Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, ve čtvrtek večer se mi vrátila dcera od táty, kdebyla skoro 14 dní. Moc nevím, co s ní dělal, jen co mi řekne dcera. Ale od pátku si stěžuje na bolest jednoho ouška. Nevím, co s ní. Chvilku si stěžuje, pak to vypadá, že je to v pohodě, ale když jí přes něj třeba pohladím, tak vidím, je je to oušku citlivé asi pořád. V noci se taky vzbudila, že jí to bolí. Ale pak usnula, tak to asi nebyla nějaká příšerná bolest. Teď ještě spí, ale já nevím, jestli s ní mám zajít k doktorovi. Nebo co by to mohlo být. Mám zkusit nejdřív nějaký prášek. Navíc je sobota, takže bych musela asi na pohotovost. Díky za rady.
Ahoj.může to být klidně zánět středního ucha.raději bych jela na pohotovost.raději jednou zbytečně…když tak zavolej i tatínkovi,jestli už dřív říkala,že ji to ucho bolí.
Nase holka trpi na usi docela dost, mame doma usni kapky (lihovy roztok z lekarny, stejne funguje i Alpa nebo slivovice) a kdyz si zacne stezovat, ze boli ucho, cca kazde 3-4hod ji tam kapnu a ucpu vatou. Pokud nepodchytim vcas a boli ji to uz moc,ze fnuka, prikapnu jeste Otipax, ale ten je na predpis, lokalni anestetikum.
no nevím, podle popisu bych měla podezření na záněst středního ucha.ale určitě by to chtěla zjistit od otce, jestli si už stěžovala u něj a co dělali - budou to otázky, které ti doktor určitě položí.
Bonanza: já bych k doktorovi jela- naši dcerku (4roky) taky ouško bolelo „občas“- nestěžovala si prostě kontinuálně celý den, ale semtam, stejně tak v noci se kvůli tomu občas probudila. Dle pověry- když má dítě zánět, bolí to jako kráva a pořád…U nás to tak nebylo. Jeli jsme a měla veliký zánět, že bylo potřeba „píchnout bubínek“ a nasadit ATB. Samozřejmě na tom nemusí být tvoje dcerka tak. Nechci vůbec strašit, ale raději když ouško doktor uvidí „zbytečně“ než přechod do chronického zánětu a možné problémy se sluchem…