Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera 3roky, si dnes stezuje na bolest leve nohy, ukazuje na koleno a stehno. Kdyz na nohu stoupne breci, pak za chvili zase ok a beha. Pak opet krik, kdyz sii treba chce sednout…
Muzou to byt rustove bolesti? Jeste jsem to u ni nezazila.
Jak ji pomoci? Dala jsem ji jednou nurofen. Pomohly by nejake obklady - teple nebo studene? Vubec nevim ![]()
Ahoj, nevím, naše Terezka na růstové bolesti trpí - většinou ji to bolí ale v noci a hodně si teda stěžuje na holeně
, nurofen dáváme zřídka taky. Jinak mažeme nožky večer traumaplantem a většinou bývá klid - případně namažeme ještě v noci, když se vzbudí
Setra to měla i přes den ale nejvíce v noci, mazalo se jí to alpou, ale je to už 15let zpět, ted jsou určitě lepší chladivé gely
Podle popisu to vypadá na ty růstový bolesti. syn (4,5 roku) už to má rok a půl. Pomáhá nám namazat Veral gel(poradil nám to dětský ortoped) nebo koňskou čerenou mastí a zabalit do ručníku nahřátýho v mikrovlnce…
@alien21 a jak casto ho to boli behem toho roku a pul?
ja ji dala ted na noc zabal se slivovici
alpu doma nemame, musim se poradit u doktorky.....ale je to desny jak place ![]()
No je to různý, někdy měsíc ani ťuk a pak třeba 3× do týdne, pak zase pár týdnů pauza…Byla jsem z toho ze začátku dost vyděšená, byli jsme u dětské dr., u dětského ortopeda a všichni se shodli, že je to růstový. Pokaždý ho to bolí jinde a střídají se i nohy. Nejčastěji jsou to holeně, ale taky koleno či podkolení jamka, chodidlo…
Ahoj holky potřebuju poradit.Moje dvouletá dcera včera večer spadla z posledního schodu na nohu. V noci se mi budila a plakala. Ráno na nožičku kulhala, nemá tam žádnou modřinu, ani nic červeného. Zkoušela jsem ji hýbat s kotníkem, neplakala spíš ji to bolí nahoře na stehnu. když ji postavím na nohy, pláče a kulhá. Nevím jestli s ní zajet na pohotovost na rentgen, nebo to má jenom uderené ![]()