Boulicka v podpaží

Anonymní
14.5.23 11:30

Boulicka v podpaží

Krásný den, jdu si k vám pro radu a pro vaše zkušenosti.
Předem pár dny se mi objevila tato boulicka v podpaží. Nebolí, možná jen trochu při pohmatu a je červená. Samozřejmě jsem začala panikařit, hned jsem volala na gyndu a dostala zadanku na vyšetření. Jenže jsem objednaná až za 2 měsíce a do té doby se snad zblázním strachem. Je mi naprosto jasné, že mi nemůžete říct že je to tohle a tohle, na tohle opravdu jen to sono, ale i tak bych se chtěla zeptat zda měl někdo podobnou zkušenost, podobnou boulicku a jednalo se o něco banalnejsiho?
Tak moc doufám, že se třeba jedná „jen“ o zvětšenou uzlinu, protože jsem před týdnem dobrala antibiotika po nějaké silnější chripce a zánětem hltanu.
Předem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15332
14.5.23 11:31

Jsi s tim na chirurgii. Na ambulanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.5.23 11:40

Tohle není uzlina, spíš to vypadá, jako zarostlý chloupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 11:40

@Královna Kosmíru děkuji za reakci? Myslíš že s tímhle můžu normálně přijít? Já se omlouvám, ale strachem snad ani nemyslím racionálně. Třeba šílím zbytečně a třeba taky ne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 11:41

@Aduš8 a může se po zarostlém chloupků vytvořit opravdu boulicka? Ono to na obrázku možná vypadá jako flek

• Citovat
  • Upravit
14376
14.5.23 11:55
@Anonymní píše:
@Aduš8 a může se po zarostlém chloupků vytvořit opravdu boulicka? Ono to na obrázku možná vypadá jako flek

Jasně, že může. Zánět může být právě hlouběji u kořínku. Popravdě, lymfatická uzlina by nebyla tak viditelná, spíš hmatatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 11:58

@Aduš8 moc děkuji za reakci. Trošku jsi mě uklidnila. Já vím, takhle se nedá vůbec nic s jistotou potvrdit nebo vyvrátit, ale jsem ráda, když vím, že i třeba zarostlý chloupek může mít tyhle příznaky. Ale to čekání na sono.. bude to dlouhý a do toho já, velká panikářka :)

• Citovat
  • Upravit
1030
14.5.23 12:37

To opravdu vypadá spíš jako zarostlý chloupek. Měla jsem to taky. Chce si to podpaží holit s holicím gelem nebo pěnou. Ja byla několikrát líná a udělala to jen na namydlený podpaží. Bolelo to jako čert, asi po týdnu to samo začalo mizet. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.23 12:53

Moc všem děkuji za reakce a za uklidnění. Nedalo mi to a ještě včera jsem vyrazila na chirurgii. Jednalo se o Aterom, tak mi ho vyrizly a teď tam mám pár stehů :D spadl mi ale obrovský kámen ze srdce. Nikdy předtím jsem se s ničím takovým nepotýkala a boulicku v podpaží mám automaticky spojenou s rakovinou prsu.
Takže ještě jednou děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.23 13:02

Ahoj, já byla teď u lékaře, ale neordinuje. Mě se udělal níž podpaží otok - jako bych tam měla tuk na prsu navíc. Žádná Bulka nebo tak, ale když mám ruku u těla, je to jako bych tam měla knihu. Nezažil jste někdo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.24 17:01

Ahoj, jen bych se chtela zeptat, zda jste mela nektera z vas bolestivou boulicku v podpazi. Nyni se s tim setkavam poprve. Asi dva dny zpatky me zacalo bolet v podpazi. Jakoby mi tam rostl takovy ten podkozni bolak. Vecer uz me bolela ruka pri pohybu nahoru a jakoby dozadu. Druhy den to bylo mnohem lepsi a dneska to teda neboli, ale ta boulicka zustala a kdyz na ni sahnu a nahmatam, tak na dotek boli. Normalne bych si rekla, ze to byl opravdu bedar, ale nemam to ani cervene, ani vystouple… Je to jakoby pod kuzi a velikost asi mensi nez hrasek. Jeste bych chtela dodat, ze jsem se holila den pred tim, nez me to zacalo bolet. Deodorant pouzivam jen prirodni a bezsode, takze tam bych vinu urcite nehledala.
Moc diky za jakekoliv info :hug:

• Citovat
  • Upravit
1158
12.9.24 20:09
@Anonymní píše: Více

Měla jsem a chirurg mi řekl, že je to hidradenitida, lokální zánět nejspíš potní žlázky. V lokále mi to vyřízl a dal steh. Pak jsem si přečetla, že to nejčastěji vzniká nedostatečnou hygienou, což teda nebyl zrovna můj případ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.24 21:31

@Mosie Diky moc. Cloveku se tak nejak ulevi, ze ne vzdy to musi byt to nejhorsi.
Ja jsem nedavno prestala kojit a na prsa jsem ted extremne citliva. Obcas me do nich dcerka nechtene placne, v noci kopne a ja uz jsem z toho hotova. Nekde jsem slysela, ze do prsou by nemeli byt zadne narazy, ze je to nebezpecne. :think:
Ani u me nehrozi nedostatecna hygiena. Rekla bych, ze my jsme spis opak, ale to pry taky neni dobre.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex