Elektrické auto/motorka k 5. narozeninám pro 2 děti

4280
4.4.26 12:16

Elektrické auto/motorka k 5.narozeninám pro 2 děti

Syn bude mít 5.narozeniny a moc by si přál elektrickou motorku. Motorku víc než auto. Ale řeším to, že má ještě 2 letou sestřičku, která pochopitelně pukne závistí, pokud na tom nebude moci jezdit taky. Je šikovná, jezdí na balančním kole, ale motorky pro 5 leté děti mi na ní připadají ještě moc veliké.

Máte někdo zkušenost s dvoumístnou motorkou, kde by se mladší dítě drželo staršího za pas jako „batůžek“? Nespadne?

Druhá varianta je dvoumístné auto, ale tam je trochu problém s tím, že jsou široká a může být složité se dostat po chodníku do parku, kde můžou jezdit.

Nějaké myšlenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14725
4.4.26 12:24

Kdybychom neměli možnost bezpečné jízdy na pozemku a před domem, vůbec by mě nenapadlo dětem něco takového kupovat a jezdit s tím do parku :think: jinak ale to autíčko je na ovladač, tak se v tom dá vozit i dvouleté dítko úplně v pohodě. Pro pětiletého mi už přijde pozdě to kupovat, je to ideál tak pro věk 2-6 podle toho, jak je dítě velké. Některé pětileté jsou velké tak, že už by to bylo znát, že přerostly, podle mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
4.4.26 12:32

Za me nejzbytecnejsi investice. My jsme pořídili tedy šlapací, protoze elektrický autíčka a motorky měly deti na hřišti a dopadlo to tak, ze se dite pul dne vozi sem a tam a vlastne se vubec nehybe, nehraje si, nedela nic smysluplného. Slapaci prece jen nejaky pohyb vyzaduji, dite to unavi a nesedi na tom cely den… nicmene bavilo je to rok, rok a pul, pak z toho vyrostli, omrzelo je to, s kamarády to stejne používat nešlo… nějakou dobu na tom blbli jeste na zahrade, ted uz vubec nic… I obyčejná plastová motorka je bavila dyl a mela širší využití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
4.4.26 13:01
@Callista píše: Více

V pěti letech, pokud touží po motorce, bych možná uvažoval o nějakém malém pitbiku, než o elektrické hračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
4.4.26 13:46

My máme elektrické autíčko pro 2, dostali ho kluci loni, to měli 9, 4 a 2 roky a pecka, užívají ho všichni, (kluk se do toho narve ještě skoro v deseti), ale nejvíc to zatím užívá ten prostřední, kterému bude 5 (myslím řízení, mladší mu dělá spolujezdce a je též nadšený), pohybu děti málo nemají, jezdí i na kole, nemáme osobní auto, tak jsou zvyklé jezdit celoročně i docela daleko, ale když jdeme po okolí, bereme autíčko, ono zas tak dlouho jezdit nevydrží, tak hodinu, hodinu a půl, pak se nabíjí asi 8 hodin, takže času na jiný pohyb stále dost ;) Na tu motorku bych teda mladšího neposadila, max pořídit vozítka 2. Každopádně chlapi koukají :lol: Jejich dětský sen :D Kluci to prostě mají rádi, ale do paneláku to není, je to opravdu široké. Já s dětmi v autíčku chodím i běhat, naše autíčko jezdí rychlostí nějak 5km/h na dálkové ovládání, samy děti mohou jet buď 9 nebo 15 km/h, takže běhám tak jak tak :lol:, možnosti, kde jezdit okolo máme dost, i když na vlastním pozemku ta možnost není, určitě je ale dobré ty možnosti jízdy a skladování pečlivě zvážit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
4.4.26 14:47

Šla bych spíš do toho auta. Motorka je fakt tak pro 5 lete nejmíň a musí uz umět jezdit na kole a držet balanc. Dvouleté z toho sletí, pripadne se vysekají nekde spolu. U nás na tom jezdi jeden typek s dítětem, ono to jede docela palbu, batole bych na to neposadila teda. Auta jsou stabilnější, ale zas bacha, rada se vybiji v pulce procházky a pak to táhnout vybité je celkem makačka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.4.26 16:47

Nějaké myšlenky? Myšlenka mě napadá jen ta, že ne všechno, co si dítě přeje, by mělo dostat. Posiluje to jejich odolnost/frustrační toleranci. Navíc mně osobně se tahle elektrická vozítka nelíbí, takže i z toho důvodu bych to doma nechtěla. Ale tohle jsi slyšet nechtěla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4188
4.4.26 19:18
@datlefiky píše: Více

nejsou to věci, které by dítě nějak rozvíjely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
4.4.26 19:55
@884135 píše: Více

Protože vše musí dítě nějak rozvíjet, splnit dětský sen je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.4.26 20:58
@Temnástranasíly píše: Více

Nejde o rozvíjí/nerozvíjí, ale o to, že jako rodič mám své hranice. Prostě cítím, že tohle svému dítěti darovat nechci (i když ono to moc chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
4.4.26 21:12

Ale na tebe jsem přece nereagovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.4.26 21:29

A ono vadí, že reaguji na tvoju ironickou hlášku o „rozvíjení“, i když bylo určené jiné uživatelce? Co tak pozoruji v jiných diskuzích, je tu celkem normální, že různí uživatelé reagují na různé uživatele a nejen vždy na sebe navzájem, takže se nejedná o paralelní diskuze dvojic ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
4.4.26 21:38

Když reaguješ osobně na něco, co píšu někomu jinému, pak ano. Tys svůj názor napsala nad tím, měl hlavu a patu proto jsem na něj nereagovala a reagovala na ten, kam se moje reakce hodila. Protože tam žádný důvod nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.4.26 21:43

Byla jsi z mého pohledu nevhodně ironická, a proto jsem reagovala.
Takže hypoteticky - když bude např. jedna uživatelka urážet druhou, tak na to žádná jiná uživatelka nemá podle tebe reagovat a může reagovat jen ta dotčená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
4.4.26 21:47

To, že by dvouleťačka záviděla, vidím, jako ten nejmenší problém. Všeobecně moc nechápu pořizovat dárky pro používání všemi dětmi, když narozeniny má jen jedno dítě. Prostě vysvětlit, že dárek je bráchův a ona zas dostane svůj na své narozeniny a je to, zvyšování frustrační tolerance je naopak ku prospěchu do dalšího života. Dospělí taky radši dostávají dárky pro sebe a ne pro celou rodinu, tak proč to chtít po dětech. Spíš v této hračce naprosto nevidím smysl, elektrická motorčička je blbost, když už, tak bych pořídila ten pitbike a nějaké vybavení. Ale nejdřív bych si to od někoho vypůjčila, abych věděla, zda na to kluk motoricky má a zda ho to vůbec bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí