Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malý je na noc u mamky a ted mi volala že si tahal pindulu a že ho asi bolý. Prý na něm nic nemá. Má 1,5 roků a kůžičku nestahujeme.
Nevíte co by to mohlo být.
Moc děkuji ![]()
Nasi kluci si za neho tahaji porad a neboli je. Jednou ho ale mel jeden bolavej, mel ho zarudlej a za dva tri dny jsem mu ho zkousela trosku pretahnout a zmackla jsem mu ho a vymackla jsem mu z nej hnis a pak uz to mel dobry. At koukne jestli to nema cerveny, jinak myslim ze to nic nebude.
A nechce se mu jen čurat? jinak to že si za něj tahá je normální..
No, mladej co nemá plíny si ho potahuje pořád, z čeho mamka usoudila, že ho bolí? ![]()
@lyrica Jako že si ho tak bolestivě rve a u toho poplakává. I odpo to dělal ale přebalila sem a byl klid.
Aha, tak to ho opravdu nejspíš bolí. Zítra bych skočila k doktorce. Ať je to v pohodě ![]()
Jeden si ho taky nekdy rve a pak ho ma az cervenyho. Taky to nechapu, ale bolesti to urcite neni. Oni to maji jako hracku.
Malej si ho taky furt potahuje, když má možnost a když není zabavený…
jestli by tam byl zánět, tak nic nezkazíš OČNÍ MASTÍ — doporučuju!!!
např. oftalmo septonex, nebo i oftalmo framykoin – ty mastičky mají takovou tu dlouhou úzkou „hubičku“. Když měl malý zánět pindíka, tak nám to doktor předpsal - v leže jsem mu tu mastičku strčila malinko do předkožky (žádné přetahování, nic, jen jemně zasunout) a vytlačila trochu masti. okamžitě se mu ulevilo a nechal si to pak dělat bez protestů. vyléčeno bylo za 3 dny.
tak jestli ty masti máte po ruce, můžete zkusit, určitě tím nic nezkazíte, i kdyby tam nic neměl…
@budi jojo ja ten zanet taky mazala framykoinem. Ale pokud by tam neco mel, tak ho bude mit cervenyho a citlivyho na dotek. Je treba zkusit mu na nej sahnout, treba trosku zmacknout jestli bude plakat.
@budi píše:
Malej si ho taky furt potahuje, když má možnost a když není zabavený…jestli by tam byl zánět, tak nic nezkazíš OČNÍ MASTÍ — doporučuju!!!
např. oftalmo septonex, nebo i oftalmo framykoin – ty mastičky mají takovou tu dlouhou úzkou „hubičku“. Když měl malý zánět pindíka, tak nám to doktor předpsal - v leže jsem mu tu mastičku strčila malinko do předkožky (žádné přetahování, nic, jen jemně zasunout) a vytlačila trochu masti. okamžitě se mu ulevilo a nechal si to pak dělat bez protestů. vyléčeno bylo za 3 dny.
tak jestli ty masti máte po ruce, můžete zkusit, určitě tím nic nezkazíte, i kdyby tam nic neměl…
Taky doporučuji, malej měl taky zánět a za dva dny bylo díky Ophtalmo-Framykoinu po problému.
Ještě jsme dělali sedací koupele s heřmánkem.
@Faun píše:
Taky doporučuji, malej měl taky zánět a za dva dny bylo díky Ophtalmo-Framykoinu po problému.Ještě jsme dělali sedací koupele s heřmánkem.
jo vlastně nám doktor ještě poradil sedací koupel s hypermanganem. dá se volně koupit v lékárně.
heřmánek jsme nemohli, protože prcek má na nohou ekzémy a heřmánek mu na to vadí.
Holky, poradite? Malej pred a po curani plaka, ze ho boli pytlik. nenecha mne poradne kouknout, zda se mi trosku cerveny. Asi prochlazenej, poradite jak mu ulevit, nez pujdem zitra k dr.? Teplotu nema, mimo curani si neztezuje… Dekuji
![]()