Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam na vas dotaz ohledne ocicek. Moje mala ma 2,5 roku a posledni asi 2-3 mesice si obcas stezuje na bolest oci. POmaly kazdych 14 dni ji pro jistotu striham ofinu aby ji vlasy nedrazdily ale proste jsou dny, kdy si je furt zmoula a narika ze boli. V noci na dnesek mi brecela i ze spani.Kdyz jsem detske doktorce rikala, ze sedi pod televizi, tak mi rekla, ze to deti delaji a ze ocicka bude kontrolovat na trilete prohlidce. Muj ocni lekar mi rekl, ze to muze byt znamka kratkozrakosti a ze ji mam vzit k detske ocni lekarce.Tak ted nevim, jestli pockat do cervna kdy bude mit 3r. nebo ji vzit ted rovnou na ocni. V loni se pichla ostrim predmetem do oka, do belma, nikde jsme s tim nebyly a uz si nepamatuji, ktere oko to bylo. Muze to souviset? Dekuju za reakce.
Ja nosim bryle na dalku, tedy ted jsem je nenosila, ale vzdy poznam, kdyz me zacnou bolet oci, ze je mam nosit. Zasla bych k te ocni.
V pondělí me začalo tlačit pod levým okem, ráno to bylo ok, během druhého dne mě začlo bolet druhé oko, ve středu ráno zase ok a během dne bolely obě oči tak tlakově a čelo a spánky, dneska ráno zase ok a od 15hod zase bolení obou očí a hlava v čele a spánky, není to nijak hrozná bolest ale neříjemná a více bolí oči při předklonu nebo kroucení. Mám někde bloklou krční páteř, ale nemyslím že by to bylo z toho. Vidím normálně. Nevíte co čím to je? jsem těsně před MS, může být souvislost? Nějaká migréna, nebo tak? Děkuji
@zuzazuzanta no asi mě to hold nemine, jen mi šlo o to, zda to někdo neměl a na co se mám případně připravit
Já něco takového měla, proto ti to píšu. A skončilo to tak…diagnóza zelený zákal a okamžitá operace. Podotýkám, že mně odvezli večer v deset s šílenou bolesti hlavy, se zvracením a slepotou do fakult. nemoc.
Často tyhle problémy bývají u vysokého nitroočního tlaku (čili zeleného zákalu) Většinou u toho i bolí hlava. Může to být také zánět vedlejších nosních dutin, jak už tu někdo psal. Každopádně doktor to jistí. ![]()
Proboha…zelený zákal. Bože pokud to do pondělka nepřejde valím k očnímu. Jen doufám, že to nebude nebo raději bude zase z nervů, jako zatím všechno
![]()
A bolí tě to pod očima, nad očima nebo za očima? neměla jsi rýmu nebo pocit rýmy. zaraženou rýmu?
@t-jani tak abych to srozumitelně popsala: nebolí to jako pichlavě, ale je to tlak jednou pod pravým jednou pod levým okem. Jakoby nadočnicový oblouk, pod očima, sem tam i nahoře na bulvě, jako když dlouho čučíte na PC. Bolí mě trochu v čele, u spánku, za ušima a za krkem nejvíce. A ten zákal by bolely obě oči?
U zákalu tě může bolet jen jedno oko, jako u mně. Běž k očaři co nejdříve, at máš jistotu. Přeji hodně štěstí a žádné spatné zprávy
Pak dej vědět jak jsi dopadla ![]()
Podle mě to jsou dutiny, skočila bych k obvodnímu a ten by už měl vědět, kam te poslat..jestli na orl nebo na oční..
Dneska jsm byla u očního, prohlídka dosti brutální včetně strkání papírků pod spodní víčka…hňus. ale výsledek je, že z očí to není. Podle popisu kdy mi to začalo očařka usoudila, že je to od krční páteře a mám si zajít na rtg páteře ![]()