Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ja sice nesundavala nam sundali v nemocnici museli.
Doma jsem mela nachystane se zlata ktere jsem musela nechat vycistit a nakonec zamknout.Nasazovala to semnou pani ve zlatnictvi respektive ona nasazovala ja malou drzela.Strasne sebou mlela ja ji vymenila teprve pred mesicem.Ale jinak sli nasadit krasne.Kdyz jsme nasazovali holcicce od kamaradky ktera ty ouska mela propichle tak to slo spatne nebot jsme zjistili ze to ma blbe pichle zesikma.
Urco Vam to pujde.
Nás to taky za nedlouho čeká
. A jestli můžu, tak mám prosím taky dotaz. Nechce se mi se stejným tématem zakládat novou diskusi…
Jak slušně říci pediatričce, že od ní nechci píchat malé ouška, že jí chci nechat náušničky nastřelit (samozřejmě ve zdrav. zařízení)
. Tak aby se neurazila…
marpe ahoj, tak já osobně bych jí to řekla úplně normálně, nejsi povinna jí to nechat dělat tam, někdy jsou takové věci nepříjemné ale co naděláš ![]()
Marpe píše:
Nás to taky za nedlouho čeká. A jestli můžu, tak mám prosím taky dotaz. Nechce se mi se stejným tématem zakládat novou diskusi…
Jak slušně říci pediatričce, že od ní nechci píchat malé ouška, že jí chci nechat náušničky nastřelit (samozřejmě ve zdrav. zařízení). Tak aby se neurazila…
Je to snad Tvoje máma?
Tam jedině bych to chápala. V dnešní době si můžeš lékaře v poho vybrat. Já je chtěla malý nastřelit a ne píchnout, ta naše to nedělá, ale ani nástřel, ani píchačku
, tak jsem zavolala jiný a ta nás vzala. Je to za prachy, takže nás vzala ochotně. Jestli ta Vaše jen píchá, řekni, že půjdeš jinam, protože chceš nastřelit. To se jako tváří, že jsi mimo, že to chceš takhle??
Nebo si myslíš, že ti to bude chtít rozmlouvat?
Naše byla úplně v pohodě! A když jsem jí říkala, kolik jsem za to dala, řekla, že o tom začne uvažovat
![]()
holky taky se na to chystáme a co je lepší nechat nastřelit nebo píchnout?
já vůbec nevím ![]()
kattkka píše:
Doma jsem mela nachystane se zlata ktere jsem musela nechat vycistit a nakonec zamknout.Nasazovala to semnou pani ve zlatnictvi respektive ona nasazovala ja malou drzela.Strasne sebou mlela ja ji vymenila teprve pred mesicem.Ale jinak sli nasadit krasne.Kdyz jsme nasazovali holcicce od kamaradky ktera ty ouska mela propichle tak to slo spatne nebot jsme zjistili ze to ma blbe pichle zesikma.
Urco Vam to pujde.
No, takže se to nemaže, jen přehodím a fertig, jo?
A tím zamknout myslíš nějak zatavit? Rozepínaly se jí, jo? ![]()
Malá dostala nové náušničky po těch nastřelených asi v 8 měsících - nechali jsme je 2 dny vydesinfikovat ve slivovici a potom opatrně předělali sami..
Kajjko, jsem jednoznačně pro nastřelení. Je tu dost diskuzí, nechce se mi hledat ![]()
Kajjka píše:
holky taky se na to chystáme a co je lepší nechat nastřelit nebo píchnout?
já vůbec nevím
Ahojky - 100% nastřelit. Máš to raz dva, ničím se to nemaže, necháš to, pak za ten cca měsíc vyměníš. Není to vůbec červené, hned je to v poho. Sama jsem na sobě vyzkoušela oboje, nastřelení nebolí, je to rovné, naopak píchání mě bolelo jak prase (pardon
), hnisá to, červená to, promazáváš to pořád, musí se s tím kroutit, což bolí, hojí se to pomalu..
Kamarádky holčička měla píchnutý (mamka nevěděla o možnosti nastřelit
) a ještě po měsíci celý lalůček rudý. Prostě doba pokročila, takže já rozhodně doporučuji tuto. Jen to nedělá každý pediatr. ![]()
Tak zrovna tohle jsem dělala převčírem. Naušničky měla nastřelené dva měsíce, zlaté jsem vyndala z lihu.
Sundat šly v pohodě, jen trošku zabrat. Nandat to bylo horší. Dítko se vztekalo mnohem víc než při nastřelení. První mi trvala dost dlouho, druhá byla rychlá. Problém byl v zapínání. Zvládla jsem to sama.
Co se týká doktorky: Paní doktorko, rozhodla jsem se nechat naušnice nastřelit. Nevidím problém:)
emocuc.polymorf píše:kattkka píše:No, takže se to nemaže, jen přehodím a fertig, jo?
Urco Vam to pujde.A tím zamknout myslíš nějak zatavit? Rozepínaly se jí, jo?
Myslím, že tím zamknutím myslela Kattka starší typ náušnic. Skutečně se to tak dřív dělalo, byla tam taková „pojistka“, drátek, zlatník to ohnul kleštičkami, aby nebyla možnost náušnici sundat, ztratit.„Odemknout“ je musel zase jenom zlatník..
Jsme 4 sestry tak vím
Všechny jsme měly náušnice u zlatníka „zamčené“.
Myslím, že v dnešní době se to už nedělá, uzávěry drží pevně i bez zamknutí.Technika je prostě jiná. Naše malá má širší malé kroužky a tam to není.
jj moc díky za rychlou odpověď ![]()
já právě nevím co a jak ale zkusím se poinformovat v našem okolí kdo to dělá
když je to fakt lepší nastřelit přece nenechám malou zbytečně trápit pícháním ![]()
No já bych taky neviděla problém, jenže naše pediatrině si takové věci dělá nejraději sama - klasicky jehlou. Právě že jsem to řešila už s pár lidmi a prý se cítila velmi dotčená, když nechali dětem píchnout uši jinde
. Jinak jako doktorka je výborná a měnit ji nechci.
Taky máme u starší dcerky náušničky tzv.zamčené - udělají to ochotně ve zlatnictví - kleštičkami protáhnou o něco víc náušničku dírkou. Dítě si ji pak samo nerozepne.
Marpe píše:
Nás to taky za nedlouho čeká. A jestli můžu, tak mám prosím taky dotaz. Nechce se mi se stejným tématem zakládat novou diskusi…
Jak slušně říci pediatričce, že od ní nechci píchat malé ouška, že jí chci nechat náušničky nastřelit (samozřejmě ve zdrav. zařízení). Tak aby se neurazila…
Moje dr. o náušnicích dosud nemluvila, takže jsem s ní nic neřešila…(Majda je nemá) To je snad tvoje volba, jestli náušničky chceš nebo ne. A když ano, tak si můžeš vybrat, jak na to.
Nebo přijdeš do ordinace a dr. se přižene s jehlou, že to jako píchne? To přece ne…
Pipet - už jsem to psala nad Tvým příspěvkem. Náušničky chceme, jen nechceme píchat - ale nastřelit. Bohužel ona strojek na nastřelení nemá a když bych si to šla zařídit jinam, tak bude dotčená. Už to tak měla kamarádka se svojí holčinou. Naneštěstí to její malé hnisalo a dr. jí to dala „pěkně sežrat“.
Ahoooj
Už počítám s tím, že to půjde ztuha sundat, to mě varovali, ale co si mám všechno připravit? Abych v půlce procesu nezjistila, že mi něco chybí..?
Předpokládám vyčistit ty nové náušničky (nemusí se asi naložit na 24h do lihu jako při píchání jehlou, ne?
) a přendat, konec.
Nemusí se to něčím promazat? popř. v kterém okamžiku…?
Půjdou tam ty nové dobře nandat, jo? 

Naše malá (nyní 7 měs.) má nastřelené náušničky, proběhlo to úplně v pohodě, po nastřelení klidné, nebolelo, netahala si za ouška, teď to je právě měsíc, tak si říkám, jestli už jí to přendat za ty naše z bílého zlata, ..myslím, že pomalu jo. A teď mi jde o tu druhou fázi - přendavání
Doufám, že mi v tom horku aspoň někdo odpoví
Díky, mějte krásný den!