skáče a lozí na všechno, má rok a půl a odrážedlo ji vůbec nebere ![]()
Oba chodí taky od 10 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ji to nebaví. Proč to tak hrotíš? Nech jí odrážedlo k dispozici a uvidíš, jestli mu přijde na chuť nebo ne. Mě tyto dostihy mezi matkami, co jejich dítě už umí, vždy strašně iritovaly. Respektuj a přijmi názor svého dítěte a netlač ho do své představy ideálního vývoje a chování. Bude se ti to velmi hodit i do budoucna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 18 měsíců a chodí od cca 12-13 měsíce. Na odrážedla pouze sedne, protože to vidí u straší. Nevidím zatím benefit v tom, aby na něm aktivně jezdil. Na to má času dost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No a v cem je problém, tak na tom bud bude jezdit pozdeji nebo vůbec… Ono to stejně neni nic extra zdraveho, co by ditko muselo nutně delat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech jí žít
syn třeba na odrážedle neřádil nikdy
Nenapadlo mne si všímat ostatních, jak co umí a co dělají, bylo mi to vždycky fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odrazedlo neni povinna dovednost. Kašli na to. Každé dítě je jine. Mne jedno dítě taky vůbec nejezdilo na odrazedle, proste nechtělo. Na kole bez koleček umi od 4 let a v 5 ujelo skoro 30 km… druhy dite odmita brusle, treti se dlouho balo vody, takze zatim neumi plavat… dulezite je, aby dite melo pohyb, aby melo alespoň nejakou sportovni dovednost, ale ne nutne vsechny… navic mas dite jeste malý, nevis, co prijde. Nenut, nabízej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zřejmě ji to momentálně nebaví, nic hrozného se ale přece neděje. Zbytečně to řešíš a hledáš problémy tam, kde nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem si to musela vygooglit, upřímně přijde mi to horší než motorka, nemlátí se nožičkama o ty kola vzadu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn 18 mesicu také nepotřebuje odrážedlo…on si ho chyti a vedle sebe ho tlači, ale nechce na tom jezdit. Párkrát to zkoušel a nebaví ho a netlačím ho do toho, taky proč. Jestli ji to nebaví tak bych ji taky nenutila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč to proboha řešíš??? Moje dítě se naučili na kole AZ v šesti a co jako? Neřešila jsem to. Az ji bude kolem tří pořiďte firstbike je super. A uvidíš zda se jí zalíbí. Třeba odrážedlo jí prostě nelíbí nesedí ji to. Umí jiné věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 Za mě ve 3 letech se klidně dítě naučí jezdit na kole bez balančních koleček. Pořizovat v té době odrážedlo je za mě pozdě. Na tom běžně jezdí 2 leté děti.
Ale samozřejmě záleží na dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
A co když někdo kolo v takto nízkém věku nechce? Ve třech letech rozhodně není pozdě na koloodrážedlo.
Zakladatelko dcera je ještě hodně malá, vydrž, určitě se jí to zalíbí později
Neznamená to, že by nebyla pohybově zdatná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli jsem začala pozdě, v dubnu, když měla dcera cca 14 měsíců, jsem koupila odrážedlo (pukylino). Do té doby si jen zkoušela na různých hřištích nějaké plastové motorky, k těm tam má přístup doteď a je to to samé, co pukylino.
.
A doteď se na tom vlastně nic nenaučila. Kolečka jí nezavazí, ale jak na tom neumí, tak je to pro ni dost statické a ona prostě potřebuje být každou chvíli někde jinde, takže jen na to vyleze, za tři vteřiny sleze dolů a utíká někam jinam.
Některé děti si třeba hrají chvilku tam, chvilku jinde, ona prostě lítá od jednoho k druhému po třeba deseti vteřinách a já s ní.
Takže si myslím, že je to částečně tím, že na tom není rychlá. Určitě nebrečí, spíš se raduje, když odrážedlo vidí. Zkouším popotlačit za záda, aby viděla, že to jede, ale za chvíli leze dolů a řízení je už úplně scifi. Tahá za sebou(místo řízení před sebou) i kočárek(malé plastové golfky) nebo nákupní vozíček. Spíš se do toho snaží vlézt a mámo vez mě v tom než aby to vezla dopředu, takže neřídí ani odrážedlo.
Máte nějaké rady, triky, u žádné kamarádky jsem neviděla dítě, které by s tím mělo problém nebo by ho to nebavilo, tak jsem z toho dost zaražená.
Chodí od 11 měsíců, umí do schodů, sama vyleze a sjede skluzavky nebo různé prolézačky a žebříky(ne obří), takže mi nepřijde, že by byla nějaká pohybově nezdatná