Bolest bricha od páteře

16
14.5.23 21:20

Bolest bricha od páteře

Ahoj, tak strucne, bolest podbrisku, vpravo, nevolnost, na chirurgii diagnostikovan chronicky apendix. Po opakovanych navstevach, injekcich na bolest obcas, naplanovana operace, kterou v ten odvolali s tim, ze to je od patere(to tvrdila od zacatku moje mudr, ale poslala me na chiru, aby to nebyl ten slepak).
Hospitalizována stejne kvuli atb, nesedly mi, par kapacek a domu. A uz se nic nedelo. Moje mudr ma dovcu, tak si chci zkusit vybehat nakyho fyzioterapeuta sama, at mi potvrdí, ze to je fakt od patere. A neco udelat. Nechce se mi tomu verit, kdyz me zada skoro neboli, a boli me bricho nejvic a je mi blbe. Ale uz na chiru nejdu, pripadam si jak simulant, kdyz me propousteli s tim, ze mi nic neni. A ja nejsem schopna fungovat, doma poklidit aspon a tot vse co zvladnu. Tak jdu pro radu, tip ci kdo ma stejnou zkusenost, budu rada za jakekoli podnety. Pekny vecer Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
14.5.23 21:27

Ahojky, řeším bolest pravého podbřišku už rok a půl. Praktik si myslí, že je to od páteře. Taktéž nemám žádné bolesti zad. Fyzioterapeutka řekla, že to je nepravděpodobné, ortoped to samé, doktorka na chirurgii měla co dělat, aby se této myšlence nezasmala :nevim: Sama cítím, že to od pohyboveho aparátu rozhodně není. Ale co dělat dál, to nevím :nevim: Taky už si vsude připadám jako simulant a hypochondr. Je to na palici. Ale nerozumím tomu, jak mohli odvolat naplánovanou operaci?

Jinak ono se nedá nijak potvrdit, že je to od páteře. To se potvrdí pouze tak, že podstoupis rehabilitace, budeš cvičit a bolest se zmírní/odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.5.23 21:33

@Catalinn rok a pul? Fiiiha. To se mam na co tesit🤣ale plne ti rozumim. Citim se podobne. A jak fungujes tak dlouho? 8o
No jelikoz jsem minuly patek mela nastup a operaci, a kdyz me vysetrila pred operaci, rekla, ze to je od patere, a je fakt ze kapacky s diclofenakem a na uvolneni svalu mi zabrala behem chvilky. Ale 2 dny kapacek a propusteni. A jsem po tydnu, tam kde ty 3 mesice. Kdyz nemam nic ba bolest, a beru jen ibalgin a guajacuran chvilku. No snad seženu trosku brzy to terapeuta, vsude je hrozny cekani. A nwtusim od ceho to je, tak jsem zkusila cviky na bederni pater a trislo z netu, samo, ze to je dneska brutalni. Bevim co je dovre a co špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
14.5.23 21:48

@Loslucos Taky chodím k fyzioterapeutce a zatím žádný pokrok. Bojím se laparoskopie, tak jsem pro to chtěla udělat všechno, kdyby to vážně od těch zad bylo… Ale nikam to nevede.

Jak funguji? No čím dál hůř. Kdyby antidepresiva nebyla takové svinstvo, tak bych se s nimi snad i chtěla kamarádit :pocitac: ale to by problém nevyřešilo. K večeru mě to bolívá víc, je to strašně vyčerpávající, u doktorů už si připadám jako otrava, stydím se… Už mám chutě to vzdat… Ale nemůžu. Jaká vyšetření jsi už podstoupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 22:02

Přidávám se k vám :mrgreen: mě to začalo cca půl roku po autonehodě. Úplně stejné, bolest v pravém podbřišku, postupně v celém pravém boku, trávicí problémy, nespočet vyšetření u všech možných lékařů,…diagnóza chronický slepák, operace,…dnes bych si nafackovala, že jsem do toho šla, ale v tu chvíli jsem se radovala, že bude po bolesti,…no nebylo. Takže zbytečná operace po které se vše opakovalo,…nakonec mi byla napsána antidepresiva, že to mám od psychiky, ty jsem odmítla a bylo mi řečeno ať více nechodím, když si nenechám pomoci,…později se bolest začala dostávat až do prave nohy, koleno, lýtko, kotník,…byla jsem ze známosti poslána do jiného města na ortopedii a po 6 letech od začátku mých problémů mi bylo po jednom jediném vyšetření a CT jasně sděleno, že mám celkem dost vyhřezlé dvě ploténky v bederní páteři evidentně po autonehodě (podotýkám, že záda mě nikdy nějak extra netrápily). No bylo mi napsáno několik léků, rehabilitace, zakázáno jezdit v nízkém autě, opatrně cvičit, ale extra nesportovat, pokud by to nepomohlo tak nějaké injekce do páteře, když ani to ne tak operace,…byla jsem celkem v šoku :mrgreen: 8o Rozhodla jsem se to zkusit cestou svou, protože přeci jen jsem ještě mladá a nehodlala jsem skončit na lécích, nebo na operaci,…takže léky jsem nebrala, začala jsem běhat, plavat, každý měsíc na masáže shiatsu které jsou tedy velmi bolestivé, nicméně velmi účinné a i tam jsem si musela přiznat, že to fakt od těch zad je, protože když ten člověk ví co dělá, tak prostě ti povolí určitá místa a tebe to břicho fakt bolet přestane,…a světe div se, bylo mi fajn, bolesti občas byly, ale i přesto jsem prostě šla běhat a opravdu to pomáhalo a bylo to super období :) :palec: nyní jsem těhotná, takže je všechno zase podstatně horší, nicméně žádná hrůza, čekala jsem to opravdu mnoooohem horší a vím, že jakmile bude prcek venku, tak se zase ke všemu vrátím a bude zase dobře :) toť má zkušenost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1239
14.5.23 22:25
@Anonymní píše:
Přidávám se k vám :mrgreen: mě to začalo cca půl roku po autonehodě. Úplně stejné, bolest v pravém podbřišku, postupně v celém pravém boku, trávicí problémy, nespočet vyšetření u všech možných lékařů,…diagnóza chronický slepák, operace,…dnes bych si nafackovala, že jsem do toho šla, ale v tu chvíli jsem se radovala, že bude po bolesti,…no nebylo. Takže zbytečná operace po které se vše opakovalo,…nakonec mi byla napsána antidepresiva, že to mám od psychiky, ty jsem odmítla a bylo mi řečeno ať více nechodím, když si nenechám pomoci,…později se bolest začala dostávat až do prave nohy, koleno, lýtko, kotník,…byla jsem ze známosti poslána do jiného města na ortopedii a po 6 letech od začátku mých problémů mi bylo po jednom jediném vyšetření a CT jasně sděleno, že mám celkem dost vyhřezlé dvě ploténky v bederní páteři evidentně po autonehodě (podotýkám, že záda mě nikdy nějak extra netrápily). No bylo mi napsáno několik léků, rehabilitace, zakázáno jezdit v nízkém autě, opatrně cvičit, ale extra nesportovat, pokud by to nepomohlo tak nějaké injekce do páteře, když ani to ne tak operace,…byla jsem celkem v šoku :mrgreen: 8o Rozhodla jsem se to zkusit cestou svou, protože přeci jen jsem ještě mladá a nehodlala jsem skončit na lécích, nebo na operaci,…takže léky jsem nebrala, začala jsem běhat, plavat, každý měsíc na masáže shiatsu které jsou tedy velmi bolestivé, nicméně velmi účinné a i tam jsem si musela přiznat, že to fakt od těch zad je, protože když ten člověk ví co dělá, tak prostě ti povolí určitá místa a tebe to břicho fakt bolet přestane,…a světe div se, bylo mi fajn, bolesti občas byly, ale i přesto jsem prostě šla běhat a opravdu to pomáhalo a bylo to super období :) :palec: nyní jsem těhotná, takže je všechno zase podstatně horší, nicméně žádná hrůza, čekala jsem to opravdu mnoooohem horší a vím, že jakmile bude prcek venku, tak se zase ke všemu vrátím a bude zase dobře :) toť má zkušenost :mrgreen:

Děkujeme za příspěvek. Je to zajímavé. Prosim Te, kdyby teda bolelo břicho od zad, jaký je ten princip/mechanismus promítnutí bolesti do břicha? Jako nějaký stlačený nerv, stažený sval.. Nějak si to nedovedu představit, a proto je to pro mě neuvěřitelne… Jak bys tu bolest popsala? Bodavá, tlaková, tupá… Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 22:34
@Catalinn píše:
Děkujeme za příspěvek. Je to zajímavé. Prosim Te, kdyby teda bolelo břicho od zad, jaký je ten princip/mechanismus promítnutí bolesti do břicha? Jako nějaký stlačený nerv, stažený sval.. Nějak si to nedovedu představit, a proto je to pro mě neuvěřitelne… Jak bys tu bolest popsala? Bodavá, tlaková, tupá… Děkuji!

Princip je takový, že pokud třeba já tam mám ty ploténky, tak oni jak jsou jakoby vyšouplé, tak zmenšují prostor pro nervy, tím pádem je utlačují a ty potom rozvádí bolest všude možně. Tím, že tě něco bolí, začneš mít špatné držení těla a tím už se zase různě utlačují další nervy, svaly,…protože některým ulevuješ a některé přetěžuješ a dělá to pak fakt velkou neplechu. Také bych tomu dřív nikdy nevěřila.
U mě byla bolest fakt veliká. Bylo to jakoby mi někdo do boku vrazil nůž a neustále s ním otáčel. Bolest začínala jakoby v místě vaječníku a vedla až do žeber, nebyla jsem schopná se ani rovně postavit, musela jsem být v předklonu, bolestí jsem nespala,…byla to tedy hodně bodavá bolest třeba když jsem seděla a stoupla si, tak to opravdu bodalo, když jsem byla delší dobu v jedné poloze tak byla spíš tlaková,… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1946
14.5.23 23:00

Dobrý den, dělali vám náběry měla by být asi vyšší sedimentace nebo crp pri slepáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 23:04
@nick mandarinka píše:
Dobrý den, dělali vám náběry měla by být asi vyšší sedimentace nebo crp pri slepáku?

To si už nepamatuji :nevim: Pokud je akutní zánět, tak asi hodnoty vyšší budou, u chronického spíš ne, podle mého vše, co se označí za chronické je střílení na slepo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16
15.5.23 05:49

@nick mandarinka ja teda mela Crp jen 18 a spadlo na 15, (i presto mi narval atb širokospektrální), lehce zvysene leukocyty, a jaterni testy, vse proste 3 mesice nasvedcuje slepaku. A pak po 2h, to jsou zada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.5.23 05:59

@Catalinn no ja mela xkrat sono, ted na nej jdu zas, kvuli zlucniku, a ct, kde pry nic nebylo.
No ja uz tam prave jako nechci. Ape vcera jsem si dala vanu teplou a nosila par tezsich veci a vyvolala si brutalni bolest, a silela, ze mi praskne slepak. Dnes zavolam ortopedovi, coz ni mamka vymlouvala, a jak ctu prispevek dalsi, taky u neho byla, a jinak s tou bolesti je to presne ono. Ja citim trosku zada, dole v bederni oblasti, ze tlaci,(po ibalginu se to uvolní, mam tu nejaky Metamizol kapky, ktery mi dali, tak je zkusim, at vydrzim aspon sedet v praci 8 h, z toho predpokladam ze to mam 🙆). Jinak ta bolest vpravo jako v pulce bricha, tlaciva ke kycli a obcas bodani jako dolu do podbrisku az k trislu a mocaku. je silena. Na to teda pomaha jen fyzio a rozcvicovat jo, jak vycitam? Koukam, ze s tim bojuje vic lidi a doktori jsou na nic vsude. Dokud si clovek nepomuze sam. Proto shanim zkušenosti, a rady, ty kecy, jezisi vy uz jste tu zase-to je potupa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.23 06:07

Pokud máš crp 15, tak to není žádný velký zánět, moje obvodní dává antibiotika nejdříve když crp přesáhne 20 a člověk, který má nějaký velký akutní zánět má hodnoty třeba kolem 200, ale nejsem lékař, takže vím prd. Jen píšu moje zkušenosti. Jinak fyzio mě osobně nepomohlo a rehabilitace také ne. Co mi dokáže pomoct opravdu v akutním případě je ta masáž. A pak to cvičení, protože tím posílíš svaly v zádech a ta jsou pak schopna lépe držet všechny svaly, kosti,…s těma doktorama tě chápu, od té doby, co mi napsali ty antidepresiva jsem se zařekla, že už mě tam nikdo neuvidí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16
15.5.23 06:34

No tak zanet neresim, to resili oni 3 mesice, ten slepak, a kdyby řešili zada, uz jsem v cajku. Ja nechapala ani nikdo jiny proc ty Atb.
Noo zkousim doma cvicit doma na bederku, coz pisou, ze odtud vitr vane, nez neco sezenu, ovsem jestli to delam dobre ci ne, kdyz nevim odkud to boli, a je mi furt stejne ci ted hur.
No jako me napsala uz prasky na oblbnuti, a zacala ty antidepresiva stejne do me cpat, az prej priste prijdu, proto uz tam nechci. Jako ty mi pricinu bolesti zad nevyresi, ty to jen utlumi. Tim to resi kazdej at je z obliga koukam. At nemaj praci. Pokud nezacnu cvicit budu je zrat do konce zivota ne. Vsude je to stejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.23 06:57
@Loslucos píše:
No tak zanet neresim, to resili oni 3 mesice, ten slepak, a kdyby řešili zada, uz jsem v cajku. Ja nechapala ani nikdo jiny proc ty Atb.
Noo zkousim doma cvicit doma na bederku, coz pisou, ze odtud vitr vane, nez neco sezenu, ovsem jestli to delam dobre ci ne, kdyz nevim odkud to boli, a je mi furt stejne ci ted hur.
No jako me napsala uz prasky na oblbnuti, a zacala ty antidepresiva stejne do me cpat, az prej priste prijdu, proto uz tam nechci. Jako ty mi pricinu bolesti zad nevyresi, ty to jen utlumi. Tim to resi kazdej at je z obliga koukam. At nemaj praci. Pokud nezacnu cvicit budu je zrat do konce zivota ne. Vsude je to stejny.

No a to ct ti dělali jako bederní páteře? Nejpřesnější na tohle určení je prý magnetická resonance, já jsem byla prvně na rentgenu a že když nebude nic vidět, tak mě posle na magnetickou. Bylo to krásné viditelné už na tom rentgenu, takže pak ještě pro jistotu CT a bylo vyřešeno :nevim: cvičení doma nevím, jestli je úplně dobré pokud přesně nevíš, jak na to. To bych raději chodila na dlouhé procházky, to je nejpřirozenější pohyb a je velice dobrý na střed těla :)
Jak píšeš no, když se jim něco nechce řešit tak hned antidepresiva a je to, ale je to špatná cesta no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16
15.5.23 07:06

No ja byla na ct bricha kvuli tomu slepaku, to mudr na pohotovosti, kam jsem sla na injekci na bolest, rekl, ze na ct slepak fakt videt neni, a posilal me do jinyho mesta, i jako sanitacka, to uz je fakt ulet, kdyz te odrazujou doktori, co tu dělají., a moje mudr, kdyz jsem tam pak prisla s tim, ze to jsou zada, tak ze tam budou videt zada, pry tam nic nebylo.
Tak ja bych dala prochajdy, ale jako dnes jsem spala 3 h, a to jen roztrhane, lezt v praci xkrat do patra, jsem uplne hotova, na to momentálně chodit neco navic, natoz i jen normalne fungovat. 🤣 🙆 Jako to protahovani doma jeste zvladam s tim, ze to pak samo boli, ape asi to dobre nedelam no, uvidime, dnes budu volat a shánět, kdo bude moct nejdriv a neco poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí