Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Krásné dopoledne skupinko
,
jaká je cena za vrtání hlubšího kazu s bílou plombou/výplní v Praze?
Včera jsem se byla zapsat na klinice Smile centrum v Praze (všude jinde v okolí je plno) a rovnou jsem šla na preventivku. Mám dva kazy jeden hlubší a druhý větší flek. Cena za oba zuby s bílou plombou/výplní 8,000. Mě to přijde strašná raketa
, ale nevím jak se ceny pohybují, proto hned nechci malovat čerta na zeď ![]()
Je to moc? nebo akorát?
Babička z toho měla infarkt, když jsem jí to řekla ![]()
Díky za odpovědi a krásnou neděli ![]()
Já mám zlomený půlku horní jedničky, takže bílá plomba 2000 Kč a výplň do jedné stoličky 1500 Kč. Takže jsem tam nechala 3500 za dva zuby a to na ten přední zlomený dávala ještě nějakou lepší, odolnější aby to neprasklo
Ahoj, to je samozřejmě dle rozsahu. Kompozitní plo není hrazena pojišťovnou a ceny jsou různé. Ale za dva zuby s hlubokým a rozsáhlým každém je cca 8tis normální cena
8tis za dvě kompozitní plomby mi přijde lehce vyšší, nicméně jsou dvě možnosti, jak řešit zdánlivě vysoké ceny - buď si najít levnějšího stomatologa, nebo se více věnovat ústní hygieně a stravovacím návykům.
Je to dost. Ale pokud jinde volno není, tak asi moc možností nemáš. A nebo hledej někde dál.
Ta cena je dost vysoká, obvykle je cena 1500-3000. 3000 za velkou plombu. Holt stomatologové hřeší na to, že jich je málo, tak si účtují vysoké ceny.
Ja za bílou plombu na přední zuby platila 700kc, ale tohle je strašně individuální, každý zubař má jiný ceník, soukromá klinika bude mít jiné částky, než když to jde na pojišťovnu ![]()
Já platila ve čtvrtek u mého zubaře 1450,– a manžel v pátek u svého 500,– ![]()
Za mě je to dobrá cena.
Já dávám v Brně za fotokompozit rozsáhlejší výplň od 3-4.200 Kč za jednu výplň.
Přijde mi tobjako raketa. Respektive, mají smlouvu s tvojí pojišťovnou a půjde tudíž část i na pojišťovnu? Pokud ne, tak mi to zase tak šílené nepřijde ![]()
Davam za fotkompozit jedna plocha 800kc.
U jiného zubaře jsem platila 1200-1600
Dávala jsem minulý měsíc 2000 za jednu. Ale teda Morava a menší město. ![]()
Už tak 4 roky zpátky v podobném zařízení ( klinika Praha ) byla cena za plomby 5 000 Kč. 8 000 po zdražení mi přijde ok.
I když je to raketa, souhlasím.
Edit samozřejmě se smlouvou s pojišťovnou.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 11:44
@Karolina0311 a bere nové pacienty? To by se mi pomalu vyplatilo is cetou.
Bývalá zubařka na Praze 2 si účtovala 2000/plombu, současná zubařka na Praze 5 si účtuje 1800.