Cvičení v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
9.9.08 14:20

Cvičení v těhotenství

Maminky, chtěla bych se zeptat, jaké pohybové aktivity je vhodné dělat v prvním trimestru těhotenství? Před těhotenstvím jsem chodila občas na aerobic a dvakrát týdně na squash..no a teď, když nemám žádný pohyb, tak mám pocit (a nejen pocit :lol: ), že jenom kynu. Ještě mám doma Orbitrek, na tom jsem si dávala zabrat přes víkend (před těhu :D ) Tak co teda teď, aby moje tělo nebylo jedna velká kyška? :lol: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3999
9.9.08 14:41

Jé, tak to by mě taky zajímalo :) nemám moc přehled, co se může, co je vhodné atd…zrovna jsem si říkala, jak začnu chodit do bazénu a do toho přišlo těhu…tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
9.9.08 15:12

Tak ono se toho v těhu moc nesmí, ale dá se chodit do bazénu plavat, pak procházky, nějaké cviky jsou i tady na stránkách:

https://www.emimino.cz/pages/topic/3

jinak se dělá těhotenská jóga, těhotenské plavání, cvičení pro těhulky záleží podle toho co u Vás je k dispozici.

mě doktor doporučil ty základní cviky dělat alespoň 3× denně aby nebolely záda a tak :wink:

já jsem si před těhu říkala jak v těhotenství budu chodit na těhu plavání a do bazíku a kde nic tu nic…

https://www.emimino.cz/pages/topic/3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
9.9.08 15:20

No na plavání už se taky chystám…zvažuju ještě tu těhotenskou jógu, abych se srovnala se zádama…mám s něma už nějakou dobu problémy, tak snad by to nebyl špatný nápad. Na ten odkaz určitě mrknu, třeba tam něco zajímavého najdu, co mě nezlomí vejpůl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.9.08 15:27

plavání - to myslíte nějaké pro těhotné, nebo normální ve veřejném bazénu? toho bych se teda trochu bála kvůli možným infekcím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.08 15:49

Mishutko, nic ve zlym, ale tobe by se opravdu vyplatilo koupit si nejakou knizku o tehotenstvi! Pomalu kazdy den tu od tebe mame nejakou novou kontrolni otazku. :-)

Cviceni v tehotenstvi
Letani v tehotenstvi
Piti v tehotenstvi
Angina v tehotenstvi
Nevolnosti v tehotenstvi
Utrogestan v tehotenstvi… :-)

A ted prejdu k odpovedi na tvou dnesni otazku - v tehu se nedoporucuju zacinat s nicim, co jsi nedelala uz pred tehu. Takze pokud jsi necvicila napr.Pilates, nezacinej s nim ted. Zadne cviky na brisni cvaly! Doporucuje se napr.tehotenska joga, chuze nebo plavani. Vseho s mirou, zadne prepinani.

• Citovat
  • Upravit
95
9.9.08 16:19

Anonymni…no knizky doma mam dve, akorat v nich nenajdu zkusenosti v reálu a už vůbec ne, jak dodržovat pitný režim, když do sebe nedostanu nic než čistou vodu a to ještě s problémem, nebo jaké léky na angínu, aby se plodu nic nestalo…jaké zkušenosti mají maminky s utrogestanem…nebo jestli někdo překonával svůj vlastní strach během prvního trimestru…asi mi dá spousta maminek za pravdu, ale to jsou věci, které v knížkách člověk nenajde a radši se poptá zkušených na tomto serveru, který je k tomu určen…to je můj názor :) Ale děkuju moc za reakci, za čas, který jsi věnovala sumáři mých témat a taky názor na cvičení - taky jsem třeba nevěděla, že není dobré s ničím novým začínat…:)

Navíc já čekám první dítě a jelikož jsme na něho čekali tak dlouho, nerada bych mu ublížila něčím, čemu jsem mohla předejít, kdybych se prostě někoho zeptala…ostatní mají na tyto rady mámy, babičky, já se snažím rady získat tady…snad na tom není nic špatného…

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
9.9.08 16:56

Lenko123 , koukám, že jsi z Plzně. Super cvičení i povídání k porodu dělají tady: http://www.sweb.cz/…itacetehulka. Je to něco jako těhotenská jóga. Pak mám taky zkušenosti s rychlejším cvičením pro těhotné, tak trochu jako zpomalený aerobic :D , kontakt je tady: www.parezka.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.9.08 16:58

no mě je vždycky v prvním trimestru tak blbě, že na žádný sport není ani pomyšlení:) u prvního těhu jsem se ještě přinutila jít občas plavčit, občas na inliny. teď pouze procházky s batoletem a kočárkem:) ale jak mi bude líp, plánuju cvičení na míči (cviky určo najdeš někde na netu) a pak mám taky stažené nějaké to cvičeníčko tady z emimina. no a když se podaří tak bych ráda chodila i na nějaké těhu plavání, ale zatím nevím kam:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.08 17:14

Mishutko, ja to nemyslela spatne. Docela te i chapu - 1.dite po dlouhe dobe snazeni… :-)
Jen kdyz jsem otevrela e-mimino a videla prispevek Cviceni v tehotenstvi, hned napadlo me: Mishutka! :-) A ono jo! :-) Tak mi to proste nedalo „si rypnout“. Ale opravdu v dobrem.

Klidne se ptej, od toho to tu je. Preju hlavne uspesne tehotenstvi! :-)

Anonym Jana.

• Citovat
  • Upravit
3999
10.9.08 07:22

Gama , mockrát děkuji! Doufám, že nebudu líná a něco z toho si vyberu a navštívím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.9.08 09:23

Mishutko, nejsi ty nahodou ucitelka? :-)
Mam vetsinou cuch na povolani?? Ze jsi takova pecliva? :)

• Citovat
  • Upravit
95
11.9.08 09:26

Nene, ucitelka rozhodne nee:)) Mam na starosti oddeleni prodeje v jedne vyrobni spolecnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.19 19:39

Cvičení

Já jsem pravidelně běhala Ob den cca 6km a od února nebeham,prostě mě v těch 3.mesich tak ta energie odešla,že si říkám,že to snad nevadi ještě než jsem začala běhat pravidelně tak jsem 5× týdne jogovala.ted jsem na neschopencce tak snad až energie zas přibyde,říkali mi kolem 12 týdne,tak se vrhnu na tu jógu.pred jógou jsem hrála 15let fotbal ,tak snad si teď to fitness volno mohu dovolit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí