Svědění pokožky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
20.10.11 23:10

Fenistil je antihistaminikum, měl by tlumit alergické reakce, ale nejen je. Pokud ho při kojení můžeš, vem si ho, třeba pomůže. Ale není to řešení na dlouho, takže opravdu zajdi k lékaři. Hodně štěstí přeji !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.11 23:20
pannda píše:
Myslím, že pro tu špatnou funkci jater je typické svědění, protože svědění je způsobeno ukládáním žluč. kyselin do kůže

Já mám prý dva žlučové kameny, ale právě jaterní testy jsem měla ok, tak jestli by to ještě nemohl způsobovat ten žlučník???
Ale zase trávení mám taky v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
9166
20.10.11 23:21

Nevím, možné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.10.11 00:47

já to mívám z vody - jen někdy sice, ale stojí to za to. Neřeším to nijak, jsem léta zvyklá, ale ten fenistil bych mohla zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avril Jarmila
13.9.12 18:53

Koža, svedení

Zdravím všetkých, ktorí majú problém so svrbením kože. Už si môžeme založiť klub. Ja s tým bojujem 3 roky, mám rôzne vyšetrenia a nič sa nezistilo. Mala som to už pred 7 rokmi, ale vtedy to o 2 mesiace prešlo. Scenár vniku bol obdobný. Niečo, asi blcha (sedel za mnou u lekara Cigan)ma uštilo za uchom. Potom mi švagriná, detská lekárka napísala síru proti svrabu, lebo aj na zápästí som mala zopár svrbivých vyrážok. Vzápätí som sa vysypala celá. ešte so sa aj opaľovala horským slnkom. potom som sa asi 5-krár opakovane natrela Jakutolom proti svrabu, ale nič. nasledoval prednison a 3-krát antibiotiká. Výsyp zmizol, po mesiaci aj svrbenie. Druhýkrát to bolo identické: uštipnutie, horské slnko, Infectoscab proti svrabu, prednison, ale nepomohlo. Svrbivé drobné vyrážky začali na niektorých miestach praskať, vznikali krvavé jazvičky, napr. na členkoch, na predlaktí. Bola som pri mori. Vonkajší exantém sa stratil, ale potom sa všetko vrátilo do starých koľají. Horšie je, že na liečení v izbe bola pani, ktorá mi potom volala, že aj ona mala na nohách svrbivé vyrážky, ale po antihist. masti jej zmizli. Rovnaký problém má naša právnička, ktorá sa u mňa občas zastaví. Takže, máme dilému. Alebo je to nejaká nová pliaga, ktorá je naviac nákazlivá, alebo máme epidémiu. Moje pracovisko je veľké a ešte sa minule pridala iná kolegyňa, ktorá má svrbenie hlvy a krku. ja to mám dynamické, vždy niekde inde, ale hlavu stále. vši vraj nemám, ani svrab vraj nemám, podľa lekárky to môže byť Duhring. A čo Vy, už ste niečo zistili?
Keď som hospitalizovaná a dostávam ATB, infúzie a antihistaminiká paralelne, je mi lepšie, ale po vysadení je to detto.
Ak by to bolo nervové, sotva by to mala naša právnička…

• Citovat
  • Upravit
tomyx
18.3.13 22:52

Já mám úplně stejný problém, hlavně večer to svědí a nejvíce na hlavě :( Jakmile se podrbu, kůže hned zrudne nebo když se otřu ručníkem, škrábnu… Nemáte někdo už nějaké řešení? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
470
19.3.13 11:18

Mě taky svědí kůže, hlavně na krku a na předloktí. Byla jsem s tím na kožním ale nijak zvlášť mi tam nepomohli. Jen říkala doktorka že se musím pořád nečím mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
6.10.15 18:28

Mám stejný problém. Jsem tři měsíce po porodu a děsně mě začala svědit hlava. Hlavně večer se můžu udrbat. Při kojení jsem začala pít caro od nestlé, tak jsem si myslela, že to může být tím, ale už dva dny ho nepiji a svědění vůbec neustupuje. Nemáte už někdo nějaké řešení? Je to děsný :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
6.10.15 19:09
@Ester588 píše:
Mám stejný problém. Jsem tři měsíce po porodu a děsně mě začala svědit hlava. Hlavně večer se můžu udrbat. Při kojení jsem začala pít caro od nestlé, tak jsem si myslela, že to může být tím, ale už dva dny ho nepiji a svědění vůbec neustupuje. Nemáte už někdo nějaké řešení? Je to děsný :/

A vši to být nemohou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
6.10.15 19:23

@ivašot. partner mi prohlídl hlavu a našel jen lupy, ale to si myslím, že je kvůli tomu, jak se pořád drbu :(… vši mě taky prvně napadli, ale žádné jsme neobjevili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
6.10.15 19:30

@Ester588 Tak zkusit nějaký šampon na citlivou pokožku hlavy z lékárny. Mě nabízeli minimálně od dvou různých firem. A hlavně se snažit, co nejmíň drbat.
A ještě k těm vším, zkus vyčesat vlasy všiváčkem, mě se jednou u dcery fakt pouhým okem nepodařilo objevit jedinou veš a pak jsem je k velkému překvapení vyčesala. Jsou to mrchy, přizpůsobí se barvě vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
6.10.15 19:42

@ivašot. koukám, že od mého dětství se asi leccos změnilo :D zkusím vyčesávat :)… uvidíme, teď jsem si koupila šampon od panthenolu proti lupům tak uvidím, co to udělá a když tak zaskočím na kožní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.7.17 20:49
@Anonymní píše:
Mám dotaz a omlouvám se za anonymitu. Celkem často (hlavně večer) mě svědí pokožka. Pořád se musím škrábat.Teď třeba na zádech a vzadu na krku, někdy na hlavě (vši nemám). Někdy na předloktí atd. Nevíte, co by to mohlo znamenat? Nemám ani ekzém, ani žádný svrab apod. Začalo mě to v těhotenství, brali mi tenkrát i krev (jaterní testy), ale ty byly v pořádku. Teď jsem ale skoro rok po porodu a je to spíš horší. Cirka dvakrát denně ještě kojím, jestli by to nemohlo nějak souviset. A taky mi tedy celkem dost padají vlasy.

mam to same. prosim jak jste to vyresila a co bylo pricinou. Jsem uz zoufala. Prosim o pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
2.8.17 20:06

Ja s tim mam taky problem. Jsem mesic po porodu a cca posledni tyden me svedi oblicej - hlavne kdyz zacnu kojit. Svedi to dost a je to bez vyrazky. Nechapu, doufam ze to je hormonama a zmizi to :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.4.20 08:58

Já s tím bojuju už od září a jsem z toho absolutně nešťastná. Jak jste to vyřešili? Co vám pomohlo?? 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí