Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, už asi 4 dny mě bolí nos asi 1 cm pod kořenem, včera a dnes ho mám i nateklý. Bolí to docela fest. Nevím o tom, že bych se praštila. Máte někdo tip, co by to mohlo být?
Díky
@ivašot. Možné je vše, ale není nic vidět, což by snad bylo, ne
?
No že by to bylo spíš vevnitř na sliznici, ale to bys asi zase měla pocit ucpanýho nosu.
@ivašot. Nos mám průchodný, až dnes mám pocit, že je trochu nateklý i uvnitř. Ale minimálně
.
Manzel mel stejny problem zhruba pred mesicem. Je to nejaka infekce pokozky. Dostal na to framikoin. I tak se mu to hojilo cca 2 tydny. ![]()
Je to bedar. Takovej ten neviditelnej. Vždycky me začne bolet nos jako bych dostala bekenda a je to takový napnuty a natekly. Za pár dní se vstreba. Holt bedary no..
@Terrinka93 Taky mě to napadlo se přiznám. Furt není nic vidět. Jak dlouho tě to bolelo? Mám to tak 5. den, nateklé je to den třetí.
@KaterinaKK Děkuji, jak se to nezlepší do pondělí, budu muset naklusat k doktorovi asi.
@Genovesa tak ten tyden pak to zacalo splaskavat a pomalu se vstrebal. urcite je to ono. nekdy se mi něco podari vymackat, ale az po naruseni jehlou. ale vetsinou to necham a ono to zmizi.
Dámy, vracím se s rozhřešením - byly to ucpané dutiny
. Od soboty mám rýmu, s inhalacema slané vody a spuštěním rýmy nos pomalu splasknul a bolet přestal.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Od pátku mne začal bolet nos - zvenčí na dotek. Myslela jsem, že to bude beďar, ale zvenčí se nic neprojevilo a bolest je čím dál nepříjemnější. Začíná u kořene nosu a táhne se po levé straně až na konec kosti (chrupavky). Když si na něj nesahám, cítím jen jakoby zduřelou sliznici. Když si to zmáčknu, nebo chci smrkat, tak to bolí stylem jako by vám někdo dal pěstí přímo na solar. Teď odpoledne se mi zdá nos z levé strany i trošku oteklý..
Dýchání volné, pocit ucpaného nosu nemám. O víkendu jsem zkoušela ibalgin (zdálo se mi to trošku lepší), dnes paralen (nic). Sprej s mořskou vodou pocit uvnitř malinko zlepší. Měl jste někdo podobně? Díky.
Relisko, nebylo by lepší zajít hned zítra na ORL, aby se na to podívali? I když je tu několik lidí, kteří měli podobnou bolest, neřekne vám nikdo, z jaké příčiny to trápí vás a bolestivý zánět se prodlením může zhoršit. Příčin je mnoho a bolest nosu znamená u každého něco jiného. Jestli to je zánět, beďar, absces nebo třeba polypy, to vám neřekne ani odborník, pokud to nevyšetří.
Kdyby to bylo nesnesitelné, můžete využít i pohotovostní ambulance na ORL vaší nemocnice, kde by vás měli vzít i v noci. Krom toho existuje pohotovostní linka lékařů na telefonu, kde vám poradí, abyste nemusela kontaktovat pohotovost, posílám kontakt v obrázku 800 888 155.
Dobrý den, již včera jsem zjistila ze mám opravdu dost nateklý nos, kořen i špičku. Nejvíce to jde vidět, když se usmeju, to se roztáhne do gigantických rozměru
. Všichni říkají, že se mi opravdu zvětšil. Chtěla jsem se zeptat. Začala jsem si nos čistit takovým sonickym kartáček, který jsem dostala k Vánocům, dost tvrdým, zároveň jsem začala používat různé masky. Je možno, ze by to způsobilo toto? Například nějaká alergie na složku, nebo překrvení nosu?
Chci zase zpátky svůj malinký nos. ![]()
Být tebou zamířím k doktorovi… My mámě minulý týden začal otýkat nos(já se ještě smála že ji raší bedar) a teď má oteklou půlku obličeje… Má na něm pásový opar ![]()