Bolení žil při menstruaci - z antikoncepce?

51
1.7.14 21:28

Bolení žil

Ahoj holky. Mám tu teď šestnáctiletou sestru, která se mi přiznala, že bere antikoncepci Stodette a že jí před a v průběhu menstruace bolí žíly na noze i ruce. Náš gynekolog má 14 dní dovolenou a ona má v pátek brát další pilulku. Jak byste postupovaly vy? Mám o ní celkem strach vzhledem k tomu co se o antikoncepci píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Everyone
1.7.14 21:30

Šla bych na vyšetření ke kterémukoli jinému gynekologovi, třeba do nejbližsí nemocnice.¨

• Citovat
  • Upravit
30408
1.7.14 21:35

Překvapuje mě, že gynekolog předepsal šestnáctileté antikoncepci bez vědomí rodičů. Vyšetření krve na srážlivost asi nemá. To doporučí její pediatr a provádí se na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
1.7.14 21:38

Zasla bych za pediatrem, ten predepise pripadna vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 21:38

@hanka.br. A proč by nemohl? Dnes bere HA hromada holek mladší 18-ti let a rozhodně u prohlídek neasistují rodiče. Myslím, že by se to řešilo, kdyby dívce bylo méně než 15, ale možná ani ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
1.7.14 21:41

Gynekolog muže napsat HA od 15let, mladším s povolením rodiču, kvuli upravení menstruace a tak, zašla bych klidně i k obodákovi, kvuli tromboze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.7.14 21:42
@Petule030 píše:
@hanka.br. A proč by nemohl? Dnes bere HA hromada holek mladší 18-ti let a rozhodně u prohlídek neasistují rodiče. Myslím, že by se to řešilo, kdyby dívce bylo méně než 15, ale možná ani ne… :nevim:

Já nevím, jaká je praxe obecně, ale řešila jsem toto nedávno s dcerou (17). K registraci chtěla paní doktorka mou přítomnost, k předepsání antikoncepce taky, pak jsem jen podepsala souhlas, že může dceru vyšetřovat, když přijde sama, už beze mě. I u starší dcery a jiné doktorky jsem musela s podáním antikoncepce nezletilé jako rodič souhlasit taky. Sepisovaly se mnou obě rodinnou anamnézu včetně rodinného zatížení na onemocnění žil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.7.14 21:47

Sestře bych řekla, ať už další pilulky nebere a měla by si zajít k pediatrovi a vyžádat si vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.7.14 21:48
@acylpirín píše:
Ahoj holky. Mám tu teď šestnáctiletou sestru, která se mi přiznala, že bere antikoncepci Stodette a že jí před a v průběhu menstruace bolí žíly na noze i ruce. Náš gynekolog má 14 dní dovolenou a ona má v pátek brát další pilulku. Jak byste postupovaly vy? Mám o ní celkem strach vzhledem k tomu co se o antikoncepci píše.

Další piluli bych už nebrala, chránila se jinak a naklusala aspoň k praktickému, tam dostane doporučenku na hematologii. Mmch teoreticky by měla mít při braní antika i pravidelné jaterní testy. Nemá gyndař záskok?
@hanka.br. taky jsem bez problémů dostala antikoncepci v 15ti, resp. tehdy jsem přišla na gyndu, že mám kluka a chtěla bych prášky, ona mi předepsala Postinor, že na poprvé mám vzít ten a pak mám přijít pro recept na normální antik. Dneska už bych se tím ani náhodou necpala, ale tehdy jsem byla ráda, že to šlo rychle a nikdo se nic nedozvěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.7.14 21:50

@zuzouš No kdybych se dozvěděla, že někdo předepsal mému dítěti Postinor jen proto, aby se to nikdo nedozvěděl, tak tu doktorku asi nechám zavřít. To zase zaplaťpánbůh za to, že se s tím ty naše doktorky tak „crcaj“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 21:51

@hanka.br. Tak možná to tak je, nevím. Jen se domnívám podle slov kamarádek, že na gyndu šli sami. Já jsem si pro první HA šla až v 18-ti, takže vlastní zkušenost nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.7.14 21:58

@hanka.br. ne to jsem asi napsala špatně, já chtěla antikoncepci, že mám kluka, ale ještě nebyl styk (k čemuž se ale schylovalo). A ona že než abych se ládovala práškama bez důvodu, zatím, že mi předepíše Postinor, kt. mám užít po tom prvním styku. Až bude jasný, že mám normální vztah s normálním sexem, mám přijít pro recept. Jinak nebyl třeba souhlas rodiče k ničemu, ani u kamarádek, co jsem slyšela :nevim: Ale je to 13let zpátky. Hele těžko říct, nikdo nemoh vědět, jak to s tím klukem dopadne a mohla jsem taky začít brát pravidelnou antik., rozejít se a zobat jí bezdůvodně dalších několik měsíců. Nebo nebrat nic a pak jednu dardu. Mámě jsem to stejně řekla celkem brzo, mně šlo o ten začátek, kdy jsem nějakou dobu vstřebávala první zážitek z kozy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 22:04
@zuzouš píše:
mně šlo o ten začátek, kdy jsem nějakou dobu vstřebávala první zážitek z kozy :lol:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.7.14 22:09

Mě by zajímalo, kolik doktorů v dnešní době dělá holkám prvně jaterní testy, než předepíšou HA. Já ji začala poprvé brát v 17 a žádné testy mi nikdo nedělal, ani předtím, ani potom…a experty, kteří předepíšou holce HA na srovnání MS, těm bych rovnou sebrala diplom, protože to je vrchol. Já o tom v 17 věděla kulové, doktorka říkala, jak mi to MS krásně srovná, teď už vím, jaká to byla kravina…je mi 25 a po vysazení prášků mi MS vůbec nechodí, škoda slov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
1.7.14 22:16

Já měla pálení žil když jsem měla boreliozu a chlamydie, vysazení HA nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie