Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Framykoin nebo Višňevského (ne jen černou mast), napatlat, zalepit. Ošetřovat, dokud to nebude ok. Bacha na to, může se to rozjet až k lokti. Tak to nepodcenit.
@Okta Super díky
Ta Višnevského mast je bez předpisu nebo mám zavolat doktorce?
Zkusit vymacknout jeste hnis, ja do toho pichnu treba jehlou. Minule se mi ani nepodarilo, jeden den to bolelo fakt dost, dalsi dny to uz nebolelo, jen jsem mela prst jak bambuli a pak to samo zmizelo do tydne. Nebo ten framykoin. Nikam bych s tim nesla. ![]()
Višnák je bez předpisu, ale bacha, smrdí.
. Fucidin můžeš zkusit, může zabrat, když na něj budou citlivé ty bakterie. Když nezabere, musíš použít jiný kalibr. Taky to občas propláchni peroxidem.
Mně teda nepomohl ani framykoin, ale kdosi mi poradil plácnout na to rozstrouhanou bramboru. A to fakt zabralo.
@Anonymní píše:
Ahoj, před pár dny se mi na prstu na ruce udělal záděr, který jsem vytrhla.. Včera jsem si z něj vymáčkla malinko hnis, a teď to bolí, mám ho opuchlý. Jako není to nic hrozného, mám to z boku na prstu a když se toho dotknu bolí mě to až v tom polštářku prstu. Nevíte co s tím?Volala jsem doktorce ale sestra mi řekla ať jdu na chirurgii.. mě se to zdá ale jako kravina jít s trochu bolavým palcem na chirurgii a otravovat tam
Ono ta chirurgie se pak taky může stát.. já na ty záděry trpěla hodně moc. Mám i pár pěkných fotek…
zkus ten višňák, framykoin… někdy zabere, někdy nee. A jak nezabere do pár dnu tak pak jedině chíra.
@ropucha 02 Mě se z brambor dělají na rukou hnusné ekzémy, takže to nemůžu ![]()
@Veru1987 Vyzkouším a uvidím no.. nezdá se mi to že by to bylo nějak hodně zahnisané. Pod kůži nejde nic vidět, jen je to napuchlé. Zkoušela jsem z toho ještě něco vymáčknout ale nejde to
@Anonymní píše:
@Veru1987 Vyzkouším a uvidím no.. nezdá se mi to že by to bylo nějak hodně zahnisané. Pod kůži nejde nic vidět, jen je to napuchlé. Zkoušela jsem z toho ještě něco vymáčknout ale nejde to
jj tak jsem to měla taky.. nehet zarůstal.. trhala jsem si vždy kužíčku kolem a nehty zastříhavala au..
Ahoj, před pár dny se mi na prstu na ruce udělal záděr, který jsem vytrhla.. Včera jsem si z něj vymáčkla malinko hnis, a teď to bolí, mám ho opuchlý. Jako není to nic hrozného, mám to z boku na prstu a když se toho dotknu bolí mě to až v tom polštářku prstu. Nevíte co s tím?
Volala jsem doktorce ale sestra mi řekla ať jdu na chirurgii.. mě se to zdá ale jako kravina jít s trochu bolavým palcem na chirurgii a otravovat tam