Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud máš jakékoliv pochybnosti, zajdi si ke kožnímu lékaři, ať na to koukne, po netu těžko někdo něco spolehlivě vyřeší.
ahoj,určitě bych na nic nečekala a běžela na kožní,jakékoli změny u znamének jsou na pováženou.Také mám jedno na krku,přímo na ohryzku,sice nepozoruji žádné změny,ale raději si to nechám zkontrolovat.
Když začne nějaké znaménko bolet nebo měnit tvar, měl by se hned navštívit lékař - kožní, chirurg… mělo by se odstranit (potom se standardně zasílá na histologii).
Raději si zajdi k doktorovi at není pozdě!Melanom je rychle se šířící rakovina na kterou když se příjde pozdě není lék!
Nakonec je konec!Zasáhne to i orgány.
Aspon budeš v klidu když zajdeš k lékaři.Nejlepší ho nechat vyšetřit dermatoskopem http://www.dermatology.cz/…tovych-zmen/ to je pak lepší jistota!
Ale neodkládej to!!!!!
Nechci tě vyplašit, ale na kožním už jsi měla být. Zvlášť jestli to roste a svědí ![]()
Háto no jo nejspis mela
jenze ted jsem abslvovala klecko v nemocnici s Matym,a jeste me ceka s Adamkem
holky a musi se na kozni objednavat,nebo tam muzu normalne prifrcet,jde mi to ze jedu v utery se Matym na kontrolu,tak ze bych si tam rovnu zasla ![]()
obvykle se objednává na doporučení obvodního lékaře,ale třeba moje kožařka bere bez toho všeho,tak nevím,jak to máš ve svém místě ty ![]()
Záleží jak kde. Brnkni v pondělí na kožní a zeptej se.
PS: Chodím bez doporučení obvoďáka na kožní přímo do nemocnice a poradnu ohledně kůže a pih mají 2× týdně. Ke kožaři obvoďákovi bych nešla, nic proti nim nemám, ale v nemocnici ti udělají vše od A do Z. Moje kožařka mi kontroluje pihy, pár jich vyndala, má k dispozici histologii, teď v těhu mi léčí akné a pigmentace, malé koukla na sušší místo na kůži… prostě cokoli, co je potřeba, zmákne jeden doktor na jednom místě. Vím, že někteří soukromí kožaři dělají v ordinaci malé zákroky (pihy atd), ale v nemocnici nic neplatim (samozřejmě krom regulačního poplatku při vyšetření) a mám to všechno šité mojí kožařkou, která je zároveň plastický chirurg. Nejde mi o peníze, i když je to příjemné, ale hlavně ten kožař, co dělá celou kožní medicínu, ke všemu přistupuje komplexně, má víc zkušeností, než jen s minizákroky, je provázaný v případě potřeby s dalšími odděleními, není třeba nikam nosit papíry atd.
marra píše:
Háto no jo nejspis melajenze ted jsem abslvovala klecko v nemocnici s Matym,a jeste me ceka s Adamkem
holky a musi se na kozni objednavat,nebo tam muzu normalne prifrcet,jde mi to ze jedu v utery se Matym na kontrolu,tak ze bych si tam rovnu zasla
Gábííí píše:
obvykle se objednává na doporučení obvodního lékaře,ale třeba moje kožařka bere bez toho všeho,tak nevím,jak to máš ve svém místě ty
Dneska už se nemusí objednávat na doporučení obvodního, už to neplatí a rovnou se může objednávat k odborným doktorům sama.
Tak jsem tu zas.Holky od narozen mám na čele znamnko(přesne tam kde nosí indky nalepovaci
)nu ale posledni pul rok ho sleduji,a zjistila jsem ze se dost zvetsilo,taky me casto boli hlava,myslite ze t muze byt od toho znaminka?hlava me prevazne boli v okoli znaminka,a znaminko jako takove pri dtyku taky poboliva,nic hrozneho,ale boli,muzete mi poradit c s tim?je nutne navstivit doktora,pripadne jake muzou byt rizika?dekuji
(jen tak mimchodem,casto me svedi pokozka hlavy,a cele nozky,ale jako fest svedi,t asi nebude od toho co?
a mam neustale horko v puse,a ikdyz si cistim casto zuby tak mi smrdi z pusiny jak bezdakovi