Uchovávání mateřského mléka, problém?

259
23.1.23 15:32

Uchovávání mateřského mléka, problém?

Ahoj holky, mám asi úplně pitomý dotaz jo. :D
Mám hodně mateřského mléka a tak ho zamražuji. Nedávno jsem přišla na to, že malýmu hodně vadí kravské mléko a smetana, měl po tom šílené bolesti bříška. Jsem si jistá, že to bylo z toho.
A teď tedy nevím, zda mám to zamražené mléko, co mám z toho dne kdy jsem pila to mléko a vařila ze smetany, vyhodit nebo ne. Bojím se, že když mu to třeba za měsíc nebo dva rozmrazim a dam vypít, že ho postihne stejný břichabol.

Řešil to někdy někdo z vás? Nevím jaké živiny v tom mléku po zamrazení zůstanou a jaké třeba ne, jestli to tedy je jako třeba se zeleninou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
23.1.23 16:52

V mrazaku se uvadi 3 mesice…neco z toho asi zmizi, ale ne vsechno. Treba se da primichat do prikrmu…ale je otazne, zda ta reakce odezni. Muj druhy taky reagoval na mleko a ja to radeji ty 3 mesice nechala, nez jsem zase zkousela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
23.1.23 17:04

Otazka je, jestli to mliko jeste za mesic bude dobry. Skladovat se sice muze az tri mesice (pri hodne nizke teplote pry az pul roku), ale co jsem rozmrazila uz po mesici, tak to chutnalo strasne hnusne.
Ja bych to asi vyhodila, jestli mas mlika dost, tak to nestoji za to, aby malyho bolelo brisko. Navic, jak rikam, muze byt to mliko stejne tak hnusny, ze ho ani nebude chtit.

• Citovat
  • Upravit
pet p
23.1.23 21:22

Jestli má třeba alergii na bílkovinu kravského mléka (což je u dětí dost časté), tak to v tom mateřském mléku zůstává i po zmražení. Nedávala bych mu to.

• Citovat
  • Upravit
34322
24.1.23 01:35

Existuji banky mleka u velkych porodnic pro nedonosence. Mleko vykupuji, poptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová