Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zajímaly by mě vaše zkušenosti s bolavým bříškem u miminka. Nějaké osvědčené babské rady nebo kapičky, cokoliv, co vašemu miminku pomohlo?
předem moc děkuji za tipy.
Nejlíp pomohl čas. Ale horší než obvykle to bylo po všech kapkách na bříško, co jsme zkusili - babycalm, espumisan. Po vysazení to bylo mnohem lepší. Taky jsme hodně cvičili s nožkama, masirovali bříško. Po 3. měsíci už bolelo minimálně 😊
Ahoj, zkoušela jsem kde co. Masírovat bříško, nahřívat, cvičit nožičkami. Dávala jsem kapičky - Biogaiu jako probiotika, a pak Espumisan, po něm ji bylo mnohem hůř, vyměnila jsem ho za Babycalm - ten alespoň neškodil, ale také moc nepomohl. Když bylo nejhůř, rourkovala jsem, ale to pomohlo jen na chvíli. Nakonec jediné co pomohlo byl čas - když se ji posílily břišní svaly a začala se aspoň trochu hýbat. Do té doby nosit v šátku, houpat na míči, nechat spát na mém břiše…cokoliv zabralo. Neboj, přejde to ![]()
Espumisan a nechávat důsledně odříhnout. Pokládat i novorozence na bříško, vykrká se a vyprdí. Nosit na tygříka. Někdy nepomůže nic. Jen počkat, až z toho mimi vyroste (po 3. měsíci se to většinou uklidní samo).
@Veru Pospíšilová píše:
Ahoj holky, zajímaly by mě vaše zkušenosti s bolavým bříškem u miminka. Nějaké osvědčené babské rady nebo kapičky, cokoliv, co vašemu miminku pomohlo?předem moc děkuji za tipy.
Masírovala sem synovi břicho Tymiánovým krémem ![]()
Přešlo to až kolem 3 měsíců. Nebo alespoň bylo vidět velké zlepšení a ve 4 už to bylo v pohodě úplně.
Nepomohlo nic a že jsem toho zkusila fakt hodně - masáž, nahřívání, cvičení, koupání, probiotika (žádné jí nesedly)… Párkrát jsem musela použít rektální rourku.