Problém s kojením co s tím

15
23.1.23 19:24

Problém s kojením co s tím.

Dobrý den,
Mám takový problém. Mám dvoutýdenní miminko je to moje první miminko a máme problém s kojením. Moc ráda bych kojila ale máme problém. Miminko mi nechce být u prsa, vydrzi mi max 5 minut u jedno a u druhého taky 5 minut maximálně 10 ale moc nesaje. Takže musíme dokrmovat UM což vypije bez problémů 60 mp, 40ml jak kdy. Snažím se mu odsavát i mé mléko a jsem ráda když z obou prs odsaji necelých 30 ml.
Co pro to dělám…měníme polohy při kojení aby byla co nejpohodlnější, hodně pijí, často přikládám, odsávam, snažím se mít pestrou stavu, pijí čaj pro kojící maminky…ale prostě nejde :,( jsem z toho nešťastná. Dělám to co mi laktační poradkyně řekla v porodnici a sestry ale prostě nám to jak si nejde. Zítra budu laktační poradkyni volat co a jak dál jestli nam nejak pomůže ale chtěla bych se zeptat jestli to náhodou neměl někdo podobně a neví co s tím. Doufám že mě neskritizujete co jsem za matku…nebo jestli prestavam mit mléko…předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.1.23 19:32

Konkrétní radu nemám, to se na dálku dělá těžko. Ale nepropadej panice, na to ještě přijdeš a kde je vůle, tak je cesta. Matka jsi skvělá, když se snažíš. Konzultuj to s tou laktační poradkyní, pozvi si nějakou domů, ať mrkne na techniku tvoji i miminka. To zvládneš, budu držet palečky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
23.1.23 19:37

A jak často kojis? V tomhle věku sem měla děti na prsu skoro neustále, taky sály tak 5 minut, pak u toho usnuly, po chvíli si zas cucly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22904
23.1.23 19:42

Behem kojeni pij teply napoj. Treba meltu. Velky hrnek. Pred kojenim nahrej prsa ve sprse. Co nejvic odpocivej. Odsavej a koj v noci. To to nejvic tece. Spi s miminem a kdyz to jde, tak koj kuze na kuzi. Kdyz to pujde koj celou noc a spi u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
23.1.23 19:43

A ty vážíš před a po kojení, že víš jistě, že jí to nestačí? Protože 40ml dokrmu zas tolik není, rozhodně to nesvědčí o prázdném žaludku. :) Já si pamatuju, jak jsem četla v příručkách o kojení, že novorozenec se může kojit klidně 40minut, sestra u pediatra zas říkala, že striktně 10minut z jedné strany a 10 z druhé. No a moje dítě pilo 5minut z jednoho prsa a bylo syté. Byla jsem ve strašném stresu, že pije určitě málo, ale když jsem se snažila dokrmit odstříkaným mlékem, tak jsem do ní nedostala skoro nic. Časové údaje o kojení k pediatrovi jsem falšovala :oops: :lol:, jsem si tam psala vždycky třeba 13minut kojení po třech hodinách a ve skutečnosti to bylo 5minut po dvou zhruba. Ale ona přibírala, za těch 5minut vysosla, co potřebovala. Takže moje zkušenost - 5 až deset minut může bohatě stačit.

• Citovat
  • Upravit
K92
2038
23.1.23 19:53

Tak hlavně klid, kojení je hodně o psychice. Věř si, ono to půjde. To, kolik odsaješ není podstatné. Já nikdy skoro nic neodsála a to jsem odkojila 2 děti. Jak často kojíš? Jak miminko přibývá? Jak se miminko přisává? Když pije, je slyšet jak polyká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
23.1.23 20:04

Jak dáváš miminku um? Používáš dudlík, zavinovačku? Spí miminko v postýlce nebo u tebe v posteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36405
23.1.23 20:20

Nahrivej před kojením prsa nahrivacim polštářkem a pozvi si tu laktační poradkyni.
Chce to kojit kojit kojit, klidně každou půlhodinu kdyz si něco vypije a hlavně v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.23 20:25

@ztracena_brambora děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.23 20:27

@Kriss Tina kojím jak si řekne. Snažím se co nejdéle vždycky aby aspoň něco vysal ale musím každé kojení dokrmit. Potom usne a jak se vzbudí za hodinu za dvě jak kdy zase přiložim k prsu. Snažím se ho mít u prsou aspoň půl hodiny ale někdy nevydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
23.1.23 20:28

A víš jistě, že opravdu pije málo? Moje dcera byla najedena během deseti minut, další mlíko chtěla až tak za tři hodiny. Vždycky mezitím ještě zvracela, tak jsem měla nervy, ale přibírala dobře…třeba je mimco najedeny dost. Hlavně se nestresuj. Nejsi špatná matka. Dobrou mámu nedělá kojení.

• Citovat
  • Upravit
15
23.1.23 20:29

@Oriseka děkuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.23 20:30

@Eva2610 ano vážím a vypije ani ne 10 ml..a když mu nedám po kojení UM tak brečí…jak vypije UM tak je spokojený…
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.1.23 20:31

Jak to myslis, ze „vydrzi“ jen 5 minut? Pousti se? Ja taky bojovala, spatne se prisaval a porad prestaval sat, takze jsem taky dokrmovala, vetsinou 50. Pak jsem zacala prikladat co nejcasteji, klidne i po hodine ci pulhodine. Po ctyrech tydnech jsem uplne vysadila UM, flasku jsem mu pak dala asi jen 3×, kdyz i po kojeni rval hlady. Cim je starsi, tim ma vetsi silu a vic vypije. A taky jsem po kojeni odsavala jen 20 nebo 30 ml. Nevzdavej to, mleko mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.1.23 20:31

@Kolicek95 ano vážím…a jsem ráda když vypije 10ml z prsa…když mu nedám UM tak strašně moc brečí.. až vypije UM tak je spokojený. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová