Elektrické auto/motorka k 5. narozeninám pro 2 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6699
4.4.26 21:58
@datlefiky píše: Více

Ty jsi dala racionální důvod pro svůj názor tzn nemám se s tebou proč hádat :nevim: jestli se chceš hádat, hledej dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
4.4.26 22:24

@Kriss Tina tak třeba ta motorka na obrázku má taková balanční kolečka a asi nemusí jezdit ani moc rychle a to je taky věc, dítě, které už umí vyvinout nějakou rychlost na kole, umí běhat… nebude chtít jezdit moc pomalu, dítěti, které umí držet balanc, nebude asi vyhovovat takový typ motorky s balančními kolečky, ale je možné, že to jde odstranit. Každopádně jsou různé kategorie pro různé věkové (váhové rozpětí), má to různou max. rychlost i kapacitu baterie, na které to vše hlavně stojí. Díky té baterii to bývá i dost těžké, to auto pro 2 je těžké jak kráva, tak s tím člověk sám na té vycházce fakt nechce, pokud mu dojde šťáva, váha stroje bývá ve specifikaci, my naštěstí domu vždy dojeli, i když třeba o fous..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
4.4.26 22:25

@curria

U nás to máme tak, že oslavenec si s tím může dosytosti vyhrát jako první, ale pak si s tím hrají oba. Jen v případě přetahování se přikloním k tomu, že první si s tím bude hrát ten, kdo to dostal. Malá dostala k narozeninám klávesy a taky na ně může hrát syn. Jinak by to bylo dost nefér, vzhledem k věku staršího je 95% hraček v našem bytě vlastně jeho, protože holce už jsme toho tolik pořizovat nemuseli, když jsme toho už měli spoustu pro něj. Naštěstí on s tím nemá problém.

Jediné, k čemu má dcera omezený přístup je lego, aby ho nerozbila a nepoztrácela, ale i tam ji syn sám od sebe půjčuje části, které ho nezajímají, jako jsou koníci a figurky, které se ji naopak líbí nejvíce, takže se o to takto podělí.

@884135
Už mám pro něj doma velikou sestavu Lega (přes 800mrňavých kostiček potrénuje ručičky), smartgame Autoblok 7+ (potrápí mozek) a knížku pro společné čtení. Tak nevidím problém v tom mu taky pořídit něco čistě pro radost. Když vidí libovolná elektrická jezdítka co mají jiné děti, tak je z toho vždy uplně v tranzu a vidím, jak moc by si to přál. Osobně mám problém s replikami zbraní a tím, když po sobě děti „z legrace“stříli, to bych mu nepořídila. Ale auto je přece uplně neškodné a moje generace si šetřila kapesné, aby mohla jezdit na autíčkách na pouti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
4.4.26 22:32
@datlefiky píše: Více

no ale to je úplně jedno, že ty to svému dítěti darovat nechceš, když zakladatelka to svému dítěti darovat chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
4.4.26 22:32

@Midaku

Moje děti jsou aktivní až kam. Navíc syna vychovávám tak, že tyhle atraktivní hračky (jako třeba monster truck na dálkové ovládání) když vezmeme na veřejný prostor a budou tam jiné děti, tak jim to taky půjčí, aby nebyly smutné. Takže to ani není o tom, že by celou dobu jezdil.

Ještě než se do mě pustíte, tak dodám, že syn nemá problém se o to dělit a naopak to používá k navazování kontaktu s jinými dětmi. Když opadne největší prvotní nadšení z dárku, tak jim to i sám chodí nabízet. Je hodně kamarádský a má radost ze společné hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
4.4.26 22:46
@Callista píše: Více

Klid, to proč to chceš koupit je přece tvůj důvod :srdce:
Já chci dát dvouletakovi elektrický traktor. Proč? Miluje traktory a my dospělí si holt plníme sny skrze děti. Jinak je to raketa co se nezastaví, výchovné důvody ostatních mi tak mohou být zcela putna.

Upřímně, vzala bych mu motorku. Přijde mi na to auto už velký, teď jsem se na to dívala venku.
Možná zde můžeš aplikovat tedy výchovu na dceru, že holt jsou to jeho narozeniny a jeho splněny sen :think: kdy má narozeniny ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
4.4.26 22:50

To dělení je hezké. Já zazivam dost oboje, malý byl fakt maly měl něco přes rok a starší děcko mu jezdilo pod nosem autíčkem, vždycky trošku popojel, když se po tom natahoval. To jsem se už významně dívala, ať odpálí od piskovoste pryč. Jindy přijdou starší kluci a s tím mým potrhlem mrnavym si kopou s míčem a nebo právě ukazují auta na ovládání (které zatím nemá, protože by to neuměl ovládat, není důvod spěchat). Je úžasné, když jsou hodní a ukážou to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
4.4.26 23:11

S motorkou zkušenosti nemám, ale máme dvoumístné autíčko. Kupovalo se jako společný dárek pro dceru (6) a syna (2), ale je potřeba říct, že dcera vždy byla hodně drobná, takže to i v jejím věku ještě mělo smysl. Nosnost toho našeho je 40 kg. Máme ho šest let, jednou se měnila baterie a využívá ho ještě nejmladší pětiletý. Byla to vždycky oblíbená hračka a to i v okolí, děti s ním hodně jezdily u nás po ulici (obytná zóna na vesnici, takže nula provoz), různě se střídaly a vozily se navzájem, bavilo to řidiče i spolujezdce. Že by se děcka kvůli tomu méně hýbala opravdu nehrozilo, za prvé auto vždy mělo spoustu doprovodných vozidel :D a za druhé jak už bylo zmíněno, vydrží to maximálně dvě hodinky a pak se to dalších osm nabíjí. Takže spíš na zpestření odpoledne. Na chodník se vejde, brankou to taky projede, i když jen tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
4.4.26 23:20

@Temnástranasíly

Měla před 2 měsíci, takže si ještě hooodně počká. A známe to, dvouleté děti nejsou moc dobré v čekání :lol:

@Temnástranasíly
Jojo, jen je pak pro něj smutné, že spousta dětí takto vychovávaná není. Ale to je holt život. Žili jsme dřív v zahraničí, na malém městě, kde byla dost nuda. Ale až překvapivě často se stávalo, že ho jako špunta 2-3 roky vzali do hry starší děti, puberťáci nebo i kluci nad 20 let a třeba si s ním chvíli házeli a šaškovali v pauze o basketu. Dělalo ho to neskutečně šťastným, uplný vrchol dne/týdne. Děkuji za připomenutí téhle vzpomínky :srdce:

Ještě propátrávám možnost půjčení motokáry na nějakém okruhu, ale všechny nacházím až pro děti 7+ nebo víc cm.

A v Praze je putovní monster truck show Zelenay, ale to se bojím, aby se do toho moc nevžil a pak doma nelikvidoval autíčka, nechtěl projíždět ohněm a tak, on je dost živel a všechno by si to pak chtěl přehrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
4.4.26 23:24

@Michelle_M

Můžu se zeptat, co máte za model? Vídám někdy nosnost jen 30kg a to je už teď na hraně. Jde ta baterka vyměnit snadno? Manžel se bál, aby nebyla nějak integrovaná, bez možnosti vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
5.4.26 01:07
@Midaku píše: Více
… jo, jo, pak se koupí dítěti kolo a ono se zeptá co sním? Vždyť mám v garáži auto, to je pohodlnější. A základ obezity je tu.
  • Citovat
  • Upravit
86
5.4.26 06:17
@stinga píše: Více

Však taky to nebyla reakce na zakladatelku, ale na podle mě nevhodnou ironii vůči jiné uživatelce…jak jsem tu už vysvětlovala, ale zřejmě nebylo čteno.

@Callista To mi přijde super, že je tak kamarádský a rád se o věci dělí! Ale nejsem si tak úplně jistá, že je to výchovou… co tak pozoruji, většina matek se k tomu děti vést snaží, ale ne každé dítě je tak založené a půjčení mu přináší radost. V tom mladším věku je tohle těžší, starší děti to líp chápou a dovedou se podělit víc. Aspoň podle toho, co pozoruju kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
5.4.26 07:17

@datlefiky a to vadí, že reaguje na tvoji poznámku na jiného uživatele? Je přeci normální, že různí uživatele v diskuzích reagují na různé uživatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
5.4.26 08:06

@Callista vsak v pořádku, ptala ses na názor, tak jsem napsala ten svuj. Nikdo vam nemůže kecat do toho, co kupujete svym detem. Ja mam akorát s touto hračkou negativní zkušenosti snad ve vsech smerech, tak jsem se o jednu z nich podělila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
5.4.26 09:50
@Callista píše: Více

Máme toto, prodejce byl Pavel Mojžíšek a odesílalo se z Teplic, ale myslím si, že už nefunguje, my jsme ho tenkrát našli na Sbazaru nebo něčem takovém, ale když jsem vloni sháněla tu baterku, už jsem ho nikde nedohledala. Vyměnit šla snadno, jen jsme si museli ohlídat rozměry, aby se vešla. Ještě jsem si vzpomněla, že jsme museli po pár letech nechat svařit cosi na podvozku, možná přední náprava? (zvládl kamarád) a taky se mi podařilo jednou zničit konektor nabíječky, když jsem ho uklízela potmě a nedošlo mi, že je stále připojené :roll: :D Takže tu jsme dokupovali též. Ale myslím si, že za ty peníze je to fakt držák, na to, že u nás není extra šetřené a opečovávané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí