Covid - kašel a léky

5.12.20 23:32

Covid - kašel a léky

Ahoj všem,
20.11.mi začaly příznaky covidu, tak mě 25.11.poslal dr na test a ještě ten den mi přišlo, ze sem pozitivní. Takže karantena do dneska.
Měla sem příznaky - horečky, únava, bolest svalu, ucpaný dutiny, ztráta čichu a chuti a kupodivu VLHKÝ KAŠEL. (Vykaslavala sem hleny). Dychalo se mi krasne. - toto vše trvalo prvních 5 dni, pak po 5 dnech jakobych utla a vše odeznelo. Neměla sem ani jeden příznak, říkala sem si, ze sem OK, a zbylých 5 dni si už jen odbydu doma na konec karantény. Jenže takže ok jsem byla jen 2 dny.
Cca 8.den karantény se mi objevil suchý, drazdivy kašel. Až mi páli na hrudi. Když se nadechnu i vydechnu tak sípu a píska mi v krku. Prirovnala bych to pruduskam/astma záchvatu (lehkemu)/ bronchitida.
Včera sem tedy volala obvodakovi a predepsal mi ambrobene 30mg tablety 2-0-2. Tam sem se docetla ale, ze to je na vlhký kašel. Brala sem včera a bylo to ještě horší. v lékárně mi dnes doporučili erdomed, nasadila sem si ho dnes na večer, kašel je ještě horší :nevim: a pak jsem se docetla, ze je také na vlhký kašel.
Tak já nevím, co brát, co nebrat, dr zavolat nemůžu když je víkend :nevim:
Nemáte někdo zkušenosti??? Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1245
5.12.20 23:41

Léky na kašel jednoduše - přes den léky usnadňující odkašlávání (aby se nahromadily hlen a nedostala jsi zápal plic)
Na noc léky proti kašli - zkus Stoptusin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.12.20 00:13

Upřímně -jestli to zítra nebude lepší, volej na pohotovost a konzultuj s nima. nechceš být v té skupině lidí co se jim to rozjede do hodně hnusnejch věcí a oni nebudou včas v nemocnici.

to že si měla mírnější příznaky a pak se to vrátilo velmi ošklivě a podle popisu se nedá vyloučit zápal plic, který je s covidem mnohdy spojen bohužel není nic, co by tě mělo uklidnit a stačilo by spoléhat na volně prodejné léky.

Držím palce, at je to planej poplach, ale fakt lepší planej poplach, než zanedbaný průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.20 00:42

@Ou
No v pondělí jdu na plicní, tak tam asi zjisti, zda se jedna o zápal plic, nebo něco jiného. Jsem zvědavá co mi řeknou. :( :nevim:
Ale obvodak mi říkal, ze u zápalu plic je také typická teplota/horečka a to já nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.12.20 00:52

@Eminka-Jituska hele to s tou teplotou není pravda ani u necovidového, leč atypického - tedy nebakteriálního… hele držím palce, ale pokud by se to zhoršovalo, tak fakt volej pohotovost.

jinak jak se píše výše - před den prásky na vykašlávání, večer na tlumení.

držím palce a pevně doufám, že jen straším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.20 00:55

@Ou
Já vím, ze to tak není vždy. Ale nějak mě to aspoň trochu uklidňuje…
hlavně mě zaráží, že mě ten kašel, bolest na hrudi a paleni na hrudi chytne večer. Ráno a přes den je to v pohodě, jen večer s tím mám problémy.
Doufam, ze se to zlepší, díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.12.20 01:38

Nekde nekdo psal prudkou bolest za hrudni kosti jako priznak plicni embolie, tak opatrne.
Jinak se muzes zkusit trosku predavkovat c-vitaminem (klidne 6 000 mg denne), to pomaha u vsech breber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
6.12.20 07:34

A nikdo te uz nebere jako nakazlivou? Ja myslela, ze kdyz jsou jeste priznaky, bere se nakazlivost dvacet dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
6.12.20 07:43
@Eminka-Jituska píše:
@Ou
Já vím, ze to tak není vždy. Ale nějak mě to aspoň trochu uklidňuje…
hlavně mě zaráží, že mě ten kašel, bolest na hrudi a paleni na hrudi chytne večer. Ráno a přes den je to v pohodě, jen večer s tím mám problémy.
Doufam, ze se to zlepší, díky za info.

Předevčírem mi jedna známá vyprávěla, že měla přesně tohle po zápalu plic, nekorono a dostala pak kortikoidy ve spreji a bylo to dobré.

Já pořád ještě přes měsíc po té čínské nepříjemnosti taky hlavně večer trochu pokašlávám, hlavně když jsem celý den v letu a mně dělá výborně ACC.
Pokud to bude takhle pokračovat, půjdu taky na plicní…

Budu ráda, když napíšeš, jak jsi u doktora dopadla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20910
6.12.20 08:13

@free333 melo by se jit. Pokud i po mesici clovek neni 100% ok. Tak se obvodakem poslat na kontrolu na plicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
6.12.20 08:21

@Eminka-Jituska Ty nemas karantenu, ale izolaci. A ta trva, dokud mas potize :think:

Zitra te poslou na rtg, a uvidi, co te trapi. Nasadi leky, ktere si bez predpisu bohuzel nekoupis, a ulevi se ti. Kup si cisty vitamin C v prasku, ten ti neublizi, ale dodrzela bych davkovani. Podporit lecbu muze i zinek.
Kdyby ses dusila, na nic necekej a volej pohotovost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.20 15:09

Ahoj všem, úplně sem zapomněla napsat, jak jsem dopadla.

Byla jsem na plicním, udělali mi veškeré vyšetření a také rentgen plic, zda nemám tzv. covidove plíce.
Naštěstí mi vyšlo vše v pořádku! Rentgen také, covid se mi usadil v krku na cestach dýchacích a naštěstí ne na plicích.
Můj plicař konec konců prodělal covid také takže když sem popsala problémy, hned věděl. Měla jsem tzv. Postcovidovy syndrom, to je, ze covid nebyl ještě zcela doleceny a stále byl v Těle. Predepsal mi léky na suchý kašel, který mi vyprovokovaval dušnost, a ještě takový “foukatko” když přijde dušnost a bolest na hrudníku.
3× klepu, léky všechny dobrany a zda se bytí fit! Sem tam se ještě zadycham, ale mám silné astma, takže to bude trvat déle, prý až 3 měsíce :zed:
Kazdopadne jaem bez léku a postupně se vracím do normálního života a do sportu :palec:
Opatrujte se!!? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast