Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,potrebuji poradit.před více než třemi měsíci jsem se seznámil s vdanou ženou.jenže naše přátelství nakonec přešlo v lásku,vypravěla mi,jak to celou dobu ma v manzelstvi tezke,celou dobu ji podvadi,urazi…chtela by od neho odejit,ale ma z neho velky strach,psychicky ji totiz znicil,at udela ,co udela,vzdycky to je spatne…casem by chtela byt se mnou,tvrdi mi,ze me miluje,verim ji to.ja se do ni zamiloval jak o nikdy jindy do zadne,vim,ze bychom byli spolu stastni,moc si rozumime…jen se bojim,ze ona v sobe nenajde tu odvahu od nej odejit…poradte mi prosim,jak ji mam pomoct???nebo mam na ni zapomenout?dekuji za vase nazory
Ahoj, nemůžeš jí nijak pomoct. Musí se sama rozhodnout a jít. Pokud je to tak, jak píšeš a je ve vztahu nešťastná a zamilovaná do tebe a chce s tebou být, tak by jí to nemělo dělat velký problém. Nechce se mi věřit, že se manžela bojí jen proto, že jí psychicky zničil. Taky jsem měla jednoho takového 3 roky…taky jsem dělala všechno špatně, ale určitě jsem se ho nebála…jednou mi prostě došla trpělivost (ve chvíli, kdy jsem trpěla depresema - dusila jsem v sobě vztek na něj a kolikrát raději nic, co mi moc vadilo, neřešila a pak se to někde odrazilo) a šla jsem. Tak hodně štěstí. Je jen na tobě, jestli chceš čekat a vidíš v tom budoucnost ![]()
No, nevím, co poradit. Jen vím, že není dobré se plést mezi manžele… Vždycky je lepší když se rozvedou sami, ne když je v tom někdo třetí… Ať už mají vztah jakýkoliv.
Vzhledem k tomu ,že máš k dispozici jen její verzi jejich manželského vztahu, tak nezasahuj, ale vyčkávej..
Znáte se velmi krátce na to, abys prokoukl zda jedná účelově ( dělá ze sebe větší chudinku než je), nebo mluví pravdu a rozvod je na spadnutí..
Jsi zamilován, máš velmi tlusté růžové brýle ..
Co ti brání trochu počkat..
Rozhodnout se musí ona..
A bude to tím lepší rozhodnutí, čím déle bude s tebou a opadne prvotní vášen a zamilovanost..
Budte oba rozumní a myslete i na ostatní..
Ps. má děti??
Nepletu se mezi ne,ja ji do niceho nenutim,ale kdyz je jiz nekolik let s nim nestastna a je po psychicky strance z neho na dne,tak mam pocit,ze ji musim nejak vysvobodit,ukazat ji a hlavne dokazat,ze se da zit i jinak,nez jen ve strachu
prave ze mam pocit,ze by to mohla byt ta ,,prava,,tak se mi cekat chce a dokazu to…dekuji za podporu