Rýma - odsávat co nejméně?

627
26.8.13 20:05

Rýma - odsávat co nejméně?

Ahoj holky,

dcera ma 15 měsíců a máme poprvé rýmu..v noci špatně spala.. a ráno ji teklo z nosíku.. tak asi 10× za den kýchla.. a vždycky ji vyletěl soplík.. k večeru ji začala stoupat teplota na 37,8.. pak usla..

Dcera je taková, že na ni nikdo nemůže ani šáhnout.. :( takže to odsávání by byly fakt muka..

Volala jsem dr. a ta mi říkala: tak neodsávejte, stejně je to lepší, nevysušuje se sliznice a dřív se rýmy zbavíte??

Fakt je lepší neodsavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10349
26.8.13 20:09

@Moniulik blbost, jednak nemuze dychat, jak ma ucpany nos, berte to podle sebe jak se vam spi kdyz mate rymu a za druhy se ji to muze vrazit do usi a skoncite na ORL s pichanim ousek, mate doma odsavacku na vysavac? nejlepsi vec jakou jsem kdy pouzila a ze mam pro pripad i manualni ale s tou nic nevytahnu. Takze radim odsat a poridit si nosni kapky na zvlhceni sliznice my mame Stérimar s morskou soli, vybonej rozprasovac stoji kolem 200,– ale je to velke baleni vysaci na dlouho takze jak jsem psala odsat, striknout nechat aspon 5minutek a znovu odsat, pokud ma rymu tak ty kapky ji to jeste uvolni a vytahnete zbytek, pisu co vim z vlastni zkusenost.Ti doktori :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.8.13 20:10

Muj doktor take rika neodsavat, ale radeji proplachovat morskou vodou :palec: Kazdopadne asi zadne dite nemusi odsavani ci proplachovani, takze ja na to jdu obcas silou, jinak nic nezmuzu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 20:11

Já nejsem odsávací typ…ted mají obe deti rýmu, syna neosávám, má hodně tekutou, to ani nejde. Dcera ma uz soplovitější, už by měla umět smrkat sama, ale moc ji to nejde, takze je odsaju tak trikrat za den.

jinak prokapavam morskou vodou, vincentkou, ale taky jak se nechaj a na spani a rano dam kapky do nosu a pod nos vonavou masticku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.8.13 20:11

Naše dr. teda radí odsávat a naprosto se ztotožňuju s tím, co píše @Ajinka91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 20:14

@Ajinka91 no ja tohle teda beru podle vlastni logiky, jako někdy je treba uvolnit, o to zadna, ale neprislo mi, ze by nejake masivni odsavani lepsilo stav. Ziju v nemecku a tady se taky nejake masivni odsavani nepraktikuje.

vysala bych na noc, na spani, to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.8.13 20:17

@suik mala mela jednou rymu a poradnou (uplne zelenou) porad plakala, a nemohla se nadechnout (mimina prece dychaji jen nosem, pusou to neumi, vim ze zakladaleka uz ma vetsi ditko) a odsavala jsem pred kazdym krmenim takze i 7krat za den, neprislo mi na tom nic spatnyho protoze ja sama jako mala pri kazde vetsi ryme (nemluvim o te vodovate, ale o te huste) skoncila s pichanim usi takze mam asi 6krat pichane usi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.8.13 20:19

Můj doktor mi jednou řekl, že ať člověk smrká, nebo ne, rýma přejde tak i tak. A že Japonci nesmrkají. No, tak jsem neodsávala, neřešila to. Nakonec jsme měli z rýmy zánět středního ucha…na ORL nám zase řekli odsávat, dávat nosní kapky a zase odsávat…no, tak teď si vyberte :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.8.13 20:23

@ivodička jj psala jsem to stejne nad vami taky jsem to mela jako dite, protoze to neexistovali odsavacky jako dnes jen ty balonky a s tema se prd vytahlo, a vim jak to boli takze ja jsem kapala a odsavala, klidne i v 1rano kdyz se vzbudila a plakala (hold sousedi museli chvili vydrzet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
26.8.13 20:23

Ja jsem pro odsavani. Je to sice boj a „nasili“ na detech, ale jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.8.13 20:24

@Moniulik pokud ji tece tak je lepsi jen utirat a odsat treba pred spanim aby se nedusila jak si lehne. Ono to podle me poznas kdy je to nutne ;) ja pri nejhorsich rymach u vetsich deti odsavam tak max dvakrat denne pred spanim. Ona ma dr v necem pravdu. To odsavani zase drazdi k dalsi tvorbe :mavam:

@Ajinka91 jenze ja myslim ze davas vic veci dohromady. Ano zelena husta ryma je naprosto neco jineho nez pise zakladatelka a pokud to dite nemuze dachat tak logicky je odsat nutne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.8.13 20:25

Odsávám, až když slyšitelně chrčí a valí jí to z nosu a ona začne tak jako polykat. Zas to beru tak, že já se taky vysmrkám, až je mi to nepříjemné. Dcera teda smrkat už umí, ae při rýmě zásadně odmítá a řve a brečí že to bolí(kecá :-) ), takže bohužel odsávačka u nás pořád funguje. Sice jekot o bolesti se tím nezmírní, ale aspoň má na chvíli čistý nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.8.13 20:25

@quinny no pise ze rano ji teklo z nosiku to te nasi ale take :nevim:, podle me at je ryma jaka je, spatne se spi s ucpanym nosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 20:27

Tak zelenou jsem třeba taky odsavala…ale ta vodova ani nejde…ted jsem to zkousela, vysledek skoro nula, tece mu to po obliceji, ma uz lišej na tvařich, ale jedine co muzu je otirat, dat kapky, zvysit polohu na spani - coz u syna nejde a zlepsit dychani vhodnymi eterickymi oleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.8.13 20:28

@suik a co zvlhcovac vzduchu ten je taky dobrej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí