Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky.Jsme na dovolene a nemuzu jit hned k doktorce…Mala uz treti den v noci skoro nespi, trapi ji zoubky.Pak je
pres den unavena a stale place.Tak me napadlo, mam sebou diazepam rektal, jestli bych ji ho mohla vecer dat aby se vyspala.Diky za rady…
to nemate sebou paracetamol?? Diazepam se nedava detem jen tak, navic muze mit docela zavazne vedlejsi ucinky
Jezis…pardon jsem se jen zeptala…prave proto se ptam protoze to nevim…Paracetamol mame masticku na zuby taky ale nic nezabira…ale jinak diky uz se radsi ptat nebudu. ![]()
@chrpa no mohlo tě napadnout, že rvát do dítě jen tak pro nic za nic diazepam zřejmě nebude dobrej nápad.
@chrpa dej raději ten lék na bolest, pak se vyspí, Diazepam netřeba..
Ano to me napadlo proto jsem se ptala.Kdyz jsem byla jednou v nemocnici s malym dr.mi ho daval ze ho mam dat kdyz bude mit malej teploty pre 39.Mala ma 38,5.Do maly nechci samozdtejne jen tak nic rvat ale uz mi je ji fakt lito…Tak jsem se proste zeptala a opet jsem narazila. Copak tady neumi skoro nikdo normalne odpovedet bez vecneho pohorsovani?
@chrpa A diazepam takhle u vysokých teplot /nepsala jsi, že má teplotu/ je prevence febrilních křečí. Není to „na spaní“.
Naopak jsi psala, že teplotu namá…máš to i v názvu diskuze… Tak se pak asi nemůžeš divit tomu pohoršení ![]()
U diazepamu muze dojit i k zastave dechu a srdce, tak oproti takovemu riziku je troska bolesti pri rustu zubu nic, pokus se sehnat nejake detske cipky na bolest, lekarny tam snad maji, ne?