Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Někdy trvá, než se nemoc prokáže, ne vždy jsou všechny krevní markery pozitivní. Může se jednat o revmatoidní artritidu, lupus, nebo postinfekční potíže (artritida, borelioza) a dalši a další onemocnění. Musíš navštívit revmatologa znovu, ja osobně bych zkusila asi i jiného. Nenech se odradit. Neříkám, že máš lupus, ale já s ním mám zkusenost a na diagnozu se přijde mnohdy až za několik let. Bojuj za svoje zdraví a nenech se odbýt leky na bolest, které ti asi ani nepomáhají. Hodně štěstí.
Určitě bych zkusila odběr krve na revmaroidni markery,.Take jsem měla a mám tyto potíže. Krevni testy mi vyšly zvýšené, ale na samotné revmatologii revmaroidni artritidu neprokazali, ale ani nevyvrátili. Dělali mi rtg, uz ale není to stále prukazne. Zatím doporučili rehabilitace.
Co může způsobovat silnou bolest kloubů v prstech na rukách? Asi před půl rokem mě začal bolet jeden prst, postupně se přidávali další prsty, klouby otekly tak, že nedám žádný prstýnek, hodně bolí hlavně v noci v klidu a i při zátěži.
U doktora jsem byla, na revmatologie vše v normě. Dal mi léky od bolestí a tím to haslo. Vím, že má starosti s covidem, ale zrovna já jdu k doktorovi až si nedokážu pomoct sama. A všímám si, že je to horší a horší, což tak nechci nechat. Dekuju za rady.