Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud je to bez bolestí, je to zřejmě chyba v potřavě. Vydrž, jestli to zabere, popř. si nasaď mírnou dietu, rýže, libové kuřecí, banány, těstoviny apod.
Probiotika Biopron jsou taky OK
Průjmem mi začínalo těhotenství ![]()
Jinak si nasaď dietu a když se nic nezmění, tak radši zajdi k Dr.
Dneska jsem si dělala test - těhotenství už mě taky napadlo
… Naštěstí negativní - už mám 3 děti, další už neeee
. Zakladatelka
To se mi stalo v létě taky jsem z toho byla nešťastná začala jsem pít kefíry kyšky atd. jogurty nejím, prej je to dobré na střevní flóru nebo co
Chvíli jsem brala endiaron kdyby to byla nějaká infekce a pak každý den uhlí pak se to nějak ustálilo,ale taky jsem z toho byla nešťastná pokud nemáš horečku a neběháš pořád tak to nemusí nic znamenat třeba jen oslabená imunita, já to měla asi ze stresu a navíc jsem nebyla schopná držet dietu ![]()
M-a-j-a píše:
tak zkus tu dietu a hodně pomáhá i smecta.
Smectu jsem taky užívala ![]()
Danny841 - A jak dlouho jsi to měla? A samo to přešlo?
Jinak všem moc děkuju za odpovědi, dám dietu, zkusím tu Smectu a uvidím.. Snad to bude dobrý…
Zakladatelka
Anonymní píše:
Danny841 - A jak dlouho jsi to měla? A samo to přešlo?
Jinak všem moc děkuju za odpovědi, dám dietu, zkusím tu Smectu a uvidím.. Snad to bude dobrý…
Zakladatelka
Já ti nevím,ale víc jak 14 dní určitě už jsem chtěla mazat k doktorce,ale pak jsem na netu přečetla o těch kysaných výrobcích a ustálilo se to ![]()
Prosím o radu. Od úterý mám průjem, vím, že to mám po jídle - koupila jsem si u nás v jednom občerstvení jídlo a od té doby to se mnou šlo z kopce
V noci jsem měla horečku, zimnici, celou noc jsem běhala. Od středy mám dietku, jím jen suchý rohlík nebo banán, beru endiaron, ale nezabírá. Teplotu už nemám. Poradíte mi něco účinnějšího? Moc děkuju ![]()
Tassectan ten zabira celkem rychl3 n3bo imodium a soucasne brat i ten endiaron
@alfonska20 píše:
Prosím o radu. Od úterý mám průjem, vím, že to mám po jídle - koupila jsem si u nás v jednom občerstvení jídlo a od té doby to se mnou šlo z kopceV noci jsem měla horečku, zimnici, celou noc jsem běhala. Od středy mám dietku, jím jen suchý rohlík nebo banán, beru endiaron, ale nezabírá. Teplotu už nemám. Poradíte mi něco účinnějšího? Moc děkuju
Rohlík ani banán rozhodně ne! Uvař si rýži (první den samotnou, druhý den můžeš přidat mrkev a nastrouhané jablko).
@alfonska20 měla bych obavu ze salmonely, když jsou tam teploty a zimnice. asi bych raději zašla k doktorovi, jsou na to potřeba antibiotika. Jinak se to povleče a ještě to může chytit zbytek rodiny.
@alfonska20 Tak při endiaronu by se zezačátku nemělo jíst vůbec. Takže žádná dietka typu suchý rohlík. Ale nic, jen tekutiny a až pak začít suchou rýží (tohle je důvod, proč se endiaronu vyhýbám, jak můžu
).
Jestli můžu poradit, tak si kup v lékárně Enterol. Dává se to i malým dětem a vpodstatě jsou to speciální kolonie probiotik.
Pokud průjem neustává ani po tak dlouhé době, tak bych taky radši zašla k dr. Salmonela je poměně dost infekční onemocnění ![]()
Moc děkuji za odpovědi. Byla jsem v lékárně, doporučili mi Tammex. Počkám do pondělí, snad se to zlepší. Já na průjmy trpím často, jen mě prvně zarazila ta horečka. Ale spíš to přikládám otravě jídlem, tam, kde jsem kupovala to jídlo, tak si lidé často stěžují, že jim je zle. Jsem po lps, takže spíš to tělo nezvládlo a proto se bránilo horečkami.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, je to pro mě choulostivé téma. Od minulého týdne mám problém se stolicí. Jeden den mám průjem, pak třeba den ne, pátek opět průjem, pak přes víkend OK,( i přestože jsem normálně jedla). V pondělí zase průjem, úterý 1× řidší stolice, středa 2× průjem. Ten průjem je hned ráno, někdy jdu 1×, někdy 3×, max 5×. Po zbytek dne dobrý, jen mi občas „škrundá“ v břiše. Je to stejné s dietou i bez diety. Včera jsem nasadila Hylak a Biopron, tak uvidím. Myslíte, že je to ještě normální?