Cervikokraniální syndrom( příznaky, léčbě aj.)

Anonymní
13.5.23 20:19

cervikokraniální syndrom( příznaky, léčbě aj.)

Ahoj,
Je zde někdo kdo se setkal s cervikokraniálním syndromem?
Mám problémy s krční páteří 3 roky a nyní mi tohle diagnostikovali. Před půl rokem se mi krční páteř ozvala fakt hnusnými příznaky ( bolest krku která šla do ramen a hlavy, ztuhlost okolních svalu, bolest lopatek, pocit knedlíků v krku, závratě atd.) Chodila jsem na rhb trošku lepší ale nic moc, cvičím i 3× denně jinak bych se nehla. Nejhorší je ten pocit knedlíků v krku, někdy mi přijde že mám krk i natekly, kompletně všechno ztuhlé, nejhorší je to motaní hlavy..
Setkal se někdo? Co nejvíce pomohlo? A jak dlouho trvalo než se vám to aspoň trošku uklidnilo?
Děkuji E.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2125
20.5.23 10:28

Ahoj, já s tím bojovala před 10 a 9 lety. Začalo mi to jako bolesti hlavy způsobem, jakoby mě někdo na temeni tahal za vlasy, až to stipalo. Tak jsem šla k praktikovi, dal zadanku do rehabilitačního centra a tam po vyšetření doktor zhodnotil, že je to ono. Chodila jsem 2× po sobě na procedury, byl tam laser, TENS elektroléčba, měkké techniky, magnetoterapie a pomohlo mi to. Změna počasí byla vždy utrpení, hlavně přechod z jara do léta a z léta do podzimu. Takže asi správně rehabilitace. Nevím odkud jsi, ale v Praze prý tohle umí léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.23 16:57

@Bellino jsem bohužel z Ostravy… teď jak pravidelně cvičím, byla jsem na bruslích atd. tak je to lepší. A musím mít krční páteř pořád zatejpovanou, jak tejpy sundam tak další den bolest.

• Citovat
  • Upravit
2125
20.5.23 17:23
@Anonymní píše:
@Bellino jsem bohužel z Ostravy… teď jak pravidelně cvičím, byla jsem na bruslích atd. tak je to lepší. A musím mít krční páteř pořád zatejpovanou, jak tejpy sundam tak další den bolest.

Jo, vzniká to prý právě z krční páteř, jen já jsem to cítila přes temeno hlavy, ale já mám silnou alergii na průvan, prý to bylo i tím. To chce opravdu ty rehabilitace a masáže. Já měla měkké techniky i pořádnou silovou masáž od chlapa a zabralo tak nějak všechno, ale měkké techniky jsou víc příjemné, ale zas kdo jak snese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí