Trombóza- bolest lýtka i stehna?

Anonymní
14.5.23 18:16

Trombóza- bolest lýtka i stehna?

Dobrý den. Jsem mimo ČR a začala mě včera od rána bolet noha. Začlo to takovým pichanim v lytku po ránu a potom k večeru i stehno. Dnes to tak cestuje, chvíli lytko, chvíli stehno zepředu, někdy i zezadu a občasně holeň. Změna barvy, teploty atd není, jen ta bolest, je furt stejná jak při chůzi tak v klidu. Schody vyjdu normálně. Může Tromboza v noze dělat tohle? Takhle furt cestovat? Dostanu se k Dr až v úterý nejdřív, pokud to neprejde, ale jsem tu se segrou a ta říkala, jestli se tak nemůže projevovat Tromboza, tak se chci poptat, co myslíte? Bolelo to někoho takhle neurčitě? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
14.5.23 18:19
@Anonymní píše:
Dobrý den. Jsem mimo ČR a začala mě včera od rána bolet noha. Začlo to takovým pichanim v lytku po ránu a potom k večeru i stehno. Dnes to tak cestuje, chvíli lytko, chvíli stehno zepředu, někdy i zezadu a občasně holeň. Změna barvy, teploty atd není, jen ta bolest, je furt stejná jak při chůzi tak v klidu. Schody vyjdu normálně. Může Tromboza v noze dělat tohle? Takhle furt cestovat? Dostanu se k Dr až v úterý nejdřív, pokud to neprejde, ale jsem tu se segrou a ta říkala, jestli se tak nemůže projevovat Tromboza, tak se chci poptat, co myslíte? Bolelo to někoho takhle neurčitě? :think:

Muze. Proč az v utery? Pokud je to podezření na trombozu, sla bych k doktorovi dnes, pohotovost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
14.5.23 19:15

Nejsem doktor, ale že by trombus takhle cestoval se mi teda nezdá. Mně teď třeba hrozně bolí pod levým kolenem. Jsem chvilku po operaci na krku a trombóza mě teda vůbec nenapadla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
14.5.23 19:32
@lucad77 píše:
Nejsem doktor, ale že by trombus takhle cestoval se mi teda nezdá. Mně teď třeba hrozně bolí pod levým kolenem. Jsem chvilku po operaci na krku a trombóza mě teda vůbec nenapadla. :nevim:

Tak si na to dej bacha. :hug: Mně po operaci i s Fraxiparinem bolela noha, neco jako křeč v lytku a byla tam tromboza.Taky sem nejprve do sebe rvala hořčík a rozmasirovavala nohu. :mrgreen: Bolest stehna jsem myslela, že a je po operaci na noze. :lol:

• Citovat
  • Upravit
24747
14.5.23 20:11
@zmrzlik píše:
Tak si na to dej bacha. :hug: Mně po operaci i s Fraxiparinem bolela noha, neco jako křeč v lytku a byla tam tromboza.Taky sem nejprve do sebe rvala hořčík a rozmasirovavala nohu. :mrgreen: Bolest stehna jsem myslela, že a je po operaci na noze. :lol:

Já mám spíš skokanské koleno, už mě to bolelo dřív, ale ne tolik jako teď. Navíc v klidu a určitých polohách se to výrazně zmírní, až mizí. To by asi trombóza nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
14.5.23 20:14
@lucad77 píše:
Já mám spíš skokanské koleno, už mě to bolelo dřív, ale ne tolik jako teď. Navíc v klidu a určitých polohách se to výrazně zmírní, až mizí. To by asi trombóza nedělala.

Už si nic neporizuj, už toho trápení máš dost. :hug: Dávej na sebe pozor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 20:27

@Lama Lama, tak jsem zasla na svk na pohotovost, jak se tohle vyšetřuje? Nenechají si mě tu doufam :(

• Citovat
  • Upravit
4485
14.5.23 20:43
@Anonymní píše:
@Lama Lama, tak jsem zasla na svk na pohotovost, jak se tohle vyšetřuje? Nenechají si mě tu doufam :(

Dělá se tzv. Doppler - ultrazvuk cév a test z krve. Já měla trombózu a nenechali mě v nemocnici. Dostala jsem fraxiparin na ředění krve. Bolelo to a modralo hlavně, když noha „visela“ dolů. Když byla jakoby nahoře, tak dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.23 21:15

@cverunka a to i když se přijde třeba v 10 večer na interní? Tak udělají toto a po vyloučeni pošlou domu? Nevíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4485
14.5.23 21:53
@Deeli píše:
@cverunka a to i když se přijde třeba v 10 večer na interní? Tak udělají toto a po vyloučeni pošlou domu? Nevíte

To nevím. Já byla na urgentu. Ale na oddělení by měli zvládnout takové vyšetření, když je přítomný doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.23 12:09

Holky chci se zeptat, byla jsem s podobnou bolestí nohy na interně s tím, že jsem i pokašlávala a trochu tíha na hrudníku, mívám to ale občas ze stresu, poslechli mě, poslali na utz doppler a tromboza vyloučena. Noha ale stále bolí a já teď přemýšlím, jestli se mi to nemohlo utrhnout a jít do plic, když mám problém s tím dýcháním. Nevím, jestli by na utz poznali kdyby tam predtim nějaká Tromboza byla? Nebo mám jít znovu aby mi nabrali i krev? Co myslíte prosim

• Citovat
  • Upravit
81481
15.5.23 12:47
@Anonymní píše:
Holky chci se zeptat, byla jsem s podobnou bolestí nohy na interně s tím, že jsem i pokašlávala a trochu tíha na hrudníku, mívám to ale občas ze stresu, poslechli mě, poslali na utz doppler a tromboza vyloučena. Noha ale stále bolí a já teď přemýšlím, jestli se mi to nemohlo utrhnout a jít do plic, když mám problém s tím dýcháním. Nevím, jestli by na utz poznali kdyby tam predtim nějaká Tromboza byla? Nebo mám jít znovu aby mi nabrali i krev? Co myslíte prosim

Na netu to nerozštípneš. Ne, poznat to nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
15.5.23 19:41
@Anonymní píše:
Holky chci se zeptat, byla jsem s podobnou bolestí nohy na interně s tím, že jsem i pokašlávala a trochu tíha na hrudníku, mívám to ale občas ze stresu, poslechli mě, poslali na utz doppler a tromboza vyloučena. Noha ale stále bolí a já teď přemýšlím, jestli se mi to nemohlo utrhnout a jít do plic, když mám problém s tím dýcháním. Nevím, jestli by na utz poznali kdyby tam predtim nějaká Tromboza byla? Nebo mám jít znovu aby mi nabrali i krev? Co myslíte prosim

Já myslím, že kdyby to šlo do plic, tak už sem nepíšete, to bývá rychlé. Nic vám není, to vám jasně řekli, namažte si nohu Voltarenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.5.23 19:57
@lucad77 píše:
Já myslím, že kdyby to šlo do plic, tak už sem nepíšete,to bývá rychlé. Nic vám není, to vám jasně řekli, namažte si nohu Voltarenem.

Ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
15.5.23 20:16
@Lama Lama píše:
Ani ne.

Dobře, možná jak kdy. Ale byla v nemocnici, tam ji snad vyšetřili. Ten těžký dech má nejspíš od nervů, jak se pořád pozoruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí