Bojovnice pestrá

Anonymní
16.9.21 21:52

Bojovnice pestrá

Ahoj, prosím o všechny vaše poznatky, doporučení a tipy k chovu jednoho samce bojovnice pestré. Mám v plánu si ho pořídit, chtěla bych tohle 20l akvárium https://www. superzoo. cz/akvarium-ante-s-rameckem-40×20×25cm-20l/#, ale nemá vrchní kryt, světlo, topení, filtr atd. Vadí to hodně a nebo stačí častěji čistit akvárko, popřípadě jak čistíte a jaké máte rostliny atd. Děkuji za všechny rady a tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13764
16.9.21 22:00

Stačí číst, třeba tady https://www.nanofish.cz/…vaci-okenko/ nebo na fóru rybicky.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
16.9.21 22:02

Jinak filtr ani není potřeba, důležité je ale topení, beta potřebuje vyšší teplotu a zakryté akvárium. Světlo stačí obyčejné, ale je důležité, kvůli rostlinám.

Je hlavně důležité předem číst a nenechat si radit prodavači ve zverimexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
16.9.21 22:04

Co budeš mit v akvarku? Jestli kytky, tak světlo potřebuješ. Filtr bych taky pořídila. Beta je dost citlivá na kvalitu vody a potřebuje ukryty, nejlip rostliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.9.21 22:18

Vloni jsme pořizovali easy tank od invitalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
17.9.21 07:37

Mám betu bez filtru a světla, vodu Mělník tak 1× za 10 dnů a kapu do ní nějaké speciální kapky, aby tu vodu upravily a ta pak byla pro rybičku vhodná…. Zatím je rybička v pohodě, máme ji něco přes rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
17.9.21 11:18

Je dobre, i kdyz je to Betta, aby mela trochu prostor. Ja mam na ni toto akvarko v kuchyni
 https://www.rostlinna-akvaria.cz/…v-krytu-bila

Stoji par korun, snadna udrzba a rostliny jdou v nem krasne a ma to i slabsi filtr, aby voda nestala a nehnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
17.9.21 16:05
@Gabiiinka píše:
Mám betu bez filtru a světla, vodu Mělník tak 1× za 10 dnů a kapu do ní nějaké speciální kapky, aby tu vodu upravily a ta pak byla pro rybičku vhodná…. Zatím je rybička v pohodě, máme ji něco přes rok :)

Máme to stejné. Proto si lidi pořižují betu aby nemuseli řešit kraviny kolem akvarka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.21 18:37

Všem moc děkuji za příspěvky :kytka:

A především moc děkuji @Desgreze za odkaz a i fotku, toto akvárko asi koupím, moc se mi líbí, moc děkuji, fotka mi hodně pomohla :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.21 18:44
@Desgreze píše:
Je dobre, i kdyz je to Betta, aby mela trochu prostor. Ja mam na ni toto akvarko v kuchyni
https://www.rostlinna-akvaria.cz/…v-krytu-bilaStoji par korun, snadna udrzba a rostliny jdou v nem krasne a ma to i slabsi filtr, aby voda nestala a nehnila.

A můžu se prosím zeptat, co tam máte za rostlinky a substrát? A jak často měníte vodu a jakým způsobem? Díky moc a máte krásnou rybičku :palec: :hug: A akvárko je zařízeno parádně :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
607
17.9.21 21:17
@Anonymní píše:
A můžu se prosím zeptat, co tam máte za rostlinky a substrát? A jak často měníte vodu a jakým způsobem? Díky moc a máte krásnou rybičku :palec: :hug: A akvárko je zařízeno parádně :potlesk:

Dekuji. Jsou tam jen obycejne kaminky ricni a rostlina ruzkatec, totalne nenarocna kytka, mohu dat zdarma. Nehnojím, nepouzivam CO, proste to jen naplnim vodou a maximálně pouziju jedno vicko stabilizatoru (cela lahvicka 30,– vydrzi tak rok). Nepouzivam ani topitko, nebot bydlim v panelaku a rybky maji neustale kolem 25-27 teplotu vody. K Bettakovi mam jednu holku. Vodu menim tak ctyrikrat do roka, podle potreby a nalady a to je zalezitost ctvrt hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.21 22:33
@Desgreze píše:
Dekuji. Jsou tam jen obycejne kaminky ricni a rostlina ruzkatec, totalne nenarocna kytka, mohu dat zdarma. Nehnojím, nepouzivam CO, proste to jen naplnim vodou a maximálně pouziju jedno vicko stabilizatoru (cela lahvicka 30,– vydrzi tak rok). Nepouzivam ani topitko, nebot bydlim v panelaku a rybky maji neustale kolem 25-27 teplotu vody. K Bettakovi mam jednu holku. Vodu menim tak ctyrikrat do roka, podle potreby a nalady a to je zalezitost ctvrt hodinky.

Jé, to zní skvěle, moc děkuji za info :palec: Děkuji, to je v pohodě, to si seženu. A nemůžou se spolu množit?

• Citovat
  • Upravit
607
18.9.21 07:58
@Anonymní píše:
Jé, to zní skvěle, moc děkuji za info :palec: Děkuji, to je v pohodě, to si seženu. A nemůžou se spolu množit?

Mohou, udelaji si penove hnizdo, ale vetsinou z toho nic neni a rozplyne se. Nikdy se mi nerozmnožili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.4.24 17:28

Prosím o radu

Dobrý den chci se zeptat mám bojovníci a te se objevil bílý flíček na spodní čelisti a posledních pět dní pořád skáče nad hladinu a bourá do kytek stěn a do kamínků. nevite prosím někdo co jí může být. dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
21.4.24 19:14

Ahoj.. po hodně dlouhé době jsem si opět zařídila akvarium. Tentokrát malinke, cca 12 L. Zatím tam mám jen Bettu a řasokouli ( kupované v pátek).
Chtěla bych k ní ještě pár rybek? Co by ste mi doporučili?
Kdysi jsem měla akvarko cca 200 litru a měla takové ty klasické druhý od skalaru po neonky atd.atd.
Díky předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný