Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky potřebovala bych poradit. Jsem ve 27. týdnu a včera večer mě chytla strašná křeč do žaludku a pak do celýho břicha, nemohla jsem sedět, ležet, pořádně stát, prostě žádná úleva nepřicházela. Trvalo to tak minutu, než jsem začala krkat a prdět a pak přišla úleva. Chci se zeptat, jestli některá z vás taky něco podobnýho měla z nadmutí. Protože když zadám něco na netu a figuruje v hledaném výrazu bolest žaludku tak mi tam vyskočí help syndrom a preeklampsie,což si myslím že každá bolest není. Děkuju za kolegialitu. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.11 v 17:21
Myslím, že když to odeznělo prdnutím a krknutím, nic hrozného to nebude ![]()
Jinak soudit nemůžu, jsem teprve 16. týden
Aspoň vím, co mě může čekat.. ![]()
Já právě tak nějak potřebuju spíš uklidnit. Vrťa se vrtí normálně jako ostatně vždycky kolem jedný v noci a nic jinýho mi není. Ale všude jsou jen samý strašáky.Já vím je to dobře,ale nastávající maminky, hlavně ty prvo potřebují víc uklidnit než jen krmit představivost bubákama.
A taky je důležitý říct, že se to vážně neopakuje pravidelně nebo víc dní za sebou.
No já už mám doma pětiměsíční mimčo, ale tohle jsem si užila důkladně. Nebylo to tak akutní, jak popsala zadavatelka, ale o to déle to vždy trvalo. Nejhorší „akce“ trvala cca 12 hodin, kdy mě tak šíleně tlačil žaludek a plyny ze mě doslova lezly všemi otvory, že jsem myslela, že nepřežiju
Bylo to druhé těhotenství, ale z prvního jsem takové stavy neznala. Pálení žáhy ano, ale tentokrát to byly hnusné bolesti žaludku cca hlavně druhý trimestr. Obvykle to trvalo několik hodin a popsala bych to jako kámen v břiše nebo spíš balvan
Sedět bylo skoro nesnesitelné, stát se dalo, ale trochu úleva byla jen v leže. No tohle mi opravdu nechybí ![]()
Já si právě myslím, že co se týče nadýmání a jakou může způsobit neplechu je všude strašně málo informací. ![]()
Weencaa píše:
Já si právě myslím, že co se týče nadýmání a jakou může způsobit neplechu je všude strašně málo informací.
Také jsem tenkrát hledala na netu a také jsem vlastně nic nenašla
Moje dr. na mé tehdejší dotazy k těm bolestem moc nereagovala (pak jsem s ní udělala ještě horší zkušenost a už k ní nechodím…), tak jsem neznala ani odborný názor a prostě trpěla. Zní to jako banalita, ale věřte, že to bylo fakt hnusné, obzvlášť u druhého dítěte, když člověk prostě musel dál fungovat a nemohl „jen trpět“ ![]()
Nevím, jestli tě to potěší
ale mám to podobně. Jsem ve 25.týdnu, a čas od času mám pocit, že mám v žaludku balvan, chvílemi zas křeče. Ve zbytku času mě pálí žáha
Moje dr se na to tvářila, že je to normální - žaludek má méně místa, střeva pomalu taky, takže protestují. Do toho prý pořád probíhají hormonální změny… takže je trávicí soustava rozhozená a projevuje se to takto. Já se těšila, jak si budu v těhotenství užívat jídla a výjimečně v životě nebudu řešit váhu, ale v posledních dnech jsem z toho žaludku tak znechucená, že nemám na nic chuť…
Weencaa píše:
Ahojky potřebovala bych poradit. Jsem ve 27. týdnu a včera večer mě chytla strašná křeč do žaludku a pak do celýho břicha, nemohla jsem sedět, ležet, pořádně stát, prostě žádná úleva nepřicházela. Trvalo to tak minutu, než jsem začala krkat a prdět a pak přišla úleva. Chci se zeptat, jestli některá z vás taky něco podobnýho měla z nadmutí. Protože když zadám něco na netu a figuruje v hledaném výrazu bolest žaludku tak mi tam vyskočí help syndrom a preeklampsie,což si myslím že každá bolest není. Děkuju za kolegialitu.Příspěvek upraven 29.11.11 v 17:21
Tak přesně ve 27tt jsem dostala taky pořádnou křeč do žaludku,jenže do toho byl dost měkký…bolelo to jako čert a trvalo to asi 15min…až když jsem si lehla,postupně to přešlo…ale bohužel to se vzduchem(plynama)nemělo co dělat
![]()
VeronikaNel píše:Weencaa píše:Tak přesně ve 27tt jsem dostala taky pořádnou křeč do žaludku,jenže do toho byl dost měkký…bolelo to jako čert a trvalo to asi 15min…až když jsem si lehla,postupně to přešlo…ale bohužel to se vzduchem(plynama)nemělo co dělat
Ahojky potřebovala bych poradit. Jsem ve 27. týdnu a včera večer mě chytla strašná křeč do žaludku a pak do celýho břicha, nemohla jsem sedět, ležet, pořádně stát, prostě žádná úleva nepřicházela. Trvalo to tak minutu, než jsem začala krkat a prdět a pak přišla úleva. Chci se zeptat, jestli některá z vás taky něco podobnýho měla z nadmutí. Protože když zadám něco na netu a figuruje v hledaném výrazu bolest žaludku tak mi tam vyskočí help syndrom a preeklampsie,což si myslím že každá bolest není. Děkuju za kolegialitu.Příspěvek upraven 29.11.11 v 17:21
![]()
Aha. A s čím to mělo co dělat? ![]()
Hmmmm to by mě taky zajímalo. Já žádný jiný potíže nemám, teda klasika žáha a problémy s nadýmáním (nejde to ani jedním směrem). A netrvalo mi to ani pět minut a úleva fakt došla při rozvolnění pohybů střev a od tý doby klid. Když mě tak napadá, když zapátrám v paměti tak ze začátku tak kolem třetího měsíce jsem měla to samý až mě to zlomilo v pase.
A u doktora vše ok.
Ahoj Weencaa: tohle se mi přesně stalo dneska večer akorát mě ještě u té bolesti žaludku bylo i špatně od žaludku takže jsem jen čekala kdy to na mě přijde
,tak pak pomohl opravdu jen klidový režim pěkně ležet v posteli a ani se nehnout. Prdění i to krkání
mi pomohlo ale pak jakoby by přišla zácpa a prděni skončilo což mi pak už tu úlevu moc nepřineslo
. Měla si taky u toho místy takovou menší zimnici ? Jinak jsem ve 23tt.
Weencaa píše:
Hmmmm to by mě taky zajímalo. Já žádný jiný potíže nemám, teda klasika žáha a problémy s nadýmáním (nejde to ani jedním směrem). A netrvalo mi to ani pět minut a úleva fakt došla při rozvolnění pohybů střev a od tý doby klid. Když mě tak napadá, když zapátrám v paměti tak ze začátku tak kolem třetího měsíce jsem měla to samý až mě to zlomilo v pase.A u doktora vše ok.
No,dost mě to vyděsilo,malá se totiž v tu samou chvíli stočila až pod pupík,ale když jsem to říkala mámě (byla sestra),řekla,že to mohlo být právě tím jejím stočením…Hold miminka nám dokáží pobláznit vnitřnosti
Jak říkám,přešlo to až když jsem si lehla(samozřejmě až po nějaké době,protože když vás bolí bříško,instinktivně se stočíte do klubíčka)natažená rovně a malá se opět srovnala,tak jak potřebovala
Tak kdyby tě to náhodou chytlo,zkus přes se i přes to bolení ne stočit,ale naopak se natáhnout ![]()