Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No odrovna si játra a ledviny. Určitě ji dostat do nemocnice
Zavolejte na záchranku a zeptejte se. Při předávkování paracetamolem mohou selhat játra, což je život ohrožující stav.
Protože jsme v zahraničí, a nechci ji dělat problémy s pojištěním, kdyby to přežila i bez záchranky…
@Anonymní píše:
Protože jsme v zahraničí, a nechci ji dělat problémy s pojištěním, kdyby to přežila i bez záchranky…
Pojištění ji platí všude v případě ohrožení života. nejaky uhozený důvod k tomu asi měla, to není normální
je jí blbě?
Příspěvek upraven 28.02.22 v 16:47
@Anonymní píše:
To vám ale nikdo neřekne. Toxická dávka paracetamolu je udávána 140 miligramů na kilogram hmotnosti, si to spočítejte.
@pikola píše:
Pojištění ji platí všude v případě ohrožení života. nejaky uhozený důvod k tomu asi měla, to není normálníje jí blbě?Příspěvek upraven 28.02.22 v 16:47
Jelikož nevíme kde je, tak se s tím nedá souhlasit.
Tak pokud vypila 10+10 balicku 500mg paracetamolu, tak to je dohromady 10g a tudiz neco pres 150 mg/kg hmotnosti.
Jedna vec je prezit bez trvalych nasledku, druha vec prezit s trvalymi nasledky a treti neprezit vubec. Ja bych s volanim zachranky nevahala. Proc si ji nezavola ta kamaradka sama, mela to myslis byt sebevrazda? ![]()
@Cenarius píše:
Tak jestli tam mají paralen tak to nebude daleko ![]()
@pikola píše:
Pojištění ji platí všude v případě ohrožení života. nejaky uhozený důvod k tomu asi měla, to není normálníje jí blbě?Příspěvek upraven 28.02.22 v 16:47
Není, jen je unavená, trošku zmatená.
@Hobitka píše:
Tak pokud vypila 10+10 balicku 500mg paracetamolu, tak to je dohromady 10g a tudiz neco pres 150 mg/kg hmotnosti.Jedna vec je prezit bez trvalych nasledku, druha vec prezit s trvalymi nasledky a treti neprezit vubec. Ja bych s volanim zachranky nevahala. Proc si ji nezavola ta kamaradka sama, mela to myslis byt sebevrazda?
To nevím, vrátila jsem se z obchodu, a takhle jsem ji našla a začala se ptát, ale nic jiného kromě toho co vypila, mi neřekla, že to prý není tak vážné.
@Cenarius píše:
Jsme v Nizozemsku
Pokud toto požila, lékař je na místě…
Za toxickou dávku se považuje u dětí požití dávky větší než 140 miligramů na jeden kilogram tělesné váhy a u dospělých požití dávky větší než 10 gramů. Bezpečná denní dávka paracetamolu by ale neměla překročit 4 gramy (tj. například 8 tablet Paralenu po 500 miligramech), protože smrtelné následky může mít u dětí již dávka 3 gramy, u dospělých 7 gramů, u alkoholiků dokonce již dávka pouze 4-6 gramů. Otrava paracetamolem je jednou z nejčastějších příčin akutního jaterního selhání.
Dobrý den, dnes moje kamarádka, nevím přesně z jakého důvodu, vypila paralen grip a paralen 500 horký nápoj, od každého alespoň 10 balíčků, mám volat pohotovost? Co se jí může stát? Je jí 25, váha tak 65kg.