Elektrické auto/motorka k 5. narozeninám pro 2 děti
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Elektrické auto/motorka k 5.narozeninám pro 2 děti
Syn bude mít 5.narozeniny a moc by si přál elektrickou motorku. Motorku víc než auto. Ale řeším to, že má ještě 2 letou sestřičku, která pochopitelně pukne závistí, pokud na tom nebude moci jezdit taky. Je šikovná, jezdí na balančním kole, ale motorky pro 5 leté děti mi na ní připadají ještě moc veliké.
Máte někdo zkušenost s dvoumístnou motorkou, kde by se mladší dítě drželo staršího za pas jako „batůžek“? Nespadne?
Druhá varianta je dvoumístné auto, ale tam je trochu problém s tím, že jsou široká a může být složité se dostat po chodníku do parku, kde můžou jezdit.
Nějaké myšlenky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdybychom neměli možnost bezpečné jízdy na pozemku a před domem, vůbec by mě nenapadlo dětem něco takového kupovat a jezdit s tím do parku
jinak ale to autíčko je na ovladač, tak se v tom dá vozit i dvouleté dítko úplně v pohodě. Pro pětiletého mi už přijde pozdě to kupovat, je to ideál tak pro věk 2-6 podle toho, jak je dítě velké. Některé pětileté jsou velké tak, že už by to bylo znát, že přerostly, podle mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me nejzbytecnejsi investice. My jsme pořídili tedy šlapací, protoze elektrický autíčka a motorky měly deti na hřišti a dopadlo to tak, ze se dite pul dne vozi sem a tam a vlastne se vubec nehybe, nehraje si, nedela nic smysluplného. Slapaci prece jen nejaky pohyb vyzaduji, dite to unavi a nesedi na tom cely den… nicmene bavilo je to rok, rok a pul, pak z toho vyrostli, omrzelo je to, s kamarády to stejne používat nešlo… nějakou dobu na tom blbli jeste na zahrade, ted uz vubec nic… I obyčejná plastová motorka je bavila dyl a mela širší využití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callista píše: Více
V pěti letech, pokud touží po motorce, bych možná uvažoval o nějakém malém pitbiku, než o elektrické hračce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme elektrické autíčko pro 2, dostali ho kluci loni, to měli 9, 4 a 2 roky a pecka, užívají ho všichni, (kluk se do toho narve ještě skoro v deseti), ale nejvíc to zatím užívá ten prostřední, kterému bude 5 (myslím řízení, mladší mu dělá spolujezdce a je též nadšený), pohybu děti málo nemají, jezdí i na kole, nemáme osobní auto, tak jsou zvyklé jezdit celoročně i docela daleko, ale když jdeme po okolí, bereme autíčko, ono zas tak dlouho jezdit nevydrží, tak hodinu, hodinu a půl, pak se nabíjí asi 8 hodin, takže času na jiný pohyb stále dost
Na tu motorku bych teda mladšího neposadila, max pořídit vozítka 2. Každopádně chlapi koukají
Jejich dětský sen
Kluci to prostě mají rádi, ale do paneláku to není, je to opravdu široké. Já s dětmi v autíčku chodím i běhat, naše autíčko jezdí rychlostí nějak 5km/h na dálkové ovládání, samy děti mohou jet buď 9 nebo 15 km/h, takže běhám tak jak tak
, možnosti, kde jezdit okolo máme dost, i když na vlastním pozemku ta možnost není, určitě je ale dobré ty možnosti jízdy a skladování pečlivě zvážit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych spíš do toho auta. Motorka je fakt tak pro 5 lete nejmíň a musí uz umět jezdit na kole a držet balanc. Dvouleté z toho sletí, pripadne se vysekají nekde spolu. U nás na tom jezdi jeden typek s dítětem, ono to jede docela palbu, batole bych na to neposadila teda. Auta jsou stabilnější, ale zas bacha, rada se vybiji v pulce procházky a pak to táhnout vybité je celkem makačka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaké myšlenky? Myšlenka mě napadá jen ta, že ne všechno, co si dítě přeje, by mělo dostat. Posiluje to jejich odolnost/frustrační toleranci. Navíc mně osobně se tahle elektrická vozítka nelíbí, takže i z toho důvodu bych to doma nechtěla. Ale tohle jsi slyšet nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@datlefiky píše: Více
nejsou to věci, které by dítě nějak rozvíjely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Protože vše musí dítě nějak rozvíjet, splnit dětský sen je málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly píše: Více
Nejde o rozvíjí/nerozvíjí, ale o to, že jako rodič mám své hranice. Prostě cítím, že tohle svému dítěti darovat nechci (i když ono to moc chce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ono vadí, že reaguji na tvoju ironickou hlášku o „rozvíjení“, i když bylo určené jiné uživatelce? Co tak pozoruji v jiných diskuzích, je tu celkem normální, že různí uživatelé reagují na různé uživatele a nejen vždy na sebe navzájem, takže se nejedná o paralelní diskuze dvojic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@datlefiky píše: Více
Když reaguješ osobně na něco, co píšu někomu jinému, pak ano. Tys svůj názor napsala nad tím, měl hlavu a patu proto jsem na něj nereagovala a reagovala na ten, kam se moje reakce hodila. Protože tam žádný důvod nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsi z mého pohledu nevhodně ironická, a proto jsem reagovala.
Takže hypoteticky - když bude např. jedna uživatelka urážet druhou, tak na to žádná jiná uživatelka nemá podle tebe reagovat a může reagovat jen ta dotčená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že by dvouleťačka záviděla, vidím, jako ten nejmenší problém. Všeobecně moc nechápu pořizovat dárky pro používání všemi dětmi, když narozeniny má jen jedno dítě. Prostě vysvětlit, že dárek je bráchův a ona zas dostane svůj na své narozeniny a je to, zvyšování frustrační tolerance je naopak ku prospěchu do dalšího života. Dospělí taky radši dostávají dárky pro sebe a ne pro celou rodinu, tak proč to chtít po dětech. Spíš v této hračce naprosto nevidím smysl, elektrická motorčička je blbost, když už, tak bych pořídila ten pitbike a nějaké vybavení. Ale nejdřív bych si to od někoho vypůjčila, abych věděla, zda na to kluk motoricky má a zda ho to vůbec bude bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit