Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, pred rokem se mi stala nemila vec, rano jsem sel do prace a nahle mi zcalo buset srdce, bolelo na me na hrudi, nemohl jsem poradne dychat. zavolal jsem si zachranku, odvezli me do nemocnice, natocili ekg a ruzna vysetreni, zjiustili mi vysoky tlak, ale jinak nenasli nic jsem pry v poradku.pak jsem zasel na svoji doktorkou ta mi rekla ze mam mozna ucpane cevy a vysoky tlak, dala mi prasky oxazepam a lokren.beru je uz rok a stale se nic nelepsi.jsem kurak a taky to bude asi tim, kdyz nekourim par hodin tak mi je fajn, ale jakmile si zapalim 2-3 cigarety tak me zacne bolet srdce a zvyrazni se buseni srdce. snazim se omezit koureni beru i cigaretove zvykacky, ale stale se nic nelepsí. vim ze bych mel prestat kourit, ale to neni tak jednoduche.mate nekdo podobnou zkusenost?
Oživuji téma, mám ten samý problém. Už delší dobu, ale mám dlouhé časové prodlevy kdy je klid. Poprvé jsem to měla loni v létě, pálivá bolest u srdce, navštívila jsem po pár dnech kardiologa - sono srdce, 24hod holter a zátěžový test ok, prý to od srdce není. Po pár dnech to přešlo, ale od té doby se to jednou za čas objeví, trvá to třeba i týden, pálivá bolest přímo u srdce, mám vždy strach, že opravdu srdce, ale to by bylo na tom vyšetření loni v létě vidět, že? Je možné, že je to od páteře, i když mě záda vůbec nebolí? Mám to právě teď, vzbudila jsem se už s bolestí a trvá to stále… Teď jsem měla třeba 3měsíce klid..
@Anonymní píše:
Oživuji téma, mám ten samý problém. Už delší dobu, ale mám dlouhé časové prodlevy kdy je klid. Poprvé jsem to měla loni v létě, pálivá bolest u srdce, navštívila jsem po pár dnech kardiologa - sono srdce, 24hod holter a zátěžový test ok, prý to od srdce není. Po pár dnech to přešlo, ale od té doby se to jednou za čas objeví, trvá to třeba i týden, pálivá bolest přímo u srdce, mám vždy strach, že opravdu srdce, ale to by bylo na tom vyšetření loni v létě vidět, že? Je možné, že je to od páteře, i když mě záda vůbec nebolí? Mám to právě teď, vzbudila jsem se už s bolestí a trvá to stále… Teď jsem měla třeba 3měsíce klid..
Páteř bylo první co mě napadlo. A ano může to od páteře být.
@Evkad děkuji ti za odpověď. Ale záda mě nebolí a netahala jsem nic těžkého, ani si nejsem vědoma prudšího pohybu.. prostě z ničeho nic ![]()
@Anonymní píše:
@Evkad děkuji ti za odpověď. Ale záda mě nebolí a netahala jsem nic těžkého, ani si nejsem vědoma prudšího pohybu.. prostě z ničeho nic
Nemusí bolet záda.
Nemusíš nic tahat, stačí špatná poloha v posteli (myslim ve spanku
) nebo i stres.
Páteř může způsobovat bolesti jakoby od srdce, žaludku, zvracení, točení hlavy a mnoho dalšího. Kdo je skutečně nemocný se srdcem, obvykle reaguje na námahu, to nepíšeš. Neboj se, nemocné srdce doktor pozná.
@lombrico moc děkuji za milý komentář.. naposledy to pálilo dopoledne, pak už nic. Ale štve mě to, je to nepříjemné.. někdo právě psal o manželovi, že mu taky řekli že je to od páteře a do měsíce měl silný infarkt
jinak mám to opravdu v klidu, s námahou to nesouvisí
Rozumím. Ještě jedna věc. Píšeš jen o pálení u srdce, ne ze by se bolest šířila do ruky, do krku, do břicha. Také nepíšeš, že bys byla hodně unavená. A navíc, když máš pak tři měsíce klid, tak buď v klidu i nadále. Kdyby to bylo od srdce, už by tě kleplo. ![]()
Hezké svátky.
ja mam to, ze kdyz sem se vcera sel projit zaclo mi bolet u srdce asi 2 hodiny to bylo hrozny ale pak to ustalo a ted to boli jen nekdy