Svědění pokožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.10.11 22:40

Svědění pokožky

Mám dotaz a omlouvám se za anonymitu. Celkem často (hlavně večer) mě svědí pokožka. Pořád se musím škrábat.Teď třeba na zádech a vzadu na krku, někdy na hlavě (vši nemám). Někdy na předloktí atd. Nevíte, co by to mohlo znamenat? Nemám ani ekzém, ani žádný svrab apod. Začalo mě to v těhotenství, brali mi tenkrát i krev (jaterní testy), ale ty byly v pořádku. Teď jsem ale skoro rok po porodu a je to spíš horší. Cirka dvakrát denně ještě kojím, jestli by to nemohlo nějak souviset. A taky mi tedy celkem dost padají vlasy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
20.10.11 22:46

Našla jsem podobný příspěvek..nezbývá, než opravdu konzultovat s lékařem
Dobrý den, v poslední době mě trápí svědění pokožky po celém těle i pokožka hlavy. Také se mi opět vrátilo ve větší míře padání vlasů. Vyrážku žádnou nemám,jen bych řekla,že kůže je trošku sušší,ale neustále se musím drbat jak mě po celém těle svědí. Neměnila jsem ani prášek na praní ani mýdlo,takže vůbec nevím,čím může být tento problém způsoben. Koupila jsem si v lékárně dnes kopřivu a začla jsem si vařit kopřivový čaj. Můžete mi prosím poradit?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Určitě navštivte kožního lékaře. Příčin může být více - atopie, psychické příčiny, choroby štítné žlázy, některé další kožní choroby… Doporučuji dlouhodobé užívání antihistaminik a pravidelné promazávání pokožky těla po sprchování vhodným hydratačním krémem (hypoalergenní, z lékárny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
20.10.11 22:48

a nemůže to být vodou? Já vím, že když jsem doma u rodičů, že mi voda trochu vadí na pokožku, když jsem u sebe, v jiném městě, kde je jiná (měkčí) voda, je to v pohodě. A přišlo to taky náhle. Ale to je jen tip, asi bych raději zašla za doktorem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.11 22:50

Štítnou žlázu mám v pořádku, teď mi dokonce doktor vysadil už i léky, které jsem brala v těhotenství. vyrážku žádnou taky nemám. Jestli si mám nechat znovu udělat ty jaterní testy. Já tak strašně nerada chodím k doktorům. Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.11 22:51

A nemůže to být rakovina kůže?

• Citovat
  • Upravit
9166
20.10.11 22:54

Prosímtě, na rakovinu kůže zapomeň, takový kraviny…celýho těla ještě ne? :zed: :zed:
Voda může taky vadit, otázka, co to tak náhle vlivem těhotenství způsobilo.
Promazáváš se něčím? ty antihistaminika bych zkusila, Fenistil kapky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.11 22:55
pannda píše:
Prosímtě, na rakovinu kůže zapomeň, takový kraviny…celýho těla ještě ne? :zed: :zed:
Voda může taky vadit, otázka, co to tak náhle vlivem těhotenství způsobilo.
Promazáváš se něčím? ty antihistaminika bych zkusila, Fenistil kapky apod.

Myslíš, že si tedy třeba teď můžu zkusit dát fenistil kapky,když mě zase ta kůže, mrcha, svědí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.11 22:56

Jinak se ničím nemažu,já mám pleť spíš mastnější.

• Citovat
  • Upravit
9166
20.10.11 22:58

Jaterní testy si nech udělat !!!

Dobrý den, mám dva měsíce po porodu a začalo mě svědit celé tělo, vyrážka se objeví jen tam kde to drbu… poté zase zmizí, ale už tři dny to svědí neustále… nic nového jsem nejedla ani nepoužívám nový přípravky… chtěla jsem brát Zodac ale kojim, tak mi to lekarka nedoporucila… prosím poradte nejakou masticku nb leky ktere pri kojeni muzu… dekuji…

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin svědění pokožky může být mnoho, určitě by to chtělo udělat základní vyšetření jaterní testy, alergologické vyšetření. Zodacu bych se nebála, nejlépe si ho vzít ihned po kojení, zkuste půl tablety. Z diety vynechte dráždivé potraviny/čokoládu, citrusy, rajčata, silně kořeněná jídla, plísňové sýry…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.10.11 22:58

Docela tvůj příúad. ne? Tak upaluj k lékaři… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.10.11 23:00

U Fenistilu se ještě mrkni na příbalový leták, zda ho můžeš u kojení…Jinak třeba ten Zodac, co tam radili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.11 23:01

No jo, tak já si tam zajdu. A myslíš,že stačí k obvoďákovi?

• Citovat
  • Upravit
9166
20.10.11 23:04

Můžeš zkusit, stejně tě pošle k dermatologovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.11 23:06

Tak moc díky za rady, ale fakt se mi k tomu dr. moc nechce. Zkusím si teď dát ten fenistil. Schválně, jestli to pomůže. To by znamenalo, že mám nějakou alergii asi,že? Kdyby mi ten fenistil pomohl.

• Citovat
  • Upravit
9166
20.10.11 23:08

Myslím, že pro tu špatnou funkci jater je typické svědění, protože svědění je způsobeno ukládáním žluč. kyselin do kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí