Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jára dostal laryngytýdu, takže bojujeme, a už je to lepší. V nemocnici, kam jsme jeli, mi dr. řekla, mimo jiné, kolik mám a kdy dávat dithiadenu. jenže já mám pocit, že místo toho, aby se zklidnil a odpočíval, nebo byl dokonce ospalý, tak se spíš dostává do jisté opilecké veselé euforie, kdy přes den nespí vůbec a ponocuje klidně do jedný!
Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti, a jestli to nemůže být nějaká přecitlivělost, alergie … kdo ví?
Osobní zkušenost s tim nemám, ale když jsme začaly dávat dithiaden my, tak mě doktorka upozorňovala přesně na to co popisuješ + ještě k tomu prý můžou být i halucinace. Zkusila bych dr. zavolat a poradit se s ní co dál. Víc bohužel neporadim
My když dithiaden dávali tak mě teda obě holky po tom spaly jak šípkový růženky.Té starší jsou 3roky,tak dávám půlk té mladší 7m.a dávala jsme ze čtvrtky čtvrtku a spinkaly potom krásně vez kašlíku a dávení…
Náš Adámek po něm spinkal jak andílek,ale ségry malej po něm pěkně vyváděl.Asi na každýho působí jinak.
Nemá alergii, jen se u něj objevila paradoxní reakce na léky. Na některé děti to tak působí. Místo aby se zklidnily ožijou. Nejlhepší to je u některých dětí u oblbováku na třeba narkózu, místo aby byly tlumené, řádí jak šílené. Není to často, ale je to. Nic s tím nenaděláš, asi jen nedávat. ![]()
Těsně pře dosažením plnoletosti se u mě projevila alergie na včelí bodnutí, brával jsem na to taky Dithiaden. A pamatuju si - zvlášť když to bylo v létě - že se mně zdálo, jako bych začínal „vystupovat“ ze svého těla… Krátce řečeno, byl jsem jak nafetovaný. Místo oblbnutí se mně v horku stávalo tohle.
Chtěla bych se optat milé mamči, mému kloučkovi jsou mu 3 a váha 11 kg doktorka předepsala dithiaden. Tak jsme podávali dle receptu a on mi večer byl jak vyměněný. jen seděl koukal do blba, vůbec si s ničím nehrál, jak gumový. je to normální. přišlo mi jak když ani nevnímá jen co jsi lehnul usnul. Podotýkám že obvykle chodí tak 9 ted padla 7 a spal až do rána. Jeto normální?