Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky mne napadla mykóza… Ukázala bych laktační poradkyni, ať to správně přeléčíš, a zatím třeba přikládat dítě v jiné pozici.
Díky moc za rady, spojím se zítra s laktační a snad mi nějak pomůže.
Mně na rady laktační poradkyně pomohlo upravit přisávání a po kojení namazat bradavky Citrovitalem. Na štětičku do uší nakapat pár kapek, potřít místo, nechat chvilku zaschnout a pak trošku potřít olivovým olejem, samotný Citrovital by kůži vysušil. Citrovital jsem si i ředila s vodou, neředěný mě moc pálil.
Ahoj maminky, už nevím, a tak zkouším tady. Zkráceně.
Po porodu se mi vpáčily bradavky, první dva měsíce jsem kojila s kloboučky. Laktační i pediatr mi doporučili, ať se snažím kojit bez nich. Od 3 měsíce se povedlo, prcek bude mít 5.
Ale ta bolest. Bolí mě bradavky, jsou citlivé na dotek a když prcek začne pít, cítím ostrou bolest, která mi jde přes bradavku, spodem prsu až do podpaží a do zad. Co jsem zkusila:
Nemáte ještě nějaký trik co zkusit? Nebo u čeho vytrvat? Teď jedu všechno znova a nevím co dál. Kojení vzdát nechci.
Kloboučky byly fajn, ale člověk je musel pořád někam tahat, a kojení trvalo hrozně dlouho.
Děkuji ![]()
Mě když bolely bradavky při kojení měla jsem tam infekci. Pomohlo mazat Canestenem vždy po kojení a před kojením důkladně umýt. Male se z té infekce hodně osypal zadeček. Po třech dnech byl klid.
Já kojila obě děti celou dobu s kloboučky, protože tu bolest jsem odmítala zažívat 10× denně. A obě jsem odstavila, když jsem chtěla já, nebyl problém s nějakým předčasným odstavem
Ale co pomáhalo, když jsem měla ragády, tak byly hydrogelové polštářky od Medely.
Malá měla moučnivku a v té době jsem začala s tím citrovitalem. Teď už nic nemá, moje bradavky vypadají OK. Ta pravá má menší ranku.
@unuděná Já to mám asi v hlavě tak, že kloboučky jsou špatně. To mi říkala pořád dokola laktační i doktorka. Moje gynekoložka mi naopak říkala, že s nimi odkojila dvě děti. Prcek odmítá dudlíky, a ani nechci lahvičkovat v budoucnu. Takže nevím čemu by ty kloboučky měli vadit. Když jsem s nima kojila, bylo to na jednu stranu fajn, protože jsem se s tím smířila a byla jsem prostě psychicky v pohodě. Teď ta bolest tomu fakt nepřidává, a před každým kojením se mi chce plakat. 🙄
@Anonymní píše:
@unuděná Já to mám asi v hlavě tak, že kloboučky jsou špatně. To mi říkala pořád dokola laktační i doktorka. Moje gynekoložka mi naopak říkala, že s nimi odkojila dvě děti. Prcek odmítá dudlíky, a ani nechci lahvičkovat v budoucnu. Takže nevím čemu by ty kloboučky měli vadit. Když jsem s nima kojila, bylo to na jednu stranu fajn, protože jsem se s tím smířila a byla jsem prostě psychicky v pohodě. Teď ta bolest tomu fakt nepřidává, a před každým kojením se mi chce plakat. 🙄
No právě. Já to zkoušela dlouho bez nich, podobně jako ty, ale pak jsem se na to vykašlala, protože prostě ta bolest při každém přisátí, že jsem kolikrát vážně brečela… No pochybuji, že takové mléko a takhle budované pouto s miminkem by bylo to pravé
S druhým dítětem jsem je vytáhla už v porodnici a ani to bez nich nezkoušela. Nelituju. Není nad pohodové kojení. Ten kousek silikonu na tom nic nezmění ![]()
Mám je taky vpáčené. Druhé dítě jsem už byla schpná kojit bez kloboučků, ale byl to dlouho očistec.
Jesli ti bradavky nezůstavají vystouplé, ale mimino je musí vycucnout z prsa, zkus před přiložením formovač bradavek-takový mini balonek co uděla podtlak, anebo chvilku odsávat.
K tomu musím kojit jedině tak, že jednou rukou prso podpírám. Držet jen dítě, aby sálo s „,volného“ prsu, je pro mě bolestivé.
Taky mívám takové bolesti, když mám zrovna míň mlíka, než si malej představuje a musí cucat jako šílenec, ale to bývá max. pár dní..
Držím palce.
@Anonymní píše:
Malá měla moučnivku a v té době jsem začala s tím citrovitalem. Teď už nic nemá, moje bradavky vypadají OK. Ta pravá má menší ranku.@unuděná Já to mám asi v hlavě tak, že kloboučky jsou špatně. To mi říkala pořád dokola laktační i doktorka. Moje gynekoložka mi naopak říkala, že s nimi odkojila dvě děti. Prcek odmítá dudlíky, a ani nechci lahvičkovat v budoucnu. Takže nevím čemu by ty kloboučky měli vadit. Když jsem s nima kojila, bylo to na jednu stranu fajn, protože jsem se s tím smířila a byla jsem prostě psychicky v pohodě. Teď ta bolest tomu fakt nepřidává, a před každým kojením se mi chce plakat. 🙄
Ty kloboucky brani primemu kontaktu s bradavkou a nekdy to nedela dobrotu, zejmena pokud neni tvorba mleka idealni. Uplne ten mechanismus nevim…ale…nekdy proste musis volit mensi zlo.
Ja mam znamou, ktera kvuli bolestem ani nekojila primo, radeji celou dobu odsavala. Proste rikala, ze to fakt nedavala, pritom odsavani ji nebolelo…a mleko mala, dokud to delala. Vubec jsem zazila ruzne kombinace, ktere podle nekterych „zarucenych rad“ vlastne vubec nemely fungovat ![]()
Zdravím maminky,
chtěla bych poprosit o radu či jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Mám dceru 17m, kterou jsem od mala kojila. Do minulého týdne ca 3× denně a 2×-3× v noci. Nikdy mi kojení nevadilo, ale před ca týdnem mě začaly strašně bolet bradavky, ne jak při MS, ale taková ostrá bolest a mám je zarudlé. Omezila jsem kvůli tomu kojení na minimum a mažu lanolinovou mastičkou od Medely, ale nelepší se to.
Nevíte prosím, jak si ulevit? Úplně odstavit bych ještě nechtěla, ale bolí to teda fest. Děkuji za rady, případně zkušenosti. 🙂