Ekzematická, vysušená kůže

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
458
5.3.13 18:27

exematicka, vysusena kuze

Tak první jsem dala poprvé synovi jahody a osypal se cca před týdnem. tak nám doktorka predepsala fenistil a krém excipial.ten krém nám nepomahal zhoršil to.no a teď se k té alergii přidal exem, suchá supinata, drsná pokozka jak struhadlo, ma to na bříšku, zádech a raminkach. prý to je z chlorovane vody v zimě. nebo s gelu sprchoveho.no tak teď jsme koupili sebamed krém i tel. mlecko. a večer jen milacka osprchovat a naložit do vany s olivovym olejem. koupili jsme praci prášek dětský, už jsem používala klasický, ne dětský :oops: no a dávám ten fenistil.za týden jdem na kontrolu. naštěstí ho to nesvedi nebo neboli. měli vaše děti taky ten exem někdy, co vám pomohlo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
5.3.13 18:31

Malá mívá exem hlavně v zimě, nejvíc ji pomohla míchaná mast od kožní bez kortokoidů a hlavně bavlněné oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
5.3.13 18:36

Měli jsme suchá místa- ne přímo ekzém- koupili jsme mast excipial a potírali suchá místa tím. Koupeme- teda spíš sprchujeme obden, opavdu to dost pomohlo. Dítko by se nemělo moc máčet, kupte sprch gel bez mýdla.
Mimochodem chlorovaná voda je celý rok!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.13 18:42

Excipial, no, někdy zírám, na čem obvoďáci zamrzli 8o většině vadí, urea dráždí, doufám, že byl alespoň kids. Hit devadesátých let, dávno překonán, kožaři jen zírají. Moje rada, manžel je těžký ekzematik, malá od dvou měsíců a držím ji v relativně dobré formě. Kup A-derma exomega emolinční krém, a maž 2×denně celé tělo, dokud to nepřejde, pak preventivně 1×denně, zlepšení by se mělo dostavit velmi rychle, červená místa se pak dají přetřít třeba obyč sudokrémem, zmírňije svědění, odzkoušeno na manželovi. neexperimentovat a vydržet minimálně 30dnů, tak dlouho trvá kůži obměna, střídání krémů je zlo. ještě dostal manže od kožní primářky minulá týden typ na blue cap krém, cena nehorázná, koupil si ho, maže jen ruce a chválí si ho. na mrně normálně exomega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.13 18:45

@smudlinky doktorka prý že v zimě je ten chlor agresivnejsi, tak nevím co je na tom pravdy :think: no nám ten excipial krém to zhoršil, tak ho mam na ruce :palec: říkala že vůbec sprchove gely by se nemusely používat pro rok a půl staré dítě. asi jsem ho moc důkladně v uvozovkách drhla. vždycky :oops: méně je více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
5.3.13 18:45

Na ekzem urcite ne excipial ale kup si lipobasi, nam pomaha, malej tak ma sucha mista ale uz je nema supinata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.13 18:46

Jinak prášky, v testech vycházel nejlíp persil senzitive, cose týče ekzematiků, je potřeba po koupeli namazat do tří minut, jinak voda paradoxně vysušuje, koupel omezit na obden, ta A-derma děůá čistící olej, ten používám jí, jiný už ne, celkem zázračně zabírají ovesné koupele, já tedy malou mýdlem ano mycím prostředkem nemyju, umyju v umyvadle zadek, pak naložím do vaný, svařím dva hrnky ovesných vloček v hodně vody, vařím půl hodiny, potom ten šlem přecedím do vody a v tom ji koupu, následně celou rodinu :mrgreen: báječně to pomáhá na kůži. bych mohla o ekzému psát knihy :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.13 18:49

@terinka4444. Ne kids to nebyl :cert: predepsala normální. tak jsem zvědavá co ten sebamed, už ho mám koupený před chvíli šek malého namazala.tak uvidíme. jinak myslíš že se to bude vracet už na vždy ten exem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.13 18:52
@terinka4444 píše:
Jinak prášky, v testech vycházel nejlíp persil senzitive, cose týče ekzematiků, je potřeba po koupeli namazat do tří minut, jinak voda paradoxně vysušuje, koupel omezit na obden, ta A-derma děůá čistící olej, ten používám jí, jiný už ne, celkem zázračně zabírají ovesné koupele, já tedy malou mýdlem ano mycím prostředkem nemyju, umyju v umyvadle zadek, pak naložím do vaný, svařím dva hrnky ovesných vloček v hodně vody, vařím půl hodiny, potom ten šlem přecedím do vody a v tom ji koupu, následně celou rodinu :mrgreen: báječně to pomáhá na kůži. bych mohla o ekzému psát knihy :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Jejda chudáčci :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
5.3.13 18:54

Jinak nam lipobasi napsala kozni ale da se koupit i bez predpisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.3.13 18:54

To měla dcerka při mrazech taky, celá jako struhadlo, ale nesvědilo. Dávala jsem do koupele Balmandol a hodně mazala, zkusila jsem vazelínu s měsíčkem z DM. Docela to pomohlo, ale stejně místama se jí vyrážka pořád někde dělá. Většinou na otěrových ploškách s oblečením, např. na lýtkách zezadu.
A všecko prádlo jsem přeprala v jiným prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.13 18:57

@hofka ju vazelinu tu také chvalila naše doktorka.

Příspěvek upraven 05.03.13 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.13 18:57
Pokud má ekzem, škoda, že tě nepřesvědčím na tu A-dermu, je to krém doporučený přímo primářkou, ke které se běžně nedá dostat, z Motola z dětské dermatologie, je to promazávadlo, pro kůži není dobré tyhle parfémované komerční hybridy, chápu, že to stojí peněz jak sra… mně měsíčně na dítě a manžela přes 3000,– ale A-dermaje jedinečná. Jinak, pokud je to atopický ekzem, nedá se vylíšit, je to totiž geneticky daná porucha kůže, dostane se do klidové formy, ale nevyléčí, je potřeba kůži stále promazávat, atop je porucha funkce kožní bariéry, jak kdyby kůže byůla složená z vrstev cihel a prostory mezi nimi vyplněny maltou, která brání různým infekcím dostat se do spodních vrstev kůže a naopak vodě se nadmíru odpařovat, ekzem je porucha té malty, v různé míře, takže je mezi cihličkami prostor, různé sajrajty se dostano do kůže, infikují ji, udlají záněty, to je to viditelné na kůži, voda se naopak odpařuje, kůže je vysušená. Pomáhá dodávat tu maltu, pravidelně, ale ne krémama, ale emolienciem, dneska už jsou emolienční krémy na vysoké úrovni. Zjednodušeně řečeno :mrgreen:
@bonduellka píše:
@terinka4444. Ne kids to nebyl :cert: predepsala normální. tak jsem zvědavá co ten sebamed, už ho mám koupený před chvíli šek malého namazala.tak uvidíme. jinak myslíš že se to bude vracet už na vždy ten exem :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.3.13 19:06

@terinka4444 moc děkuji :kytka: já zkusím mazat 2 až 3 dny tím sebamedem. a pokud nepomůže tak zkusím tu A- dermu.ona je na předpis? nebo se to da koupit bez predpisu?? Atopicky exem to nebude, zatím teda nám to doktorka neřekla. tak snad se to zlepší rychle. a vy máte atopicky? A ten persil koupím zítra ať nic nezanedbam :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.3.13 19:10

Mám atop. ekzém od narození, bohužel se s ním potýkají i obě moje dcerky. Starší ho měla v kojeneckém období, potom už se jí neobjevil, má 5 let a zatím ťuk ťuk klid. Mladší dcerka s tím bojuje nyní, má 2,5 roku a objevil se jí až teď, horší na tom je, že nevíme z čeho. :think: Naše doktorka nám předepsala lipobázi, ta je fajn. No nakonec jsme stejně museli na dětské kožní, tak máme speciální namíchané masti z lékárny. Jinak taková ta opatření proti vysušování kůže a zhoršení ekzému - co nejmíň koupat, nepoužívat mýdlo, bavlněné oblečení, při praní nepoužívat aviváž a prádlo 2× máchat, a samozřejmě vyhýbat se alergenním potravinám. Většinou se to po zimě uklidní a ekzém se buď objeví znovu, nebo už ne. To je sázka do loterie. :nevim: Ale ty píšeš pouze o suché kůži, nikoli že mu byl diagnostikován ekzém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí