Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
já mam ten samý problém, akorát s tím rozdílem, že jsem HA nevysadila.
Bradavky mě bolí jako blázen, už to bude týden, v podprsence je necítím, ale jak se večer chci vykoupat, nebo převlíct, umíram ![]()
Strachy, po přečtení různých článků, jsem si v pátek udělala test a byl negativní.
Gynekolog je u nás pouze ve středu, tak se k němu celkem těším.
Ale neporadila byste mi některá, co by to mohlo být a jak bych bolest trochu do té doby zmírnila? ![]()
Děkuji Vám moc, Aneta. ![]()
No tak teda mam pozit tehu testiky vcera som bola u lekara ale este nic nevidela dneska bude volat ake mam vysoke HCG ci je to este moc male alebo ci je iny problem drzte palceky ![]()
Tak koukám, že po vysazení ty citlivé bradavky jsou celkem běžné… mě už na dotek druhý den, záda mě bolela taky, ale víc v podbřišku občas. No, hlavně když se tělo vyčistí. Jsem první měsíc bez antikoncepce.
Mam problem, dnes me zacala bolet prava bradavka. Je cervena, vystoupla a boli. Je to takova bodava bolest. A pred 2 dny me bolelo v podbrisku a zacala trochu krvacet, ale krev je svetla. Za 14 dni mam dostat menstruaci tak nevim zda mam zajit k doktorovi. Nemate nekdo radu nebo stejny problem. Diky
Zdravim. Tak jsem si s tou bolesti poradil sama. Dala jsen si na bradavku cernou mast. Je fakt zazracna. Vcera rano se mi na bradavce objevil zluty hnisavy pupen. Tak jsem ho bezela propichnout. Bolelo strasne, ale tekla jen krev. A tu najednou vidim ve sve lekarnicce cernou mast. Vytahuje horkost, tak jsem to na ni naplacala, dala odlic. tampon a jeste kapesnik, je dost mastna. A za hodinu jsem nevedela co je to bolet. Byla to bolest, jakoby se mi do bradavky vrazek 10-ti cm spendlik. A kdyz jsem se za 3 hodiny podivala tak hnis vytekl. Jeste tam trochu mam ale hlvne nic me neboli. Diky za precteni.
Holky oživuji diskusi.
Poslední týden nebo dva mě dost bolí prsa a k tomu mám i citlivé a bolestivé pnutí v bradavkách. Jsem zvyklá, že po třicítce mě vždy asi týden před MS bolí prsa, za pár dní to zmizí. Ale teď mě začaly bolet snad hned po MS a nejhorší je to v noci, to se bolestí i vzbudím, přes den to trochu zmizí. Je když si prsa naplocho zmáčknu, tak v místě bradavek to bolí.
Už jsem se celá prohledala, jestli někde nemám nějakou bulku, ale ne. Na screeningu prsou jsem byla v loni. Vše v pořádku, teď se chci objednat znovu. Bylo mi 34let.
Neřekla bych že to s tím moc souvisí, ale s manželem dáváme volný průběh na třetí miminko, ale tento měsíc teda jeden pokus ještě mimo ovu, kterou na sobě poznám. To jen pro upřesnění.
Máte také některá takové bolesti?
@Oranž Ahoj. Mam uplne stejny problem. Cim to u tebe nakonec bylo?
Chci se optat.. jsem 7-9 dni před ms.. Dnes jsem měla v puse pachuť jakobych lizala železo.. Ale bylo to jen jednorázove.. asi 2 minuty.. mám citlivé bradavky ale jen pro pomackani.. mám cyklus 25-27 poslední ms 21.9.. Co myslíte.. může to být takhle brzy naznak tehu…? Nebo pms..ale pri nem jsem nikdy neměla tu pachut v puse.. test vcera z ranní moci negativni… ![]()
Já jsem měla tentokrát (3. Těhotenství) dva dny nevolností asi pět dní před MS. Nepřikládala jsem tomu žádnou váhu, jelikož jsme se o mimčo nesnažili. Teď jsem 37.tt. U předchozích dětí jsem měla příznaky až po vynechání.
Brzo na všechno bych řekla já.
Tady Aluree asi snědla něco špatného a shodou událostí byla i těhotná. Ženy, věřte, že si umíme lecos vsugerovat. Já už před ms měla všechny příznaky těhotenství a bradavky mám citlivé stále a to už mi končí menstruace. Takže těhotná nejsem.
@Anonymní píše:
Chci se optat.. jsem 7-9 dni před ms.. Dnes jsem měla v puse pachuť jakobych lizala železo.. Ale bylo to jen jednorázove.. asi 2 minuty.. mám citlivé bradavky ale jen pro pomackani.. mám cyklus 25-27 poslední ms 21.9.. Co myslíte.. může to být takhle brzy naznak tehu…? Nebo pms..ale pri nem jsem nikdy neměla tu pachut v puse.. test vcera z ranní moci negativni…
Příznaky způsobuje hcg, takže uz bys měla mít i pozitivní test. Pokud to tak není, tak bych tipla spíše to pms
Ahoj holky, je normální, že po vysazení HA může být menstruace opožděná o 2 měsíce ? Své dny jsem měla koncem dubna a menstruace se stále nedostavila, občas mě bolelo v kříži, jako vždy, když jsem to měla dostat a stále nic. Teď mě začly bolet a brnět bradavky, jinak žádné jiné příznaky po vysazení Ha nepozoruji.
Dobry den jsem tu poprvé, snažíme se s přítelem miminko uz rok a něco, ale už od 12 let mam problémi nejdriver mi praskla cysta, pak nepravedelna MS, a nakonec mi teď ještě zjistili prolaktin mela.jsem ho moc vysoký., po kapackach jsem mela Ms normalne, a pak. najednou asi.3krát mi gyn.. nasadil. Noritisteron, pak zase MS normálně, a tedkom 13 dní bez MS a testy negativní, bolest bradavek, je mi zle od žaludku, bolest pod bříšku, měli. jste to někdy stejně? Dekuji za odpověď, 😊 😐
@Anonymní píše:
Dobry den jsem tu poprvé, snažíme se s přítelem miminko uz rok a něco, ale už od 12 let mam problémi nejdriver mi praskla cysta, pak nepravedelna MS, a nakonec mi teď ještě zjistili prolaktin mela.jsem ho moc vysoký., po kapackach jsem mela Ms normalne, a pak. najednou asi.3krát mi gyn.. nasadil. Noritisteron, pak zase MS normálně, a tedkom 13 dní bez MS a testy negativní, bolest bradavek, je mi zle od žaludku, bolest pod bříšku, měli. jste to někdy stejně? Dekuji za odpověď, 😊 😐
13 dni po termínu a bez pozitivního testu asi nebude těhotenství. Spíš rozhozené hormony. Určitě bych se už objednala k doktorovi. Kdyby tam bylo těhotenství, tak by ho touto dobou už viděli na ultrazvuku… minimálně gestacni váček.
Vzhledem k tomu že mám vpadlý bradavky fakt se mi tam nic nedostane ani nic neotíra to je ten problem porč se mi to zdá divní…doktor mi rek ze mam prijit za 10 dni pokud nedostanu menstruaci lebo mam tam neco ale este nevi co to je tak je to 50 na 50 a dneska sem se divala na test co sem si dela predevcirem a je na nem uplne nepatrna slaba čarka… skoro neviditelna… tak uvidim zopakuju test v sobotu… a s vyssí citlivostí a uvidime co se z toho vyklube