Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak první jsem dala poprvé synovi jahody a osypal se cca před týdnem. tak nám doktorka predepsala fenistil a krém excipial.ten krém nám nepomahal zhoršil to.no a teď se k té alergii přidal exem, suchá supinata, drsná pokozka jak struhadlo, ma to na bříšku, zádech a raminkach. prý to je z chlorovane vody v zimě. nebo s gelu sprchoveho.no tak teď jsme koupili sebamed krém i tel. mlecko. a večer jen milacka osprchovat a naložit do vany s olivovym olejem. koupili jsme praci prášek dětský, už jsem používala klasický, ne dětský
no a dávám ten fenistil.za týden jdem na kontrolu. naštěstí ho to nesvedi nebo neboli. měli vaše děti taky ten exem někdy, co vám pomohlo??
Malá mívá exem hlavně v zimě, nejvíc ji pomohla míchaná mast od kožní bez kortokoidů a hlavně bavlněné oblečení.
Měli jsme suchá místa- ne přímo ekzém- koupili jsme mast excipial a potírali suchá místa tím. Koupeme- teda spíš sprchujeme obden, opavdu to dost pomohlo. Dítko by se nemělo moc máčet, kupte sprch gel bez mýdla.
Mimochodem chlorovaná voda je celý rok!-)
Excipial, no, někdy zírám, na čem obvoďáci zamrzli
většině vadí, urea dráždí, doufám, že byl alespoň kids. Hit devadesátých let, dávno překonán, kožaři jen zírají. Moje rada, manžel je těžký ekzematik, malá od dvou měsíců a držím ji v relativně dobré formě. Kup A-derma exomega emolinční krém, a maž 2×denně celé tělo, dokud to nepřejde, pak preventivně 1×denně, zlepšení by se mělo dostavit velmi rychle, červená místa se pak dají přetřít třeba obyč sudokrémem, zmírňije svědění, odzkoušeno na manželovi. neexperimentovat a vydržet minimálně 30dnů, tak dlouho trvá kůži obměna, střídání krémů je zlo. ještě dostal manže od kožní primářky minulá týden typ na blue cap krém, cena nehorázná, koupil si ho, maže jen ruce a chválí si ho. na mrně normálně exomega.
@smudlinky doktorka prý že v zimě je ten chlor agresivnejsi, tak nevím co je na tom pravdy
no nám ten excipial krém to zhoršil, tak ho mam na ruce
říkala že vůbec sprchove gely by se nemusely používat pro rok a půl staré dítě. asi jsem ho moc důkladně v uvozovkách drhla. vždycky
méně je více.
Na ekzem urcite ne excipial ale kup si lipobasi, nam pomaha, malej tak ma sucha mista ale uz je nema supinata
Jinak prášky, v testech vycházel nejlíp persil senzitive, cose týče ekzematiků, je potřeba po koupeli namazat do tří minut, jinak voda paradoxně vysušuje, koupel omezit na obden, ta A-derma děůá čistící olej, ten používám jí, jiný už ne, celkem zázračně zabírají ovesné koupele, já tedy malou mýdlem ano mycím prostředkem nemyju, umyju v umyvadle zadek, pak naložím do vaný, svařím dva hrnky ovesných vloček v hodně vody, vařím půl hodiny, potom ten šlem přecedím do vody a v tom ji koupu, následně celou rodinu
báječně to pomáhá na kůži. bych mohla o ekzému psát knihy
![]()
@terinka4444. Ne kids to nebyl
predepsala normální. tak jsem zvědavá co ten sebamed, už ho mám koupený před chvíli šek malého namazala.tak uvidíme. jinak myslíš že se to bude vracet už na vždy ten exem ![]()
@terinka4444 píše:
Jinak prášky, v testech vycházel nejlíp persil senzitive, cose týče ekzematiků, je potřeba po koupeli namazat do tří minut, jinak voda paradoxně vysušuje, koupel omezit na obden, ta A-derma děůá čistící olej, ten používám jí, jiný už ne, celkem zázračně zabírají ovesné koupele, já tedy malou mýdlem ano mycím prostředkem nemyju, umyju v umyvadle zadek, pak naložím do vaný, svařím dva hrnky ovesných vloček v hodně vody, vařím půl hodiny, potom ten šlem přecedím do vody a v tom ji koupu, následně celou rodinubáječně to pomáhá na kůži. bych mohla o ekzému psát knihy
![]()
![]()
![]()
![]()
Jejda chudáčci ![]()
Jinak nam lipobasi napsala kozni ale da se koupit i bez predpisu
To měla dcerka při mrazech taky, celá jako struhadlo, ale nesvědilo. Dávala jsem do koupele Balmandol a hodně mazala, zkusila jsem vazelínu s měsíčkem z DM. Docela to pomohlo, ale stejně místama se jí vyrážka pořád někde dělá. Většinou na otěrových ploškách s oblečením, např. na lýtkách zezadu.
A všecko prádlo jsem přeprala v jiným prášku.
@hofka ju vazelinu tu také chvalila naše doktorka.
Příspěvek upraven 05.03.13 v 18:58
@bonduellka píše:
@terinka4444. Ne kids to nebylpredepsala normální. tak jsem zvědavá co ten sebamed, už ho mám koupený před chvíli šek malého namazala.tak uvidíme. jinak myslíš že se to bude vracet už na vždy ten exem
@terinka4444 moc děkuji
já zkusím mazat 2 až 3 dny tím sebamedem. a pokud nepomůže tak zkusím tu A- dermu.ona je na předpis? nebo se to da koupit bez predpisu?? Atopicky exem to nebude, zatím teda nám to doktorka neřekla. tak snad se to zlepší rychle. a vy máte atopicky? A ten persil koupím zítra ať nic nezanedbam ![]()
Mám atop. ekzém od narození, bohužel se s ním potýkají i obě moje dcerky. Starší ho měla v kojeneckém období, potom už se jí neobjevil, má 5 let a zatím ťuk ťuk klid. Mladší dcerka s tím bojuje nyní, má 2,5 roku a objevil se jí až teď, horší na tom je, že nevíme z čeho.
Naše doktorka nám předepsala lipobázi, ta je fajn. No nakonec jsme stejně museli na dětské kožní, tak máme speciální namíchané masti z lékárny. Jinak taková ta opatření proti vysušování kůže a zhoršení ekzému - co nejmíň koupat, nepoužívat mýdlo, bavlněné oblečení, při praní nepoužívat aviváž a prádlo 2× máchat, a samozřejmě vyhýbat se alergenním potravinám. Většinou se to po zimě uklidní a ekzém se buď objeví znovu, nebo už ne. To je sázka do loterie.
Ale ty píšeš pouze o suché kůži, nikoli že mu byl diagnostikován ekzém. ![]()