Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle jde vazne tezko ale vzdy pomaha cas + nekdo jiny (a nwmusi to byt nutne zase laska = pes, pratele atd.)
Je to strašně těžké, ale čas opravdu pomáhá. Plus teď co nejvíce venkovních aktivit, je výhoda, že je teplo, zbavit se předmětů, které Ti ho připomínají. Najít si něco, co bys s ním dělat nemohla… Ale hlavně ten čas. Teď se nestyď zavolat kamarádům, kterým věříš, pobrečet si, zanadávat si…
Taky jsem to měl podobně a můžu poradit jednu věc: Neuzavírej se do sebe, najdi si aktivity. Někdo se určitě časem najde, nebo si zkus podat inzerát. Myslím, že ted to chce hlavně chvilku čas. Nic tě nehoní, rodinu, nebo děti, které by tě potřebovaly ještě nemáš. ![]()
Pokud odešel, nic s tím nenaděláš a můžeš to jedině přijmout. Je to těžké a bude ti to dlouho trvat, ale ber to tak, že tě to něco naučí a posuneš se v životě dál. To, co ti napíšu dál tě asi nepotěší, ale ber to tak, že se ho určitě nechci zastávat nebo ho obhajovat…
Pokud se s tebou rozešel, protože se zamiloval do jiný, a není to zrovna přelétavej pitomec, měl k tomu pravděpodobně důvod. Bylo by dobrý se nad tím sem tam s odstupem času zamyslet a vzít si z toho ponaučení. Možná mu ve vztahu něco dlouhodobě chybělo, možná jsi ho něčím dokonce sama odháněla. Kdysi mi někdo řekl, že za většinou rozchodů může to, že spolu partneři neumějí komunikovat, takže si nedokážou kolikrát ani sdělit, co komu chybí, co komu vadí, nedokážou spolu řešit problémům… a po svojí zkušenosti tomu musím dát bohužel za pravdu.
@Anonymní píše:čas… zní to jako fráze ale jen čas…
Když někoho milujete a on vás srazí na kolena? Rozešel se semnou, zamiloval se do jiné. Jak jste se s tím smířili? Že najednou nejste jeho láska vy, ale někdo druhý?
@Anonymní píše:
Když někoho milujete a on vás srazí na kolena? Rozešel se semnou, zamiloval se do jiné. Jak jste se s tím smířili? Že najednou nejste jeho láska vy, ale někdo druhý?
Doma v soukromi jsem se poradne nekolikrat vybrecela, aby ten smutek a litost sebe sama odesla pryc. No a casem to prebolelo a ziji dal ![]()
Zřejme jsem moc citlivá a hodně naivní. Měla jsem představu, že z druhého vycítíte, že vás miluje a on se tak ke mě i choval.No a naivně jsem si myslela, že mě bude milovat navždy. A mé ego nedokáže unést, že je pro něj někdo lepší než já. Že mě přestal milovat
Mám pocit, že naivita a citlivost nejde ruku v ruce s egem. Pokud jsi smutná, že tě opustil, byla bys šťastná, kdyby se k tobě vrátil, ale přeješ mu to nejlepší - máš toho člověka ráda. Pokud jsi na něj naštvaná, dusíš v sobě vztek a přeješ mu jen to nejhorší, tak zkrátka urazil jen tvou ješitnost. ![]()